Кралица Рания

 

Тя е майка на четири деца. Съпруга е на краля на Йордания Абдула II от 1999 г. Известна е с активната си обществена дейност. Няколко пъти е участвала в демонстрации срещу "Даеш" и нееднократно е осъждала терористичната дейност на джихадистите. За обществената й дейност канцлерката Ангела Меркел я награди през 2015 година с приза "Валтер Ратенау". 

                                            Карла Бруни Саркози

 

Тя е родена в Италия и печели слава като фотомодел и певица.Учи изкуство и архитектура, но още на 19-годишна възраст прекъсва обучението си. През 2008 година се омъжва за тогавашния френски президент Никола Саркози. И до днес стилът на Карла Бруни като първа дама има култов статут.

 

                                                  Джаки Кенеди

Вдовицата на убития американски президент е почитана в цял свят. Жаклин (Джаки) Кенеди има френски корени и произхожда от висшето общество в Ню Йорк. През 1953 г. се омъжва за Джон Кенеди и след избирането му двамата се превръщат в най-обаятелната двойка, обитавала Белия дом.

 

                                                      Грейс Кели

Известната холивудска актриса Грейс Кели, играла със звезди като Гари Купър и Кларк Гейбъл, през 1956 година става принцеса на Монако. Твърди се, че бракът й с принц Рение III е бил всичко друго, но не и щастлив. Дори веднъж тя била казала, че най-лошият момент в живота й е именно сватбата с Рение. През 1982 година Кели загива при катастрофа и се превръща в легенда.

 

                                                    Мишел Обама

През 2009 година Мишел Обама става първата в историята на САЩ тъмнокожа първа дама. Тя е ценена не само заради академичните й успехи в Принстън и Харвард, но и заради изискания й стил. Като съпруга на президента Обама тя винаги впечатлява с креативния си начин на обличане.

 

                    Иска да стане първа дама - Мелания Тръмп

 

Мелания много би желала да стане член на клуба на първите дами. В предизборната кампания на съпруга си Доналд Тръмп тя се държи по-скоро сдържано. Но преди той да се кандидатира за президент на САЩ, родената в Словения Мелания охотно постваше в Инстаграм снимки и селфита на фона на разточителния интериор на жилищата и именията на семейство Тръмп. (бел. ред. През март т.г. консерватори от Републиканската партия пуснаха голи снимки от времето когато Мелания е била модел в опит на очернят имиджа на милиардера).

 

Препечатваме част от материал от Дойче веле.