Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"ГЕРБ има важна роля на най-голямата партия, но отговорността и на останалите партии в управлението е определяща", заяви вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева по повод Изборния кодекс и президентското вето, цитирана от пресцентъра на партията.

Това е и версията на ГЕРБ - че не само те носят отговорността за решенията, а най-вече коалиционните парнтьори във властта. Именно със съобразяване с Патриотичния фронт и "запазване на стабилността на правителството" премиерът Бойко Борисов мотивира гласуването на депутатите си за ограничаване на секциите за вот зад граница.

Според Кунева целта на Изборния кодекс била да се направи "закон за България, а не за партиите", а широката представителност в 43-ия парламент давала шанс за постигане на консенсус по темата. . 

Лидерката на ДБГ заяви, че във вторник се събира и ръководството на партията й, и на Реформаторския блок, за да обсъди ситуацията с ветото на президента. Депутати от ДБГ и СДС подкрепиха варианта на Патриотите за по-малко секции зад граница, след като предложенията на Радан Кънев за отпадане на спорните текстове бяха отхвърлени от залата.

Кунева заяви пред БНР още, че "единственият начин да се постигне съгласие по върнатите текстове в ИК са преговорите, както и да се спазват дадените обещания и да се решава разумно". Според нея част от решаването на въпроса със секциите в чужбина минава през въвеждането на ефективно електронно гласуване.

В този век на мобилност трябва да дадем възможност на всички български граждани да могат да упражнят правото си на глас. Години наред слушам да се спори дали електронното гласуване няма да доведе до манипулации, сякаш в момента не се борим именно с това и без да има електронно гласуване, вместо да вложим енергията си във въвеждането му", посочи Кунева.

Вицепремиерката добави:

"Трябва ни цялостна национална визия - искаме или не да приобщаваме българските граждани все повече към управлението. Нуждаем се от цялостна политика за българите, които живеят извън пределите на страната. За мен ние трябва да правим максималното за приобщаването имкъм вземането на решенията". 

По отношение на президентските избори Кунева коментира, че РБ трябва да се обедини около общ кандидат, ясен негов профил и правила за номинациите – дали да са партийни фигурите или на равно отдалечени от партиите личности с обществен профил. 

Ключови думи

Коментари

ТОПКОЛИЗАЧКА

Оха-а-а-а-а-а, а така! Хубаво оближи на Боки топките!

До пълния идиот

Това не е клозет на гарата, а сайт.

дебелян пеевский

Т.е. досега тъпата реформаторска позьорка е действала безотговорно? И ние така си помислихме.

Трябва да утвърди правото на глас на всеки български гражданин, който ВЛАДЕЕ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И УЧАСТВА АКТИВНО В ИЗГРАЖДАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА! Владеенето на езика се установява много бърои с 10-20 секунден тест преди участие в гласуването, а активното участие в изграждането на държавата - със справка по интернет в НАП и НОИ!

ЦИК

За тебе вече установихме положително, че не го владееш, така че си автоматично изключен от изборните листи завинаги.

Вечната слугиня Пръмова!

Слугинята си е слугиня! Без значение дали на мадридския комарджия, на агент Сава, на комуниста Станишев или на една мутра от Банкя! Слугинята си е слугиня, "Вечната Амбър" на политическата проституция в България - повече от 30 години лиже всякакви по политически цвят задници! Какво може да се очаква от едно родено нищожество, ненаситно на власт и пари! Добре де, хубавице Пръмова, защо тогава при гласуването не подкрепи предложението на Радан Кънев, а крепеше топките на онзи, дето реже лентички? Защо? И защо сега пелтечиш и дрънкаш до болка познатите си клишета, от които ни е писнало?

"При финалното гласуване на промените преди Великден, освен ГЕРБ и ПФ, "за" гласуваха и 11 депутати от РБ, 7 на БДЦ, трима от "Атака" и 8 от АБВ." - Ако не се лъжа, "за" бяха ДСБ и гражданския съвет. След това май се обясняваха, че били сбъркали.

Е, и?

Ами какво друго да поеме. The thrill is gone.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.