Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Протестна мрежа“ призова съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов да се извини и да подаде оставка. Повод за реакцията е писмото на Симеонов до българката в Ню Йорк Елена Хамбарджиева и последвалата защита на това писмо в ефира на притежаваната от него телевизия СКАТ с думите „Стига с тази демокрация и с тия права на българите в чужбина“.

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ КЪМ БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА: НЕ НИ СЕ МОТАЙТЕ В КРАКАТА

Според „Протестна мрежа“ това изказване „влиза в пряк сблъсък с демокрацията като ценност, която българският народ е избрал да следва след разпада на тоталитарната държава“.

В декларацията си „Протестна мрежа“ отбелязва, че управляващите формации – ГЕРБ, Реформаторски блок и АБВ "носят морална и политическа отговорност за поведението на този народен представител, доколкото между тях и ПФ съществува споразумение за подкрепа на правителството".

БЪЛГАРИ ЗАД ГРАНИЦА КЪМ СИМЕОНОВ: ВИЕ НИ ПРЕЧИТЕ, ГОСПОДИНЕ!

Според организацията думите на Валери Симеонов това е „достатъчно основание г-н Валери Симеонов да напусне предсрочно парламента – като се извини и подаде оставка като народен представител“.

 

Предлагаме ви пълния текст на декларацията:

"Изреченото от народния представител Валери Симеонов в ефира на телевизия СКАТ: „Стига с тази демокрация и с тия права на българите в чужбина“ изразява възгледи, отричащи демократичния и правов ред.

Това изказване влиза в пряк сблъсък с демокрацията като ценност, която българският народ е избрал да следва след разпада на тоталитарната държава.

По повод грубото му обръщение към българските граждани, пребиваващи извън страната, напомняме на г-н Симеонов записаното в Конституцията, в която се е клел: „Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ.“

Недопустимо е български депутат да настоява за създаване на законови норми, в които българските граждани се делят на български граждани в България, български граждани в Турция и български граждани някъде другаде по света – в градове с повече или по-малко от един милион жители.

И българите зад граница, и тези, които не много отдавна г-н Симеонов нарече „озверели човекоподобни“, са негови работодатели, а не хора, които „му се мотаят в краката“.

Управляващите формации – ГЕРБ, РБ и АБВ носят морална и политическа отговорност за поведението на този народен представител, доколкото между тях и ПФ съществува споразумение за подкрепа на правителството.

Нелепите изменения в Изборния кодекс бяха приети след консултации между премиера и управляващите политически субекти, по настояване на Патриотичния фронт.

В този смисъл всеки призив за отстъпление от демократичните ценности не е призив само на един елемент от управляващото мнозинство, а на цялото мнозинство.

Протестна мрежа смята, че изложеното дотук е достатъчно основание г-н Валери Симеонов да напусне предсрочно парламента – като се извини и подаде оставка като народен представител.

Протестна мрежа

04.05.2016г."

Ключови думи

Коментари

BG

Типичен простак. Простакът-депутат е простак на квадрат. Мутрите и простаците прогониха над 2 милиона активни българи. Самоизяждането продължава - сега пък им пречат да гласуват.

tdrgrgv

такива като тоя не подават оставки.иначе би било прецедент.

Като искаш да не ти се мота СУВЕРЕНА ходи по покривите да теглиш кабели за Кабеларката!

висок

Платена мрежа са като БХКурви.

по-висок

А ти какъв си бе, платен комуноид малоумен? Рубладжия.

dobroutro

Колкото висок, толкова прост.

OTAН

Вчера писах, че този е вече свършен, но някои от колегите във форума не ми повярваха. Такива изказвания не може да минат безнаказано дори пред българите. Тъжната истина е че тъпакът си е тъпак и рано или късно почва да вярва, че е голяма работа и, естествено, се издънва. Досега имаше някаква търпимост към този смешник, но сега вече е аут!

анонимен

Ще напусне парламента,ако се откаже от ,,патриотичните,, си схващания за думата,но това в България е невъзможно.

Цвъцо

Вече втори ден не мога да реша, Кой от Цървула и Волэн Сйдерето е по-Велик?! Помогнете ми!

Фекал

Аватара е най-велик!

Много здраве

Хващате Валери Симеонов за ръчичка и вдън гори тилилейски. Там спорите колкото искате и правите колкото секции искате, без да потопявате изборите в глупости.

Гражданското одобрение е последното нещо, от което подобни типажи се интересуват.

Развеселен

аз подкрепям г-н Симеонов

Avatar

А #КОИ са "Престъпна мрежа"?

Те са тези а ти никога няма да бъдеш като тях!Оставаш хейтър мразещ всичко и всички които не мислят като теб.

ОТАН

Протестна мрежа са кошмарът на Борисов и неговия ГЕРБариàт.

bbb

Тия безделници от протесна мрежа да престанат да се правят на интересни по повод и без повод защото вече ми дотегнаха!!!

НАПУТИ МУСЕСАКА ДААКА

Слава Украинской Нации! Пиздец российской педерации

Мисекачи Накура Домадото - от наГЪЗаки

СКОРО БУДЕМ ЕБАТЬ ПУТЛЕРА!

Мисекачи Накура Домадото - от наГЪЗаки

СКОРО БУДЕМ ЕБАТЬ ПУТЛЕРА!

ПУТЛЕР КАПУТ

СМЕРТЬ ПИДОРАСА И ПЕДОФИЛА ХУЙЛО!

Ели Попова

А какво очавате от едно ченге, да си променя вижданията за човешкие отношения ли, как да стане това, след като народа е казал... бившо ченге и бивш негър няма. Неговият светоглед е гнусен, отвратителен и аморален .Не е никой от ългаите. по високо от Конституцията. Това е Закон на Законите , и Симеонов да не се пречка в краката на Конституцията.Единствено да напусне парламента нодрго не се иска, той с кел в ази Конститция,и я наруава, ето, ЗА ТОВА ДА НЕ СЕ ПРЕЧКА В КРАКАА НА нАРДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ, НЕ МУ Е ТАМ МЯСТОТО.

da si hodi na selo yavno ne moje da se opravya v golyamoto selo

da si hodi ha selo yavno ne moje da se opravya v golyamoto selo

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.