Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ЕМИЛ ГЕОРГИЕВ

„Панта Рей“ (Всичко тече), е казал преди 2500 години Хераклит. И ако отидете да видите какво се случва под прозрачните куполи на археологическия обект „Антична Сердика“, ще се съгласите, че е бил прав – макар и да не е имал предвид точно това.

По старата, вече покрита, римска улица „Декуманус Максимус“, в източната й част, близо до бившия Партиен дом, тече вода. Тече от стените, тече повече от тавана, но не тече от пода, което вероятно може да се отчете като успех – поздравления!

ЕТО КАК ИЗГЛЕЖДА НАЙ-НОВАТА УЛИЦА В СОФИЯ - ДЕКУМАНУС МАКСИМУС

Ако обектът се откриваше днес, премиерът и неговият министър на културата или трябваше или да си носят чадъри, или по главите им щеше да капе вода. Жалко – щяха да станат хубави снимки. С малко късмет ББ и ВР можеха да изглеждат така, сякаш по небръснатите им, мъжествени лица се стичат сълзи на историческо-туристическа гордост.

Всъщност, все още не тече, засега само капе, но това е въпрос на време – дано да не завали по-силно. За разлика от Националната галерия или Квадрат 500 – другата гордост на министър Рашидов – въпреки че капките стават все повече и все по-големи, още никой не е дошъл да затвори обекта и да се заеме с ремонта.
Но пък може би точно това се е случило с другото закрито пространство – онова под бул. „Мария Луиза“? По стар народен обичай то беше открито и оттогава не работи – посетители не се допускат, всичките му врати са заключени, даже и осветлението не е включено. Може би от ведомството на министър Рашидов трябва да кажат защо имаше откриване, след като не работи!?

Обяснения защо „Сердика“ протече, сигурно ще има. Но докато няма, мога да предположа, че главният виновник ще се окаже времето. Времето, което се е оказало прекалено дъждовно, или пък прекалено малко. Или пък, какво каза навремето Добри Джуров или някой като него, в оправдание на безобразията на социализма: „Времето беше такава“.

Двайсет и няколко години по-късно по времето на герберизма времето е такова, каквото е: и една от основните му характеристики е, че след ремонт всеки обект – от магистрала до плочките пред НДК – тутакси се затваря за ремонт. Но има и оптимистичен вариант: появява се Божидар Димитров, за да обяви, че капещата вода е светена.

 

 

 

ПЛОЩАД СЛАВЕЙКОВ

Ключови думи

Коментари

Mille violini suonati dal vento Tutti i colori dell'arcobaleno Vanno a fermare una pioggia d'argento Ma piove, piove sul nostro amor Ciao, ciao, bambina, un bacio ancora E poi per sempre ti perderò Come una fiaba, l'amore passa: C'era una volta poi non c'è più

Само 15 милиона....

ООоо..,

Ама,нищо ново у нас.На където и да се обърнеш-кръпка до дупка и капки до гуша....а Боцко реже ленти и се Фали..Те това е-"голям премиер".Радвайте се наивници...!!

Ами така е

Аватара е мазал хоросана, ето го видимия резултат

Тия гербаджии не разбраха ли, че трябва да строят затвори. После като ги вкараме вътре ще реват защо са в килия с по трима цигани. Некадърни разбойници.Всички приличат на Ильо от филма "Шменти капели".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.