Националният център за киберсигурност ще се намира на територията на технологичния център "София Тех Парк", стана ясно днес.

"Горд съм да обява, че Националния център за киберсигурност ще се намира в „София Тех Парк” и че страната ни прие своята стратегия "Киберустойчива България 2020", която ще намери много скоро своята реализация", съобщи премиерът Росен Плевнелиев в приветствието си по време на откриването на конференцията за технологии, иновации и инвестиции Webit.Festival 2016.

"Лидерите на новата икономика са тук, а София доказва, че е прекрасно място за бизнес. 1300 стартъпа от над 40 държави – за тях София е мястото, където можеш да успееш, път към бъдещето. Каквото днес кажем тук, пътят който насочим напред, е определящ за милионите жители на Балканите", заяви президентът Росен Плевнелиев 

"Да притежаваш дух на предприемач, означава да вземеш бъдещето си в собствените си ръце. Никога младите не са могли да поемат по пътя на предприемачеството по по-лесен начин. Настъпващата нова индустриална революция отваря ново измерение и нови възможности. Следващата голяма идея може да се роди от всеки ъгъл на планетата и някои от светлите идеи ще се родят в София", заяви още Плевнелиев.

4300 участници от 74 държави участват в тазгодишното издание на конференцията, която се провежда днес и утре в София Тех Парк.

"Следващият Бил Гейтс може да се роди в България и никой не може да ме убеди в обратното“, казва създателят и ръководител на форума Webit Пламен Русев.

"Иновацията не е риск. Риск е това, което ще стане, ако ни е страх да сме иновативни. 70% от нормативната уредба на ЕС е свързана с регионите. Нека вашият глас се чува, да се разпространяват посланията и тези приложения създадат по-добро бъдеще за Европа", заяви председателят на Европейския комитет на регионите Маркус Маркула, който беше още един от гостите на откриването.