Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ДСБ ще подготви закон за избирателните права на българите, живеещи в чужбина. Решението за това е взето днес на заседание на ръководството на партията, а за него съобщи лидерът й Радан Кънев на профила си във фейсбук.

Ето какво написа Кънев:

"Днес на ръководство на ДСБ обсъдихме досегашните промени в Изборния кодекс. Общото мнение е, че най-големият хаос и грешни решения са свързани с правата на българите, живеещи в чужбина. Тази материя има нужда от детайлна самостоятелна уредба.

Затова ще предложим на колегите от РБ, а и на останалите групи в парламента, веднага след гласуването на целия ИК, да се подготви нов законопроект единствено по проблема с избирателните права на българите зад граница.
Този законопроект трябва да уреди избирателните райони извън страната. Да поправи днешната грешка относно избирателните секции, като даде възможност за свободно откриване на секции, най-малко на територията на ЕС, и да изчисти въпроса за "задължителното" гласуване за пребиваващите извън страната".

Създаването на специален изборен район за българите в чужбина бе прието на второ четене от правната комисия на парламента. Според гласувания текст в комисията се предвиждаше в него да се избират до четирима депутати. В зала обаче това решение бе ревизирано, като против подобен район гласуваха ГЕРБ, БСП, ДПС и др.

КОЙ КАК ГЛАСУВА ЗА РЕФЕРЕНДУМИТЕ И РАЙОН "ЧУЖБИНА"?

Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че от Реформаторския блок са предлагали в район "Чужбина" да има по един депутат от Европа, Азия, Америка и Африка. От ПФ и АБВ обаче възразили, че по този начин тежестта на депутатите ще бъде различна. За това се решило да няма изобщо такъв район.

Днес Цветанов заяви, че за улеснение на българите в чужбина ще се ускори процеса по въвеждане на електронно гласуване. Той каза, че се работи за това то да бъде въведено още на президентските избори. Експерти обаче коментираха, че това е невъзможно.

ПОСЛЕДНО: РЕФЕРЕНДУМЪТ - ПРЕЗ ЮЛИ, ЗАБЪРЗВАТ ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСУВАНЕ

Ключови думи

Коментари

тука е така

Тъй рече Аватар...........

така е

Радан пак ще оправя стари грешки.

Къде блееш бре аватаре ? Радан, Радан е на снимката.

Патерицата вдясно беше известна.

Кво общо има АнДрони с ДСБ и въобще що за каша?

Дъ ге

Клуб Z,пускат мюре за Avatar!Нещастници!Той е по-умен от целият ви екип взет заедно!

socialen

Всеки се чуди как да си запази местото в Парламента с минимален брой гласове, защото Народът спряхме вече да гласуваме, отвратени от Борисов и Цветанов, и фасадната, просташка, неолиберална Демократизация, която символизират с Плевнелиев.

Avatar

Интересно, защо костококовите не коментират поредната простотия пърданчува, а обсъждат скромната ми особа?

Дъ ге

Ти не си лош чЕляк,Стояне!Лошото е,че си обладан от омразата!Обясни защо сакаш да обърнеш,по сизифоски,листа на Мьобиус?

Импала

КлубЗ дължи пари на Аватар. Над 50% от импресиите на страниците се дължат на него. Включително и аз, често не чета брътвежите на Смилов и Бедров. Направо минавам на Аватар. Той е обяснил всичко много ясно и сбито.

Avatar

Въх... още повече ще ме заобича екипа...

Дъ ге

Ухааа...Ми защо не си размените координатите,та да не ни досаждате тъдява!Импресии!!!Ба!!!Парииии...париии...само парииии,са в главите ви овчи!Ами вие с тези ТЕЗИ,които витаят в овчите ви глави,ще фалирате на втория час,мари козе!Къдя си ръгнала и ти,моме?!Прюююч...мама ви и кози да ева!ПРЮЧЧЧ...

Avatar

На тайзи фотография Пърданчо мяза на самодоволен мекичар на петъчен пазар - таман е метнал поредната мекица у котела с олиото и я гледа самодовоно как се надува и цвърчи вътре! Ашколсун, на лиляводжукия позитанци му подариха лабАратория за свалянето на кабинета Борисов 1, Пърдан ако се справи с Борисов 2, ще му подарят една мекичарница на женския пазар.

Хаха, това е добро. Напиши и за Тренчев.

Дъ ге

СЕГА,мекичарю Стоене!Първом,избриши си муцуната!Напкум поглеж кЪк Цъфтан мята мекичито връз високоинтелегентната Цецка!Но,Мецка си е Мецка!В долапа доземи държи гербав чАрпак!Това е оружието мецкино!Стоеновата Мунда,и тя на това разчита!Битката,Стоянчо,е между мундите,мецките и цъфтановите оси срещу сите българи!Мравояда иде за тези мравки,пиндьо,и твоите сказки ги определям като прелюдия към самоизяждането на бацила!Нъл тъй,черноглавецо!

Импала

Това е добре че ДСБ пише закон. Нека се занимават с нещо и хората в "опозиция". Важно е да кипи труд. Хората с такава психиатрична картина имат нужда да се чувстват полезни, иначе мислят глупости.

гепард

Откакто избяга от леопарда навири косъм!Скрий се,че утре няма да е така!Животински "урволяк!

Avatar

Тренчев е 'убавец. Твърди се, че Пърданчо го преследвал по кюшетата с кандърми да му пристане. От там ескалирало и напрежението между ДСБ и ДБГ. Но в основата му стои една случка от зората на сформирането на блока. На партийно ешмедеме в лъскав, тузарски хотел на морето Кунева видяла един от скъпите си френски сутиени под вечерната рокля на Пърданча. Оказало се, че Тренчев го отмъкнал от куфара й, за да зарадва лидера на "крайно десните". Николета Лозанова искала да излъчи клюката в предаването си, но Пърдан я подкупил с обещание да бъде шаферка на сватбата им... Ко знаете вие за живота на хайлайфа...

"Твърди се, че", "Източничи от ДБГ споделиха, че", "Оказа се, че"... добре си усвоил стила на писане в Дневник и Капитал. Браво Петя, браво Рилска...

Дъ ге

СЕГА!Ко знаш ти,пани Стоене!?Момъка Тренчав,играчката Кунева,изведнаж ся набил в очите цецкини!Дъртата баба Цецка,ся почесала по пъпа и се сетила,че от партийни дела,не и е останало време да си почеше лоното...ей така!Без да знае благоверния!Той и без това е дърт,като Йода!Две шепи фъстъци и една бира...и за будността му няма кой да лобира.Убаво ама,за Тренчувия юнак,стрина Мунда тоже сучела мустак.Берберина в махалата,тайно и премахнал мустака.Разхубавила се Мунда,не сакала да губи и секунда,Тренчав искала да покори,нощите и да станат като дни.Бряяя!Разлютила се Цвета.Не искала,бадева,да стане букета.Тръцнала,пръднала на място и рекла на Цецо:язе или искам рясто!Жребеца Цветан,друго имал той в предвид.Женорята гербави,усилиха неговий конюктювит!Брех,тези женоря!От тях не мож Тренчев...връхлетя!Цветан ядоса се завчас!Реши!Щом не мога аз,кобилите на Бойча...завинаги в запас!Тренчев,бегай от политиката,дорде е час!

Нора

Теб май са те изтървали от ПИК, а? Там едни дебели батковци ги съчиняват тези мръсотийки,да развръщават децата, там си ги написват и там си ги обсъждат! Айде, бегай сега от тук, че Шиши ще те търси!Вече със сигурност им липсваш!

Фекал, пак се размириса силно, да не си ял филия с мас? Изглеждаш като захапана листна въшка от социална калинка кацнали върху ален мак напръскан с хербицид.

Българите в чужбина ще гласуват за ДСБ, затова е този закон. Герберастията се насира от страх.

Надай се Гунчо за зелена трева! Не всички са с изпит от чавки акъл!

Василев

Много си тъп,Саше!

​буболечките дребни от Драгалевци и Кърниградска са злобно-дебилни с примитивните си, просташки коментари и така се давят от омраза, та ще се пръснат от гнус и злоба ЛУД УМОРА НЯМА!

Василев

Абсолютни въздухари са всички маскари в парламента. Срамно е, че има хора,който ги подкрепят.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.