И легендите от "Роулинг Стоунс" не искат Доналд Тръмп да ползва песните им по време на кандидат-президентската си кампания. Бандата публикува изявление, в което казва на спечелилият републиканската номинация, че няма разрешение да пуска музиката им, съобщи БиБиСи.

Тръмп агитира с техни песни, особено изключителния хит "You Can't Always Get What You Want", от месеци. 

Това не е първият случай музиканти да правят подобна забележка на кандидат-президент - през 1984 г Брус Спрингстийн забранява на Роналд Рейгън да ползва "Born In The USA" по време на кампанията. Тръмп обаче ще се окаже рекордьор - досега няколко банди и двама соло-музиканти са забранявали да ползва песните им.

Първо Нийл Йънг забрани ползването на "Rockin’ in the Free World", която Тръмп пуска още от юни миналата година. Йънг обяви и подкрепата си за Бърни Сандърс.

СТИВЪН ТАЙЛЪР ЗАБРАНИ НА ДОНАЛД ТРЪМП ДА ПОЛЗВА НЕГОВА ПЕСЕН

Стийв Тайлър от "Аеросмит", кой е член на Републиканската партия, каза в изявление през ноември, че употребата на песента на групата "Dream On" създава впечатление, че подкрепя Тръмп. Рок-звездата подчерта, че това не е личен проблем с кандидата, а въпрос, свързан са авторските права.

Тръмп пък обяви, че имал законно право да ползва парчето, но намерил по-добро.

Майкъл Стайп от REM бе много по-директен за парчето "It's the End of the World as We Know It (And I Feel Fine)":

"Не използвайте нашата музика или моя глас за вашата дебилна кампания."

АДЕЛ СРЕЩУ ТРЪМП - АГИТИРАЛ С НЕЙНА ПЕСЕН

Последна бе Адел, която преди два месеца се дистанцира от Тръмп, като също заяви, че не е дала позволение за "Rolling In The Deep".