Общо 14 са задържаните след двата протеста в Раднево в сряда и четвъртък. Тази вечер жителите на града отново се канят направят демонстрация заради пребитите трима техни съграждани. Очакванията на полицията са заради Гергьовден този път проявата да е по-малобройна.

Въпреки това в Раднево има пълна полицейска мобилизация, за да се предотвратят нови кървави сблъсъци. Продължава полицейският контрол на входните пътища на града. Както вчера, така и днес, ще бъдат изземани ножове, бухалки и палки, ако бъдат открити в автомобилите, които пристигат в града за протеста, насрочен за тази вечер.

ПИСМА ОТ ЗАТВОРА В РАДНЕВО

Вчера Окръжният съд в Стара Загора остави в ареста задържаните за побоя четирима роми - К. Иванов, Д. Асенов, С. Иванов и А. Иванов. Съдът мотивира решението си с това, че те са обвинени в тежко престъпление и има реална опасност да се укрият.  Всички са обвинени за опит за убийство, извършено по хулигански подбуди, а на С. Иванов са повдигнати обвинения и за опит за убийство на повече от едно лице.

Тримата младежи, които бяха пребити се възстановяват. Дори прободеният с нож вече се изправя и е контактен.

ВЧЕРА ГЪРМЕН, ДНЕС РАДНЕВО, УТРЕ...

Според кмета на Раднево д-р Тенчо Тенев протестът в града е бил окървавен от футболни фенове, които не живеят в миньорския град.

"Настояваме за справедливи наказания за това дръзко деяние на 2 май , което стана известно в цялата страна", заяви кметът.

Според него жителите на миньорския град искат да живеят спокоен живот.

ОБЯСНЕНИЕТО НА БАТ САЛИ ЗА КОНФЛИКТА В РАДНЕВО: ДВЕ ГРУПИ НЕ МОГАТ ДА РАЗПРЕДЕЛЯТ ПАЗАРА НА ДРОГА

Четиримата нападатели от ромския квартал "Кантона", които жестоко пребиха трима младежи, са се познавали, защото са тренирали в една фитнес зала, но не са били приятели. Това разказаха роднини на пострадалите, които присъстваха на пресконференцията.

Те категорично отричат побоят да е резултат от общ бизнес и подялба на нарковлияние с членовете на ромската фамилия, които бяха задържани за побоя.