Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Тесла" (Tesla) обяви, че засилва производствените планове за "масовия" електромобил Model 3, като очаква да достави 500 000 електрически коли през 2018 г., с две години преди плановете, но предупреди, че това ще увеличи и разходите ѝ, съобщи Ройтерс.

TESLA ПОКАЗА НАРОДНИЯ ЕЛЕКТРОМОБИЛ

Компанията, която преди 3 месеца смяташе, че ще излезе на печалба в края на годината, в сряда заяви, че не очаква положителен резултат, като ще увеличи капиталовите си разходи с 50% повече от предварителните прогнози, до $2,25 млрд.

Вероятно на даден етап ще бъдат емитирани нови акции и дълг, каза шефът на "Тесла" Илон Мъск, който също така добави, че производствената цел на компанията за 2020 г. е 1 млн. бройки.

Тесла, която произвежда луксозните седан Model S и високопроходим Model X, иска да стане масов производител в следващите години, като се нареди до най-големите автокомпании в света.

Акциите ѝ в сряда поскъпнаха с 5%, след като бяха обявени новите планове за по-високи продажби.

 

Интересът към представения на 31 март седан Model 3, чиито доставки се очаква да започнат през 2017 г., е много висок. От колата с цена от $35 000 нагоре, са поръчани повече от 400 000 бройки.

Но много анализатори поставят под въпрос възможността на "Тесла", която през 2015 г. е доставила 50 580 автомобила, да увеличи само за три години десеторно производствения си капацитет.

За първото тримесечие на годината нетната загуба на "Тесла" се увеличава на $282,3 млн. при загуба от $154,2 млн. година по-рано. За периода приходите ѝ са нараснали от $939,9 млн. до $1,15 млрд.

Ключови думи

Коментари

Никакви хватки няма да им помогнат да излезнат от капана на дефицитните материали за батерии. Тяхното бих го описал образно така: Като се е намерило едно Панагюрско златно съкровище, сега те са планирали да намерят още 100 бр от същото, защото им е харесало. Нали се сещате, че трябва да измислят нещо по-различно.

Иван

И за какво го прави? Колкото повече електрически коли има, толкова повече електроцентрали на въглища трябва да се строят, за да произвеждат тока за колите.

За Тесла са планирали цялата система на зареждане да е на възобновями :)

дебелян пеевский

Мъск е най-големата пирамида след оня евреина Мадоф. Па може и да е по-голяма.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.