Красива, скромна, домошарка.

Това са трите епитета, с които преди всичко е известна в Бразилия Марсела Тедески Араужу Темер.

Съвсем скоро обаче тя има възможност да излезе от сянката и да започне да се появява постоянно публично.

Марсела Темер привлича с красотата си.

Защото 32-годишната красавица и бивша миска има всички шансове да стане първа дама на Бразилия. Тя е съпруга на вицепрезидента Мишел Темер, от когото е по-млада с цели 43 години. Най-късно на 11 май сенатът трябва да вземе решение дали да започне разследване срещу президентката Дилма Русеф по обвинения в манипулиране наа държавния бюджет. Много е вероятно мнозинството даа гласува "за". Тогава българската потомка Русеф трябва да сдаде властта за срок от 180 дни. И мястото й ще бъде заето от Темер, който междувременно от съратник се превърна в неин лют съперник.

Известните съвременни снимки на Марсела Темер се броят на пръсти. Те са предимно от двете церемонии по встъпването в длъжност на Дилма Русеф и Мишел Темер.

Първата от тези церемонии бе на 1 януари 2011 г. И тогава Марсела привлече вниманието на всички с външния си вид. Консервативните кръгове започнаха дори да приказват, че Темер, а не Дилма Русеф е трябвало да стане държавен глава. Президенвтката е разведена и винаги е придружавана на официалните събития от единственото си дете - дъщерята Паула.

След което всички бързо забравиха за Марсела. Докато стана ясно, че съпругът й може да застане начело на държавата.

Новината подлуди хиляди бразилки, съобщи популярното сп. "Вежа". Те незабавно започнаха да сменят снимките си в социалните мрежи и да публикуват такива, на които смятат, че са в по-секси поза.

"Само манекенка ни липсваше да ни управлява", е една от главните теми за дискусия.

Бразилия е разтърсвана от скандали с корупцзия за стотици милиони долари. Според мнозина възходът на една манекенка до статута на първа дама съвсем би опетнил имиджа на страната, която претендира да е номер 1 не само по територия и население, но и във всички други сфери в Латинска Америка.

За Марсела Тедески Араужу, каквото е моминското й име, се знае твърде малко. Родена е през 1983 г. в градчето Паулиния, щата Сао Паулу. Става модел още като тийнейджър. Печели втори места на конкурси за званието "Мис" в Паулиния и в съседния град Кампинас. Върхът на кариерата й като манекен е победа на конкурса за "Мис Сао Паулу".

От дясно на ляво: Марсел Темер, Мишел Темер, Дилма Русеф и Паула Русеф на 1 януари
2015 г., когато президентката и вицепрезидентът стпъвта във втория си мандат.

Казват, че Мишел Темер е първото в живота на Марсела гадже. Тя се запознала с него през 2002 г., когато била едва 19-годишна. Това станало на конгрес в Сао Паулу на оглавяваната от него Партия на бразилското демократично движение (ПБДД). девойката била там заедно с майка си и вуйчо си, които са партийни активисти.

Според легендата още щом зърнал хубавицата, Мишел Темер я целунал и поискал ръката й. Оженили се по-малко от година след това в присъствието само на 12 отбрани гости.

Вече като съпруга Марсела зарязва модния подиум и следва право. Успява да завърши, но не е практикувала нито ден професията си, тъй като ражда единственото си дете. То е кръстено на баща си Мишел, но всички му викат галено Мишелзиньо. В момента момчето е на 7 години. За Мишел Темер това е пето дете от общо три брака.

Марсела Темер досега по никакъв начин не е опрадвала подигравките на бразилките, за които вече стана дума. Тя така и не пожела да се нанесе в двореца "Жабуру" в столицата Бразилия, който е резиденция на вицепрезидента. А предпочете да продължи да живее в Сао Паулу. Мъжът й идва при нея през уикендите.

Макар външният й вид да е винаги елегантен, госпожа вицепрезидентшата никога не прибягва до услугите на модни дизайнери и стилисти. Явно има добър вкус.

Освен това Марсела Темер твърди, че изключително уважама Дилма Русеф. Каза го и след като стана ясно, че съпругът й може да й вземе мястото.

Всички сега са любопитни дали ако стане първа дама, ще говори същото.