Кабинетът одобри проект на меморандум за разбирателство между българското правителството и инвеститора "А.З.К. Пропъртис" за изграждане на селището "Плана Хайтс" в планината Плана, на 25 км от София, съобщи пресслужбата на Министерски съвет.

Проектът "Плана Хайтс" предвижда изграждане на селище със 150 къщи за отдаване под наем заедно с прилежащата инфраструктура, както и търговски център, медицински център, детска градина, зелени площи и други обществени сгради.

Комплексът ще бъде построен върху земя, която е собственост на инвеститора и е купена конкретно за реализацията на този проект. Общата застроена площ на селището се очаква да бъде около 25 дка, а общият размер на инвестицията в него е 53,65 млн. лева. След въвеждането в експлоатация на обектите по проекта се очаква да бъдат създадени около 100 нови работни места.

Очаква се неговото изпълнение да приключи през 2019 г. Собственик на "А.З.К Пропъртис" е израелският бизнесмен Авиноам Катриели, който е и зпезидент на Българо-израелската търговска камара.