Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Без да вземам по същество отношение спрямо тезите на г-н Валери Симеонов относно гласуването извън страната (приемам, че има право да отстоява гледната си точка), ще отбележа следното:

1. Не е вярно, че цената на гласовете извън страната е толкова висока, колкото твърди г-н Симеонов. Всъщност, това не са най-скъпите гласове. Най-скъпи са гласовете на хората, гласуващи в подвижни избирателни секции.

Ако ще въвеждаме икономически съображения за ограничаването на избирателни права, да започнем ли с тях? Ще припомня, че гласуващите така са трудно подвижни хора.

2. Не е вярно, че увеличаването на секциите в република Турция е довело до увеличаване на гласовете, подавани там. Тъкмо обратното - през 2014 г. гласовете извън Турция за пръв път бяха с 50% повече. В Турция гласовете намаляха спрямо предходни избори.

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ КЪМ БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА: НЕ НИ СЕ МОТАЙТЕ В КРАКАТА

3. Не е вярно, като цяло, че секциите извън страната досега са били излишно много, тъй като хората не гласуват. През 2014 година средният брой гласуващи в секции извън страната надхвърля 300 души, а в страната е по-малък.

4. Приемайки, че гласовете, подадени в Турция, са непропорционално много спрямо общия брой на българите, живеещи в чужбина, ще посоча, че има две възможности.

Първата - да увеличим броя на секциите извън Турция, за да създадем по-нормални условия на избирателите там да гласуват.

Втората - тази, която бе приета - да пречим на българите в чужбина да упражняват избирателните си права. Защо избираме втората?

ВОЙНАТА СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ВЕЧЕ Е ОБЯВЕНА

5. Ако все пак смятаме, че който живее в чужбина, не трябва да има същите избирателни права, както този, който живее в страната, защо не искаме промяна на чл 26 ал. 1 от Конституцията?

Защото е по-трудничко или защото ще проличи колко цинични диваци сме всъщност?

---

Коментарът на Цветозар Томов е личен и е публикуван във фейсбук профила му. Той не ангажира Централната избирателна комисия, чийто член е Томов.   

Ключови думи

Коментари

...и най-важното БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е РОДИНА НА ИЗГОНЕНИ ЕМИГРАНТИ! КОЙ ги прогони?! Преди простотията на Боко и Цвъцо имаше 20 години упражнения, за да се стигне до властта на Мутрите! Цървула Симеонов е обикновена бургаска Мутра, но вместо да тича по границата като другите "патриоти" - изготвя закони... Срам!

Нора

Не го обиждайте. По време на СОЦа човекът е работил "началник" - командвал е хорицата, от него е зависело, колко премия ще ти платят... и всичко това без да носи отговорност за производствения цикъл! Супер, нали?

111

Защо не казвате обаче,че секциите в чужбина не се намалят,броят им се запазва,за разлика на тези в Турция!Това е истината,кратко и ясно и без излишен плач,моля!И се досетете сами не кого не му изнася това.....

Нора

Защото не е вярно! До сега секции извън посолствата в чужбина се отваряха при подадено заявление за гласуване от 20 или по-вече човека. Сега вече, такива секции ще се отварят след подадени 100 и по-вече заявления, за гласуване в дадения район. Така, че отварянето на секции с новите изменения се затруднява.Защо? Сам си отговори! Ами, ако се подадат заявки от 98 човека, какво - те няма да гласуват?!

65

Като не се НАМАЛЯТ, дали ПРЕЦЕНЯШ, че имаш някакви пропуски в началното училище.

Тия двамцата от снимката се н...ха!Аругантните типове трябва да бъдат наказани

cos

"цинични диваци" - много точно казано.

За година антикорупционните прокурори в Румъния са върнали 2,9 млрд. евро 12:15 | 04 май 2016 | 1 коментар Антикорупционните прокурори в Румъния са успели да възстановят през 2015 година рекордните 2.9 милиарда евро от дела за щети от корупция, съобщава румънският вестник "Либертатя", цитиран от БТА. По-строги наказания за вземане на подкуп и търговия с влияние предвиждат проектозакони, внесени от депутата от Социалдемократическата партия Андрей Сава, информира изданието. Ако внесените два проектозакона бъдат одобрени, очаква се наказанията за вземане на подкуп да започват от 4 години затвор, а максималното наказание да стане десет години затвор. Даването на подкуп ще се наказва със затвор от три до девет години, като такова ще бъде и наказанието за търговия с влияние. Според сега действащото законодателство вземането на подкуп се наказва със затвор между три и десет години, а даването на подкуп и търговията с влияние - със затвор от две до седем години. Спрямо миналата година хората, осъдени за получаване или даване на подкуп, са се увеличили от 142-ма на 239 души, допълва "Либертатя".

Диващината се разбра! Сега да я видим и оправията!

Гледаш, гледаш и Борисов ти става симпатичен!

Petyo9

Браво, Цветозаре! Синтетичен, сух, сбит, стегнат изказ а казва тоооолкова много!

Така е при еволюцията - иска се време да разбереш кой кой е!

Цветозаре, ти забрави кога остана на улицата след изгонването ти от Пловдивския университет, кой ти даде хляб в ЦИК. Забрави как сричаше объркано на изборите и не можеше да обясниш нито една глупост на ЦИК, а иначе си много ербап, нали си кадър на прословутото котило на болшевишките социолози от СУ. Сега с изказването си пак показваш колко си глупав и антибългарин.

Радев

Томов загуби доверието на не малко хора, след като пристана на Тиквоча и забрави, че бе най-яростния му критик по време на първия мандат. При него подейства принципа на моркова и бе назначен на блага синекурна службица за 2 бона на месеца, но срещу никаква работа. Жив и здрав да е.

Яко

Как са успяли да хванат в кадър двата най-противни примата в България - тоя със синдрома на Даун и мустакатия помак...УЖАС!

111

Твойте от ДПС да не са по-големи убаФци...

дим

първо-никой от снимката не е със синдром на Даун и второ- кое е лошото на хората с Даун?

Също както не всички от Близкия изток могат да се заселят в Германия, въпреки че имат право на по-добър живот, така не всички зад граница ще гласуват по секции поради обстоятелството, че са разпръснати. Довеждането на някое право до абсурд е перверзия. Статистиката със средния брой гласували по секции е спекулация. Колко са секциите с по-малко гласоподаватели от подалите заявления за разкриване? В колко от тях държавата гарантира, че всичко е по правилата?

гарга рошава

И защо го нападате Цветозар Томов? И кои го нападате? Това е един от малкото хора, който си е на мястото в ЦИК и който го е назначил там, добре е направил. За какво се е продал и на кого? Когато виждаш, че се вършат безобразия и то точно в Изборния кодекс, а не дали да се слеят почивните дни или какви са промените в закона за застраховането, трябва ли да си мълчиш? Та точно той скроеното в парламента го прилага на практика. Ако Томов каже, че нещо не става, значи не става и няма значение какво мисли детската учителка, лесничея, финансовия анализатор или възмутените от всичко блогъри. Валери Симеонов започва да ми прилича на Караибрахим, а това е много кофти развитие!

Роси

Ех, беше ми домъчняло за истинския Цветозар Томов... Прекрасно, точно, аргументирано! А финалът е прекрасен!

Да подредим нещата

Цветозар Томов е искал да каже нещо, но понеже е интелигентен човек, е решил само да направи намек. Нека подредим нещата: циничните диваци са във властта, като активно я упражняват. Те не трябва да правят така, че да не им личи - напротив, на тях трябва да им личи, ние трябва да видим ясно, че цинични диваци активно властват и от това следва да ги отстраним и на тяхно място да поставим по-подходящи. А циничните диваци е добре да им личи и хората ако не да ги отбягват, поне да са информирани правилно. Какво обаче се получава на практика - нищо от написаното дотук. Циничните диваци държат здраво властта, крадат, продават, правят глупости, ние не можем да ги отстраним, а на всички избори орките ги преизбират. Изводът е, че нашето общество се самоуправлява твърде зле.

Роси, мила, дали истинският Томов е този, който мрази Борисов или който се бори в ЦИК срещу простотията на партийци от миналия век? Там има от Атака, та до НДСВ. Животът най-малко е омраза, но е най-лесно и е за семпли хора! Да кажем интелектуално незаети!

Роси

Е каква омраза?!? Само факти, статистически, от избори. А финалът... ами просто е вярно, цялата истерия с пъхни го - извади го... от кодекса, наистина си беше чиста диващина.

Ulian

Така са им наредили от Масква, така и действат товарищите анит-българи / анти-национали заедно с ГЕРБ!

Хахааа

А, не са цинични. Най-елементарни неграмотни диваци са.

Защо не трябва да им личи, че са диваци? Ми нали с това най-много се гордеят?

потрес и отврат!

Можете ли да ги забравите тези двама идиота на снимката? Особено черния циганин вляво, който, завалията, и в най-смелите си мечти не се е виждал депутат? А другия вляво, този напълно неграмотен простак, корумпиран, алчен и ненаситен, който има верига от апартаменти, и който е завършил задочно за учител по физкултура, но беше български министър! Можете ли да си представите, че тези изроди на снимката са български депутати? Не ви ли побиват тръпки, българи?!

антим

а в дясно?

Avatar

На снимката идиота е само един - авторът-неграмотник, който не знае къде действа българската Конституция и се опитва да я направи световна такава!

Avatar

За Цветозарча е редно да поясним, че изразът "където и да се намират", използван в цитирания Чл. 26. (1) Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция. - е валиден само за територията, на която тази Конституция е валидна - тоест, територията на РБългария! Ако се водим по логиката на недоучени соц. пърделници, кога някой отиде на Тамбукту, мигом трябва да се юрнем да му строим болници, училища, църкви и НОИ, да му плаща пенсия, ако е пенсионер! Що за идиоти обитават тая територия?

Брех, ти да не си конституционен съдия ?!

"Където и да се намират" означава "Където и да се намират".

Аватарчо :Р

"е валиден само за територията, на коятотази Конституция е валидна - тоест, територията на РБългария!" Добър напън, моето момче, обаче тук си говорим именно за решения на територията, на която тази конституция е валидна. В България. По твоята изпърдяна логика, трябва да се преразгледа определението за "български гражданин", ма вече май ще ти стане по-трудничко за асимилиране...

Питанка

Искам да попитам многострадалните ни сънародници от САЩ и Канада, които толкова много милеят да гласуват понеже са патриоти, защо на последните парламентарни избори масово отидоха за гъби в гората - от 200 хил. само 8 хил. си прежалиха неделята и отскочиха до избирателните секции. По-малко от 10%. В Турция - 80%, като знаем за кого гласуват. Е, питам аз, кои са по-големи българи - тези в Америка или у комшиите.

тъпоумна Питанка

Не разбирате ли че тъпите ни политици прогониха всичко умно и амбициозно в чужбина? Унас останаха само некадърници и връзкари по линия на ДС и КГБ!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.