Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вече може и да се сте срещали тази картина – прилежно изработен и прилежно залепен стикер върху капака на контейнера за боклук. Изглежда ви познато – синичко с 12 жълти звезди. Познат образ – виждаме го по табели на строителни обекти, по знамена пред училища и ведомства, имаме го дори върху номерата на колите си. Този път обаче е с надпис: „Помощ от ЕС. Добър апетит!“ Посланието е ясно – ровите по кофите, защото сте много бедни, а сте много бедни, защото сте в Европейския съюз.

Няколко дни по-рано група хора изгориха публично знамето на ЕС, защото и за тях той е виновен за всичките им несгоди.

Познавате ли хора, които мислят така? Аз се запознах и научих какво ги мъчи най-много. Общо взето, каквото и мен.

Писна ни да сме толкова бедни!

Ами, крайно време беше да ви писне. И на мен ми писна да полагам толкова много усилия и да продължавам да съм далеч от доходите на германските ми колеги.

А защо все не ни стигат парите?

Ами, много са ниски заплатите, а пък всичко е толкова скъпо. Заплатите са ниски, защото приемаме да работим за тях. Приемаме, защото най-често нямаме друг избор. Нямаме друг избор, защото няма достатъчно успешни фирми, които да увеличават дейността си. Това пък не става, защото няма инвестиции и сигурност. Кой ще отвори фабрика на място, където законите се променят по кефа на местни и чужди мутри, а полицията и съдебната система не просто не пазят всички, а дори помагат на едни да смачкат други. На омразния ти брюкселски език това се нарича „върховенство на закона“ - е, няма го. Кой е виновен? Брюксел или политиците, които ти си избираш?

Да бе, прав си, ама все пак Европейският съюз ни мрази. Защо тогава някои неща са по-скъпи дори от по-богатите страни в Европа?

За да ти вземат повече пари – кой не би искал да печели повече. Няма нищо по-сладко от това да си единственият продавач на хляб в селото. Е, ако кметът забрани да си единствен, тогава пак ще продаваш, но с по-малка печалба. Същото е и с тока, и с газа, и с бензина. Затова онези гадове в Брюксел измислят антимонополни правила, които твоите избраници избягват да спазват. Кой пази монопола на монополистите? Нали пак са тези, които ти си избираш.

Нищо де, сега нали ще изгоним чуждите фирми и токът ще поевтинее...

Няма да поевтинее. Парното поевтиня ли? Защото е държавно/общинско де, затова се сетих. Но пък докато празнуваш изгонването на една чужда фирма, още няколко ще си тръгнат без да вдигат много шум. Как ще го разбереш ли? По предизвестието. После можеш да отидеш да питаш онези, които си избираш, защо аджеба толкова фирми си обират чуковете от тук.

Ми то и аз ще си ги обера. Тук само бандити останаха вече, страх ме е да не си застраховам колата, че ще изчезне веднага...

И мен ме е страх. И затова си плащаме огромни застраховки, защото иначе ще плащаме откупи или изобщо ще трябва да забравим за колите си. Ама нали има полиция? Е, да де! Има полиция, даже много скъпо ни излиза. Че е и от най-многобройните в Европа, ако я броим на калпак. Но нещо все не се получава – и ни обират, и ни нападат, а бандитите ни се усмихват от страниците на шарените вестници.

Едно време не беше така, Европейският съюз ни разказа играта...

Европейският съюз нито има право да арестува, нито да осъжда тукашните бандити. Е, ако си ги хванат там, лежат по затворите. Но тук е различно. Запиши си, че и това имаш да питаш онези, които си избираш на всеки четири години.

Може и така да е. Но тук и да умреш не може вече нормално. Да не ти се случва да попаднеш в болница. Това е откакто сме в Европата...

Защо ме караш да се повтарям... Европейскят съюз няма нищо общо със здравната ни система. Единственият му грях е, че отвори трудовите си пазари и българските лекари вече могат да избягат от мизерните заплати. - Ама много се краде, бе! - Краде се. Затова след всички избори най-голямата борба е кой ще стане шеф на местната болница. Предполагам, че е за престиж, не е заради далаверата. Що не вземеш да питаш и това онези, дето си ги избираш.

Видя ли, че Европейският съюз е виновен? Ако не примамват с пари лекарите, щяха да ни лекуват и да си останат тук.

А ти що не остана в Горно Нанадолнище едно време, а дойде в София да работиш в „Кремиковци“ и да вземеш панелен апартамент? - Е, тва е друго. - Главата ти е друга!

А бе, каквото и да ме лъжеш, едно време нямаше Европейски съюз и си бяхме по-добре!

Да, а през 1975 г. беше още по-хубаво, защото ти тъкмо завърши гимназия, още нямаше високо кръвно, а пък гаджетата ти връзваха, нали?

Уморяваш ме, но само едно последно нещо искам да ти кажа. Всички онези, които си избираш и които забравяш да питаш защо живееш зле, много се страхуват от правилата на Европейския съюз. А техните приятели-мутри – още повече. Затова сега ти отпечатват стикери, за да те убеждават как Брюксел ти е виновен за всичко. За да поискаш от тях да те изведат от там и вече никой да не ги притеснява с някакви си правила.

Айде, да не те задържам, че нервничиш вече. Ще вземеш да изпуснеш концерта на момичетата на Нешка. Щели и кебапчета да дават.

Ключови думи

Коментари

борко

Само към отговора на въпроса "А защо все не ни стигат парите?" имам известни критики, с другото съм съгласен.

Такава простотия може да я напише само някакъв изключително посредствен "журналист".

Бедров - гадже на Кончита.

Тоест, членството на България в ЕС е добро за българите?

Гергин Борисов

Жал ми е за тоя народ...

г-н Бедров....жалко за вас! И вие лижете охранените задници...

Боклук!

Боклук си ти Бедров, боклук от тоя дето ЕС ни го дава в кофите за боклук. Тъжното е, че и твоята помия някои я ядат(четат).

Предател

Предател на народа сте г-н Бедров, предател платен от парите на чуждестранни фондации. Предател до такава степен, че казвате че за всичко ние сме виновни. А ЕС е просто чудо. Посредствена статия, не вярвам някой да се връзва на подобни глупотевини.

Найден

Кои правила и закони на евросъюза имаш предвид, не разбрах? Тези, че те няма да приемат "бежанци", а ние сме ДЛЪЖНИ да ги приемем всичките и даже да не питаме какви са. Или тези, че сме ДЛЪЖНИ да носим на гърба си циганите? Или това че сме ДЛЪЖНИ да узаконим гей-браковете, да пропагандираме педерастията в училищата и да организираме гейпаради?

Кушлев

Що ти преди ЕС викаш циганите не ги носеше на гръб а? Моля те посочи евродирективата, която ни задължава дя узаконим гей браковете. Няма такава! Кой те кара да пропагандират педерастия в училище? ЕС или наш Азис и порно- фолк каналите? И какво против имате бежанците, които се опитват да избягат от една война? Може би безкрайната ни некадърност, че не можем да ги филтрираме и да разкараме, тези които не са Сипийци?! Единственото, което вх случая мога да имам срещу ЕС е че следва да ни отпуснат помощ, вместо да ни гледат на криво. Аааа те вече го били правили преди 2 години?! Сериозно, а ние що не сме разбрали? Искаш ли да познаеш- някой откраднал и тия пари....

доктора

Не обръщайте внимание на празната словесна еквилибристика на Иван Бедров! Явно му е платено, за да защитава подобна позиция или преследва някакви свои си интереси! Но определено не е коректен или живее в някаква друга България, която ние не познаваме?! АКО ЕВРОПА НЕ МОЖЕ ДА НИ ПОМОГНЕ НИТО МАТЕРИАЛНО, НИТО В БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА И КОРУПЦИЯТА, НИТО ДА ПОДПОМОГНЕ ИКОНОМИКАТА, НИТО ДА БАЛАНСИРА РЕДА И ДИСЦИПЛИНАТА В ДЪРЖАВАТА, ТО ТОГАВА ЗА КАКВО НИ БЕШЕ ДА ЧЛЕНУВАМЕ В НЕЯ, ГОСПОДИН БЕДРОВ?!?!?

Колегата

Докторе,това не е словесна еквилибристика.Това си е направо словоблудство! Не го жалете толкова! И - да , не е коректен.Предателят никога не е бил коректен. Опитите за промиване на мозъци върви с пълна сила...

Лу

Вие сериозно ли?! ЕС не е създаден да решава вътрешните проблеми на държавите. Европа ни помага материално, но тези вашите пакт крадат. Корупцията, наглоста, простащината, арогантността и безаконието са вътрешни фактори. Какво очаквате- Европа да прати полиция за да арестува правителството, което прие закон под натиска на Газпром, или заради поправката, в полза на Лафка, или пък може би заради избора на Пеевски, или заради високите лихви и нищожната доходност, с която КТБ обслужва парите на държавните предприятия и институции. ЕС ли наложи държавата да държи парите в КТБ или руските интереси, стоящи зад офшорката в Оман, която е собственик. В общи линии това което ми казвате е че очаквате всеки път, в който с жена ви имате някакво неразбирателство и проблем и полицията да нахлува у вас да ви го решава.

стелт

Чета коментарите и се дивя! Абе, всичките вас има ли ви? С какво си вадите хляба? Какви книги четете? Не ви ли е срам да си обяснявате простичките неща, за които е писал Бедров с: 1. Бедров е платен; 2. Бедров е гей (гадже на Кончита); 3. Бедров е предател; 4. Бедров е боклук; 5. Европа да ни свърши цялата ни българска работа, а ние да си въртим палците; и так далее на известния вам сигнален език! Който ви кара вкупом да драскате идиотщините на руските опорни точки!

гошето

Малииии. Само дърти и червени коментатори!

Joro

Малее, що словесна помия изсипате срещу журналиста. И кво ви е виновен? И какво невярно каза? Dма ви боли нали? Така е винаги с истината, особено ако дълго се живее в заблуда. Избирайте си ги, живейте си тук, живи и здрави

Joro

@ гошето - Нали? @ стелт - с кво си вадят хляба ли? Те са в другата полвина работни места осигурени от БСП. А коя е първата половина осигурени места? В lafka разбира се

"Матрияла"

Не бях виждала тези стикери. Е, сега ги видях. Прочетох статията и с някои от нещата съм съгласна, с други - не. Е, демокрация е, плурализъм. Или не е? И аз вече не знам. В последно време прекалено много ми внушават, че съм лош човек - не съм съпричастна, не съм иновативна (каква дума, а?), мързелива съм, лош „матриял”, от няколко дни и че не харесвам Вурст (оказа се, че това е голям, ама много голям грях). Е, не го харесвам, аз харесвам мъже без бради. Това грях ли е? Явно, да. Ама аз не смятам така. Омръзна ми определени хора, с определени приятели, да ми внушават каква съм. Те не ме познават, не знаят нищо за мен, но ми лепят етикет след етикет. Аз съм тази, която гласува на избори, а не отива за риба или гъби. Аз съм тази, която има позиция и я отстоява, независимо дали на вас ви харесва или не. И накрая да ви припомня: Когато всички мислят еднакво, никой не мисли. Искам в моята Родина хората да мислят сами и да не се оставят този или онзи да им диктува какво да мислят.

За да е читав човек са достатъчни простички неща: 1. Достатъчно е човек да не се съгласява с просташки обиди към автор на статия 2. Достатъчно е човек да не се срамува да казва какво мисли пред децата си, жена си, приятелите си. (А не потайно и анонимно да дращи тъпотии по форуми, а пред околните да е хрисим)

qwe

КОНЧИТА ВУРСТ - любимката на Бедров

харесвам ,статията -пукнете червени боклуци..!! нека ни махнат от евросъюза -това заслужавате..

На Бедров мога да му препоръчам да си гледа гей парадите, да плаща паразитизма на циганите и бежанците, парите му да отиват за въоръжение на фашистите в Киев и терористите в Сирия, педофилите да имат повече условия за живот в затвора от самия него като "свободен", да угоява банките и монополите и т.н. И да не се занимава с неща, които очевидно не разбира и няма умствения капацитет дори да защити както трябва гледната си точка, а го прави по толкова плосък начин.

Иван Бедров, Асен Генов, Иво Божков, Ивайло Динев - НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ !!!

Лу

Чета злобните и просташки коментари и се чудя ня акъла дето и без това го нямате. Единственият аргумен, който имате срещу написаното в статията е "Бедров, ти си....," . Браво на Бедров за написаното. Липсата на аргументи от страна на плюещи те и обидите, които показват форма на безсилие, са ясен индикатор, че Бедров е прав! Добре, че България е в ЕС. Това е последната нишка, която ни държи на повърхноста. Иначе до сега одавна да сме затънали в блатото на собствените си фекалии

Милен Атанасов

Статията е крайно плоско напусана и няма никакви факти в нея - сами някакви игри на думи.

Вие,г-н Бедров, сте един национален предател

Толкова плоска статия отдавна не бях чела. Г-н Бедров, дано четете тук, макар да не ми се вярва. Защо написахте за цените, политиците, безработицата, напускащите лекари - о, да, всички в България сме лоши. Защо не написахте обаче за "добрите" журналисти като вас, които пишат плоски статии, но вземат добри хонорари за това? Защо не написахте за това, че журналистите са вечните слуги на силните на деня, нищо, че силните се сменят. Вие сте винаги с тях и пишете тяхна угода. Пишете в угода на ЕС, защото те ви плащат и ви държат като кукла на конци. За каквото ви плащат, г-н Бедров, вашите спонсори, ще пишете каквото те искат. Вие сте една платена подлога с плоски статии, в които естествено трябва да подчертаем дебело, колко лош е обикновения българин, живеещ в България, работещ, плащащ редовно данъци и всички видове такси, раждащ и гледащ децата си в България. Много лоши хора сме! Добре, че има такива "добри журналисти" като вас, да ни го напомнят всеки ден, че да не вземем да живеем един ден нормално!

Ех, вие...

а вие кой сте, и кой ви плаща? Може би вие сте платена подлога?

Besen

" Иван Бедров, Асен Генов, Иво Божков, Ивайло Динев - НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ !!! "

Любомир

Дотук в коментарите виждам само простотии и безпочвени обвинения. Затова призовавам всички, които са коментирали или възнамеряват да коментират нещо от вида "авторът е боклук", "авторът е платен от чужди фондации", "авторът е национален предател", и/или защитават без аргументи тезата, че членството на България в ЕС ни дърпа назад, да опишат - накратко, без епитети и без абстрактни общи приказки - според тях какъв път трябва да следва България за изход от дупката, в която се намираме в момента. икономически приоритети, външна политика, най-наболели вътрешни проблеми. Давайте, да видим.

г-н Бедров, изглеждахте ми някак по умен! Твърде елементарни обяснения, защо сме бедни... В началото на 90-те години на един от представителните лица на България, в частен разговор са отговорили на въпрос: "Ще влезем ли в Европа(тогава Европейската общност"?) Да, ще влезете, но условието на Германия е да не развивате промишленост, а условието на Франция- да не развивате селско стопанство". От този отговор си личи на кой къде му е стягал чепика, когато ги имахме и двете в Народна Република България, която произвеждаше и изнасяше и промишлена и селскостопанска продукция... Европейския съюз в сегашния му вид е такава машина за корупция, че и най-голямата и богата държава е застрашена, да не говорим за бедните и малки като нас... Пример: Европейските програми са перфектният инструмент- легален способ за корумпиране на всеки който дойде на власт в България- независимо какъв "цвят изповядва" Вземат нашите пари и ни връщат част от тях, за да КОРУМПИРАТ местните власти, когато трябва да наложат нещо у нас(Примерно Шеврон за Шистовия газ", ГМО и т.нат.) или стане нужда в Европарламета- да се узаконят ЛОБИСТКИ ДИРЕКТИВИ- ВСИЧКИ ДА КОЗИРУВАТ! И кого обслужват в ЕС? НАС???;) Не, те са насочени срещу нас. С нашите пари те ни управляват в наш УЩЪРБ... Ако не сте глупав- ще разберете! Иначе сте или глупак или сте платен...или и двете!

умен

този измислен разговор е една от манипулациите на путлеристките национални предатели. явно вие сте или глупак или сте платен...или и двете! Европа няма интерес да сме бедни - нали ще трябва да ни помага повече! и трябва да имаме пари за да им купуваме стоките! Германия е мноого напред в технологията за да се плаши от нашата конкуренция, а Франция ще се радва да им продаваме зеленчуци защото с парите ще можем да им купуваме парфюмите! а ако се сравни корупцията в Европа с тази в Русия -в Русия е Много по голяма! Дори олимпиадата им струваше 5-7 пъти повече от другите олимпиади заради корупцията. така че ако не сте платен (и не сте глупак)помислете малко повече и ще разберете че ако алтернативата е "днешна русия - Европа" за всеки български патриот е ясно . че Европа е 10 пъти по добрия вариант! ААААА може би вие сте руски патриот? признайте си!

Табов

Ама г-н Бедров, вие, като типичен интелигент, дори във вашия хипотетичен диалог не успявате да убедите простака, накрая нервите ви не издържат и с последната си реплика фактически се предавате. А Путлеристките национални предатели, (такива тук има доста) повечето много по малко интелигентни от вас, успяват! Аз например казвам че "Който е бил повече из Западна Европа знае, че цените там са около 1.5-2 пъти по-високи! и напомням, че през тези "лоши" 25 години основно кой е управлявал?- БСП, Особено нагло е че хитреците, които са причина тук заплатите да са ниски - да припомням ли суперинфлацията при БСП-(1996)- сега използват това като аргумент! А кой му е казвал ,че БСП, Царя Жорж, волен, го лъжат - АЗ. И съм излязал прав. "Е, сега повярвай ми и барека те лъже!" Аз напомням и как СССР ни забрани да произвеждаме телевизори, защото "София" бе много по качествен от техния "рубин", а също СССР ни забрани да правим леки коли , за да им купуваме тъпите москвичи и Лади. и казвам "като не можем без някой голям и силен - по-добре той да е богат и технологично напреднал, а не беден и алчен, като Русия с Путин". А тези с кебапчетата го тикат към Русия, ама децата им все на запад!

Бедров, а как ще обясниш факта, че 90% от законодателството ни е синхронизирано с европейското, т.е. спуснато отгоре? Значи - нямаме възможност да си правим собствени закони, нямаме собствена парична политика, щото имаме валутен борд, нямаме армия, щото сме в НАТО, изпълняваме директиви на Големия Брат от Брюксел, на първо място сме по обем на чуждите инвестиции в Източна Европа и то години подред, но сме пак най-бедни, данъците ни са ни най-ниски в цяла Европа, но пак има безработица. Къде е причината според теб? Вероятно Путин е виновен, как не се сетих?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.