Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Неделя, 17 април, по обяд. Районът около НДК в София е отцепен. Буквално - от полиция, и преносно - от 4000 висши членове на ГЕРБ - общинари, кметове, областни управители и прочие "втори ешелон", заедно с депутати, евродепутати, министри. И голямото очакване - премиерът и лидер на партията Бойко Борисов.  

Събитието е "Национална работна среща на ГЕРБ", мястото - Зала 1 на НДК. Пропускателният режим е строг, но справедлив - с оглед на висшето държавническо присъствие. Преди старта на огромен екран зад сцената се сменят кадри от партийни срещи в различни общини, в които ГЕРБ управлява. Главният герой е Цветан Цветанов. Партийци посрещат Цветанов, Цветанов говори пред микрофон, Цветанов се среща с граждани, Цветанов прегръща деца, а те веят знаменца. Предимно на ГЕРБ. Посланието е ясно - в случай, че някой е посмял да си помисли, че на партийния връх има напрежение... Музикалното оформление е модерно - чилаут микс "Серенада в полунощ". Не се забелязва Веселин Маринов...

Четири бели кресла и една брандирана трибуна с микрофони - никакво излишество по сцената. Няма излишество и на места в залата - организаторите предупреждават правостоящия шпалир от журналисти никой да не се сяда, ако се е отворила дупка - седалките са под бройка... Факт - празно място общо взето не остана.

Дневен ред на работната среща... Няма. Няма папки, опорни точки, документи, химикалки. Нищо. Делегатите не са съвсем наясно какво да очакват, става ясно от дочути разговори помежду им. Знае се само, че ще има речи - подгряващи - от тримата заместници на Бойко Борисов. И на Бойко Борисов. Вероятно затова и усещането е като за рецитал. Глас зад кадър любезно помоли всички да изключат звука на мобилните си телефони... 

Начало. На сцената се появиха, обявени с подобаваща интонация от водещия, тримата заместници на Борисов - Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Цветан Цветанов. Щом гласът съобщи "Бойко Борисов", залата стана на крака с аплодисменти. 

Фандъкова обясни за цената на билетчето в София, заклейми "популизма" на онези, които не са подрепили "непопулярното решение". И обяви, че силата на ГЕРБ е в доверието. От Димитър Николов се запомни само, че си "хареса" стария предизборен слоган на ДПС и обяви, че силата на ГЕРБ е "нашата заедност".

Трибуната зае Цветанов. Той бе зает да брои - кметове, общински съветници и партийни членове, докато на екрана се сменяха слайдове с победите на ГЕРБ в числа. И с правописни грешки..., но не в числата. После бе зает да благодари - на министри, депутати

Ключови думи

Коментари

Пушкин

цялата среща е демонстрация, че ГЕРБ е напълно изчерпан политически проект. Липсват идеи, желание и мотивация. А сега Борисов им забранява и корупцията...то ГЕРБ нямаше друг смисъл освен кражбата.

Avatar

И какво ти откраднаха?

животното борисов какво е изокал пак

haha

КПСС-БКП! КПСС-БКП! КПСС-БКП!

Цачева /нещо с Цецка или е случайно/, събра ги да им каже, че само на Господ могат да разчитат. Що не спрете с тези обобщения по шаблон от 2-ри курс журналистика, миришат на мухъл!

Avatar

Аз се чудя защо невестата се е хабила да ни обяснява какво бил казал Борисов на всички, като той си го казва много явно и ясно и трябва да си малоумен костокок, за да се нуждаеш от преводачи. Та тук не иде реч за "какво всъщност каза Борисов на своите. И на всички", иде реч за това, какво на платената авторица и се ще да е казал, че да уйдиса на повелите на господарите си.

Avatarке,много си тъпа,ама много...

дебелян пеевский

'Фандъкова обясни за цената на билетчето в София, заклейми "популизма" на онези, които не са подрепили "непопулярното решение"' -- изпуснали сте най-интересното. Какво значи 'обясни' -- даде мотиви или каза по комунистически 'дайте да дадеме'?

Новият

Няма какво да се залъгваме, че ГЕРБ не крадат, а другите го правят! У нас ДАЛАВЕРАТА е национален спорт! Всички влизат в партии за да им се гарантира, че законът не ги лови!!! Я вижте кои кикимори са в ЕС, посланици...ТРАГЕДИЯ! Има малка част, която влиза в политиката бедна и такава излиза! Но са МАЛКО!!! Другите където и да пипнеш смърди на мърша! На ГЕРБ това е доброто, че поне нагледно когото пипнат прошка няма!!!

Нора

Например?!

Пълен обор с говеда, пардон зала и баш говедарят най-отпред.

Владимир Владимирович

Когато започнат да търсят врага с партиен билет всичко свършва. За справка костов и сдс.

dobroutro

Товарищ Владимирович. Не може да се направи никакво сравнение. Тоя Костов пак бърка в здравето на някои.

истината

Не искам пари,дайте ми власт!Така е в България.

Николов

Лозунг на ГЕРБ " За нас кражбата е както въздуха, слънцето и водата за всяко живо същество!"

"Няма папки, опорни точки, документи, химикалки. Нищо. Делегатите не са съвсем наясно какво да очакват..." - Уф, чак пък такава неграмотност не бях очаквал. Делегати - та това да не е конгрес? Работна среща на точно посочени хора според позицията им. Задачата на сбирката е да декларира несъстоятелността на внушенията по медиите за разломи в партията. Кутевите къневчета, бесни от неуспешното вбиване на клин между ББ и ЦЦ, сега пробват какво ли не и една от причините със сигурност е началото на проучванията в черноморския шелф.

Токсични локуми

Има доста неприятни неща. "Чистотата на партията" нещо ми напомня на чистите арийци. Това е изключително токсичен локум. "Пощада за никого няма да има!"-отново правилата и законите са низвергнати, съдбите се решават лично от Вожда. Кореспондира донякъде с печално известния девиз "Jedem das seine". Има още токсични локуми, които говорят за действаща централизирана структура по вертикала, вместо далече по-съвременните начини на организация по хоризонтала. Трябва да им се отчете, че много хора ги посочват като свой избор.

По-унизителна статия за Герб досега няма!!!Театралната постановка е слаба! А режисурата с ниска резолюция...

Води ни партийо , води ни...

Владимирович, ненагльодной мой, вашите търсеха врага и като го намереха го пращаха посланик, а Борисов ги намира и следва пожелание за късмет и посочване на вратата!

Радев

Колкото по-бързо се разпадне тая крадлива сган, толкова по-добре за България.

Avatar

Че тя се разпадна бе, Радев, ти де беше до сега? Всички БКП-та са в тотален разпад - и БСП, и ДСБ, и ДПС, че и Атака напоследък никаква я няма... Какъв по-голям разпад искаш? Всичките заедно не могат да съберат и половината от подкрепата, която събира ГЕРБ. По-голям разпад от това - здраве му кажи...

България няма шанс.. целият ресурс на ДС е впрегнат в пазенето на едно злобно статукво, в което българите са крепостни роби на една мазна каста от убийци и мародери. БКП = БСП, ДПС, ГЕРБ, ДСБ етц етц. такива като изтрещелия аватар са предатели, но тази проста нация има сериозна история по тази тема. България ще изчезне.

АКО ДОКОПАМ НЯКОЙ ОТ ВАС ,МИЛОСТ НЯМА.А НЯМА ЛИ КОЙ В ТАЯ ДЪРЖАВА ДА ДОКОПА НЕГО.СЪЩО И ОСТАНАЛИТЕ ОТ КОМПАНИЯТА.КАКВО ЛИЦЕМЕРИЕ И ЛЪЖИ .ПОДГОТОВКА ЗА ИЗБОРИ.ДА ПОВЯРВАТ ХОРАТА ,ЧЕ СА КРИСТАЛНО ЧИСТИ.ДА, АМА НЕ.

Avatar

Като ви наемат е ясно, че не ви проверяват за грамотност, ама поне не ви ли казват, че не се пише само с главни букви в нета?

По бай Тошово време имаше диктатура на пролетариата. Но имаше мислещи и умни граждани. Сега разликата е в това че гражданите са оскотели, подивели, и мислят с долната част на подметките си (доколкото ги имат).

Ебати тъпото същество..и то ни е министър...!!?

Днес ДС е представена най-добре в ДСБ, после в ДПС и после в БСП!

Смешно щеше дае , ако не бе тъжно...Можем да го наречем партиен панаир.

Ако гражданите имат принципни съображения срещу ГЕРБ, нямаше всеки коментар да е за крадене и кражба. Това е най-старият мотив да си "срещу" - мразиш конкуренцията, взели са ти копанката, изгонили са те от софрата, ти си прецаканото другарче! Е такива естествени работи!

Георги

Така е, като Демокрацията у нас не произлиза от Демос-народа, а от демонстрация- показност и празни приказки

Роси

Да... Сетих се за едни думи на късния Тато - социализЪма е недоносче... И комунетата едно време така правеха - като се осере някой другар, изключват го от Партията и повече не се чува за него или го пращат посланик. Защо ли се сещам за тези далечни работи?!? Ами пак стават близки чрез събития като вчерашното... Е няма друго такова образувание като ГЕРБ - събрани от кол и въже хора с цел да са във властта, на които се забранява да крадат... И какво да правят?!? Да усвояват европари за чест и слава на Борисов? И да убиват всичко читаво, дето не е ГЕРБ? Много сме го закъсали, да знаете... Преди време чух нещо от една типична герберка, директор на детска градина /че какво ли друго да е един среден гербер/ - аз изпълнявам всякакви заповеди, стига да са в писмена форма... Това са...

Avatar

Я разкажи как стават работите в ДСБ-то, да се поучим...

cos

Какво толкова му се чудите. ББ и Герб са създадени да има проформа "десни" и да доразпределят държавни те пари и чужди фондове на когото трябва. А за бъдещето на президентството ще направи каквото му каже съветския генерал губернатор Златев.

Росице, като ви гледах партийното събрание преди няколко седмици, вие не от кол и въже, ами от колхозите направо сте сбирани! То бива прости, необразовани и радикализирани селяни и селянки, бива невнятни и необразовани лузъри, ама вие ударихте у земята и бесепари, и атакисти! В ГЕРБ влизат български граждани - по желание и след съответно подаване на документи, проверка, одобрение от съответния ръководител - съвсем както си трябва. Жалки сте и все по-жалки ставате, дъртите комунисти, дето се правите на десни демократи. Вече дори самите вие не си вярвате и много ви личи...

Йосарян

"В ГЕРБ влизат български граждани" Тези "български граждани" бяха в БКП,БСП,СДС,НДСВ,сега са в ГЕРБ,утре ще са в БРЕГ,ако дойдат на власт.Едни и същи са.Само еничарите на Доган си стоят в ДПС,за сега.

Питах се глупава ли си или лъжеш, най-вероятно си и двете. Каква ти е ползата от това, при условие, че всички виждат разрухата в нашето общество, пошлостта и арогантността, която ГЕРБ домъкна със себе си. Тъпунгерите , които напълниха парламента и министерствата, по - провинцията нещата са още по-зле, пълен разпад на фона на нови кичозни граиднки и фонтани за милиони. Тъпаци като теб имат само един мотив - прикриване на кражби и благосъстояние. Затова се пънеш в нета, трол герберски.

Роси

Бре, наистина за герберите дразнител е само ДСБ, всичко друго си е ОК... То и при соца така си беше - всичко в бекапето и офето, другите - в Белене... И много моля тези, които се възмущават от вида на хората от ДСБ, да прогледнат и видят разликата между редовите интелигентни образовани българи и парвенютата на партийна длъжност... Да, няма в ДСБ хора с маркови парцали, които да им стоят като на свинче - звънче /масата гербери и герберици/, това са честните и принципни хора, за жалост. На който не му харесва - пазар широк, изкушения дебнат отвсякъде...

DLP

Росица удари дъното на най-повърхностнитв анализи. Росице - и ти ли си комсомолка, чедо? То бива некомпетентост и липса на неутралитет и обективност, ама журналистите от Клозет.з вече задминават журналистите от Пеевските медии. Оги и Джамджиева ви назначават от въже и кол. Айде на амбразурата и у лево.

Не-да

Роси, в ДСБ нямало хора с маркови парцалки? И как го разбра? Черпя по едно малко! Редовите интелигентни образовани българи НЕ ЧЛЕНУВАТ В ПАРТИИ И НЕ СЧИТАТ ЖИВ ЧОВЕК ЗА БОЖЕСТВО!

Роси

Е пак добре, че според теб в ГЕРБ няма "интелигентни образовани българи", пък за черпенето - мерси, нямам интерес.

Бойко бил ревал като бебе на Развигор 1995-та, но подписал и сега е премиер. БКП в действие. Аватар, бил ли си партиен член?

Въпрос

ЩЕ КАЧИ ЛИ БОЙКО В СВОЯ ФЕЙСБУК НОВАТА КАРИКАТУРА НА КОМАРНИЦКИ ОТ В.СЕГА?

Ааааа..,

Не бъди толкова самоуверен и самодоволен! Главата ти ще падне,когато най-малко очакваш...Това е затишие пред буря.Българите сме народ,който робски търпи,но после-не прощава....Ще ти оскубе "пауновите" пера....и ще ти излезат наяве срамотиите....Спри гаврата си с народа!!!!!!!!!!!!!!!!!

Avatar

А гаврата е...?

Какво е подписал Бойко на Развигор? Да не би да е същото, което Костов подписа с Първанов, Добрев и Премянов през януари 1997 г., за да стане премиер?

Духаната супа

"Пълната легитимност на управляващите изисква съгласието на управляваните." Към момента ГЕРБ се явява най-легитимната партия в България!Ако някой има проблем с това, да започва да мисли как да го промени! Иначе максимата, че "народа си заслужава господарите" важи с пълна сила и днес.

Нора

Никакъв народ! Никакви господари! Герб са озурпатори на властта и сами си се хвалят и сами си вярват, че ние им вярваме на бай-тошовските изборни резултати!Няма такова нещо! Няма и такивя резултати, ако изборите са честно проведени и протоколите не се подменят! Само, че не са! И това ни е проблема! Решим ли го веднъж, няма даже да споменаваме името на тази ОПГ, нежели някой да ни навира нахално в очите тези срамно получени резултати!

Хм

Каза: "Правете квот си щете, само глейте да'н ви фанът. Па докопат ли ви, нема да ви браним."

dobroutro

Смях в работната палатка. Гротеска.

Боко Герба

Смях и срам... Скоро Герб и Тиквата си отиват... И Борисов го знае!

Не-да

Не, друго казва Борисов - ако вие не крадете, ще останат на терена вечните, истинските, автентични крадци, на които друг ще им бере гайлето. Вие следете кой краде по места, а аз ще ви следя вас! Като няма прокуратура и съд, ще си чистим къщичката по партийна линия. Да сте чули някой да протестира, че е махнат от ГЕРБ? Аз не съм. Ама то това е голямата драма, че Борисов не купи с държавни пари експертните мнения и оценки на вечните борци за реформи. Оказа се, че към момента има доста безработни консултанти, с които всички се съобразяваха, а държавата затъваше. Борисов сменя правилата. Не го слушайте какво говори, а слушайте и четете тия, които го обясняват и интерпретират и ще станете по-загубени, отколкото сте мечтали!

нОРА

Стига си ни губил времето да разсъждаваш върху "мъдрото" управление на тиквата, защото то нито е мъдро нито е управление! ТОЙ просто си царува!И живее с мисълта, че е Фидел Кастро на млади години! И всички виждаме, че царят ни няма дрехи и е гол, ама ти си се тръшнал да ни убеждаваш, колко хубави са новите му дрехи?! Не си прави труда, човече! Никой вече няма да ти повярва! И не си подхвърляй достойнството! Може да ти потрябва! След НЕГО!

Пепа

Борисов,ела в Казанлък и виж герберастите как здраво крадат и кадруват.Народът е възмутен от вашата крсдлива кметица.Всичко товс се отразява зле на партията...

Цецо апартамента

Боката е най-некадърния премиер в историята на България.Спиш Българино,Македония ни изчревари!

Пепа, БСП излезе от властта за много дълго и не знам какво утешително може да ти се каже. Това важи и ако си от ДПС, Атака, царя и от Бареков!

Не-да

В класацията за най-некадърен премиер в историята на България, първите 3 места за вечни времена се поделят от царя, Костов и Станишев. Може Станишев, царя, Костов. Може Костов, царя, Станишев и т.н, но никой не може да се вклини при тях. А Македония е точно 20 години след нас. Дали да не им изпратим Танчето Дончева, да им занесе сценария от 96/97!

до Боко Герба

Смях и срам... Скоро Герб и Тиквата си отиват... И Борисов го знае!.. Вече е ясно, че най-новата дрога я пласират двамата най-важни в ДСБ с "Борисов и ГЕРБ си отиват". Няма да си говорим за последствията, но тази дрога действа като при свръхдоза!

"С Росен Плевнелиев работих прекрасно като министър, фантастично като президент." Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос на Би Ти Ви за отношението му към държавния глава. Повод бяха думите на Борисов пред националното съвещание на ГЕРБ в неделя, когато той обясни, че се замисля за принципно нов подход при издигането на кандидат за държавен глава, защото първата му работа след встъпване в дзлъжност е да се разграничи от излъчилата го партия. Плевнелиев свърши много работа. Считам, че той беше много добър президент и го имам за приятел, каза премиерът и обясни, че говорел по принцип. Много е важно той да довърши спокойно мандата си, затова казвам, че ще говорим за нашата президентска двойка през юни - юли, каза още премиерът и лидер на ГЕРБ. Близо 700 зрителски въпроса постъпили за участието му в ефира в понеделник вечерта. Няма да има смяна на никакви министри, отсече той. Много добър 4,50 бе оценката, която премиерът постави на кабинета си. "Мисля, че набират скорост и ще скочат още", добави Борисов. По повод аферата в ДАИ посочи, че транспортния министър Ивайло Московски съдейства. "Процесът върви много добре с абсолютно събрани качествени доказателства", обоснова се Борисов защо и неговата оставка не е на дневен ред. "Убедени сме, че това, което Москов е направил с тези ваксини, не е в ущърб на държавата", отвърна той на въпрос за проверката на прокуратурата за закупените от здравния министър Петър Москов турски ваксини. "Хората на Москов го предадоха, избягаха и го оставиха самичък. Затова ние му помагаме", поясни премиерът, попитан защо най-ревностно от членовете на правителството защитава именно Москов. И попита: "ДСБ в каква опозиция премина? Оставиха си всички хора във власта и казаха аз, ако искам, да ги махна. Защо не излязоха от Реформаторския блок?" Правителството, прокуратурата и службите са много амбицирани да сложат ред в държавата, каза премиерът. "Наред с всички задачи, които имаме, трябва и тази да се свърши – обществото и хората да зная, че всеки, който се опита да пипа в държавните пари, ще бъде санкциониран и наказан и дето се вика това, което ставаше последните 20 години, не може да стане сега", отсече министър-председателят." /24 часа/

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.