Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Нова тв е възстановила интернет канала с видео карикатурите на худочника Чавдар Николов и го е поканила отново да работи за нея. Това съобщи самият Николов по време на протест, който събра над 200 журналисти и художници в градинката пред "Кристал" в София. Николов каза, че още обмисля предложението дали да се върне на работа в Нова тв.

Протестът под надслов #СтигаВечеСвинщини беше организиран в социалните мрежи, като повод за него стана изтриването от Нова тв на видео карикатурата на художника "Свински опашки vs конски опашки", която изобразяваше Бойко Борисов и Динко под вееща се като знаме свинска опашка, от своята платформа за видеосподеляне - VBOX7, както и от сайта си. С нея бяха изтрити и всички останали карикатури на Николов.

НОВА СВАЛИ ВИДЕО КАРИКАТУРА С БОЙКО БОРИСОВ И ДИНКО

На протеста първи се отзова екипът на хумористичния вестник "Стършел" - Михаил Вешим, Румен Белчев, както и други колеги-карикатуристи. Някои от протестиращите носеха разпечатка на последната карикатура, с която Чавдар Николов коментира отстраняването си от Нова тв.

Николов съобщи, че каналът му във VBOX7 е вече е възстановен. Това заявиха още вчера и от Нова тв.

ЗАЛИЧАВАНЕТО НА ЧАВДАР НИКОЛОВ ПРОВОКИРА ПРОТЕСТ #СТИГАВЕЧЕСВИНЩИНИ

Последната карикатура на Чавдар Николов стана хит в социалните мрежи.

 

Бившият военен министър Николай Цонев и независимият депутат Георги Кадиев.

 

Бившият евродепутат Димитър Стоянов и майка му Капка Георгиева, бивша съпруга на лидера на "Атака" Волен Сидеров.
Карикатуристът Христо Комарницки от в. "Сега" (вляво) също дойде на протеста.

 

Ключови думи

Коментари

Avatar

Ама протеста за какво е, и пред кого е? Не трябваше ли да е пред офисите на "Нова" или нещо пак съм се объркал?

не

трябваше да е пред Народното събрание или Правителството, защото именно те установиха този държавен ред на свинщината и несвободата!

denim58

НОВА ТВ, вчера се извини.Нещо, което не съм виждала друга телевизия да направи. Протеста изгуби смисъла си, още повече и заради дежурните протестиращи. А и като видя физиономията на Кадиев, Цонев и Цонева...Оставаше и Нидялко от пиг да е там.

denim58

Някои от физиономиите на снимките,са се присламчили, за да ги снимат...

Борисов трябва да не поощрява българската журналистика със свински опашки в ръце, каза Николов. Когато говорим за свински опашки, ще се обърна към премиера Бойко Борисов. Той трябва да възстанови състоянието си на премиер на тази страна, за да не продължаваме ние да се разправяме по улиците и по границите. Той повече не бива да поощрява българската журналистика със свински опашки в ръцете", категоричен бе Николов. Той благодари на колегите си от телевизията, които са го подкрепили и обяви, че не може да каже кой стои зад свалянето на неговите карикатури. От "Нова" пък многократно му се извинили.

Коледа ще дойде!

ГОТИНИ СНИМКИ с карикатурката, а?!

Радев

Така и не се разбраха идиотските мотиви на Шосел да свали карикатурите на Николов. Такъв автогол си забиха "Нова", че дълго време ще се помни. Разбира се, БТВ забиха удобно вдигнатата им топка и не пропуснаха да заклеймят цензурата, като че ли там не е още по-жалка ситуацията. Истината е, че само когато Боко Кратуната е на власт такива неща са възможни. При нито едно друго правителство никога не е имала подобна медийна цензура и слугинаж. Помня, по времето на Орешарски как от сутрин до вечер някакви оцъклени елементи бяха завзели тв студиата и клеймяха, облечени с фланели с черепи, как препречваха автомобили...Я сега да видя кой ще е тоя смелчак, дето ще се опита да спре кортежа на Тиквоча?

Avatar

Ходи ти го спри бе, смелчагата. Ама първо ни разкажи за какво ще го спираш, щото ние сме го избрали, 20-30 милиона сме платили за избори и сме го упълномощили да ни управлява. Сега ти ни разкажи на какво основание искаш да ни профукаш парите и кой те е упълномощил за това?

Avatar

Тойзи надарен откъм нос и възмургав индивид на първата снимка до кака Цона, спретнат в пантальон в стил 80-те години на миналия век, требе да е новият възлюблен на Пърдан. Внесъл си го е по второ направление от ЮАР и с гордост го показва на възхитените си симпатизанти...

Ужас

Аватаре, кога те повишива в трол в ПИК, кога пак те понижиха в клубз...

гарга рошава

Нали виждате как "създателите на обществено мнение" не знаят как да обявят, че няма да има премиера, понеже на генералната репетиция се видя колко са некадърни актьорите. И станаха за посмешище. Какво искат? Срещу кого протестират? Карикатури на "интелектуален елит". Кошмар! А билетите били продадени/купени!

Радев

"Това обяснява и присъствието в тетрадките на имената на дълга редица от журналисти, шефове и собственици на медии. Сред тях са Петьо Блъсков, издател на "Труд", Силва Зурлева и Дидие Щосел,...", "На срещи при Василев са били и депутатите от БСП Явор Куюмджиев, Кирил Добрев (в един от случаите придружен от сестра си), Димитър Дъбов (описан като "г-н Дъбов"), Атанас Мерджанов, бившият съветник на Сергей Станишев - Росен Карадимов." - Извадка от "Навалицата в кабинета на Цветан Василев" в Дневник която илюстрира корените на постановката.

Радев

Смени си името, мошенико!

Охльо Бохльо

Престъпникът Цонев, милионерът Кадиев, дъновистката Капка с куче, Чавдар и Цонева с плакат! Некой ми липсва. Не, не е Дайнов. А сега да си представим, че ако бяхме в диктатура тия щяха да мрат в борбата за свобода! Требва ми въображение назаем и ако може на изплащане!

Овратена

И пак ли ще гледаме тези грозни и нескопосани карикатури?

То и 20 души няма, обявявате ги за 200. Клуб.зет, не знаете ли да броите?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.