Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Световните износители на петрол изгарят своите запаси от петродолари със смущаващи темпове, което кара производителите да постигнат замразяване на добива, за да повишат цените, пише Блумбърг.

18-те държави, които се събират в Доха тази неделя, за да обсъждат замразяване на добивите, са похарчили $315 млрд. от своите валутни резерви, деноминирани основно в щатски долари - около една пета от обема им. Това е станало от ноември 2014 г. насам, когато започна спадът на петролните цени. За последното тримесечие на 2015 г. спадът е с $54 млрд.

Най-много от своите резерви е похарчила Саудитска Арабия - $138 млрд., следвана от Русия, Алжир, Либия и Нигерия.

Ефектът от изгарянето на петродоларите се разпростя далеч отвъд износителите на суровината, като засегна и глобалните капиталови пазари.

Срещата в Доха ще събере на едно място както страните от ОПЕК, така и такива извън организацията като Русия.

КАК РУСИЯ МОЖЕ ДА КОНТРОЛИРА 73% ОТ ПЕТРОЛА В СВЕТА

Ключови думи

Коментари

Иван

В общи линии събират се за картелно споразумение.

Цены на нефть упадут при любом исходе встречи стран-производителей нефти 17 апреля в Дохе, поскольку договоренности не приведут к исчезновению профицита на рынке. Об этом говорится в исследовании российского центра Vygon Consulting, опубликованном накануне встречи. По мнению аналитиков центра, избыток предложения нефти на мировом рынке может снизиться в 2016 году только на 0,5 миллиона баррелей в сутки за счет сокращения потребления и добычи в США, а решение стран-производителей «заморозить» добычу не окажет существенного влияния на рынок. «Практически любой исход встречи в Дохе, если она все-таки состоится, рано или поздно повлечет за собой снижение цены нефти», - говорится в исследовании. Информационное агентство России ТАСС

Moni, от както руските войски са в Сирия, цените на нефта постоянно нарастват. Само с тази разлика руснаците си изплатиха военната операция няколко пъти. Такива като тебе отдавна чакат Русия да фалира. Ти си като лисицата, която вървяла след коча и чакала да му паднат мъдурите. И тя и ти няма да дочакате!

Смятай си сам!

http://minfin.ru/ru/press-center/?id_4=34430&area_id=4&page_id=2119&popup=Y#

Заглавие 29.03.2016: Рекатa от нефтедолaри пресъхна с 45,8%! /Река нефтедолларов пересохла на 45,8% /

Всичките изброени са зле.Но най зле са Венецуела /стоят на тъмно /след камунистическото управление, Нигерия и Русия /няма друга икономика освен суровини и оръжие/!

Сашо-3,14

И рассия ли са на тъмно, красавчик? Ти кога се прибра от Венецуела да ни светнеш как е там? И какво общо има текста по-горе с венецула и малоумното ти изкаване? Намерете си някакво занимание бе несретници костовистки.

Банк России ждет нового обвала нефти Сохранить Банк России считает, что наиболее вероятным сценарием для нефти является средняя цена в 30 долларов за баррель по итогам года, заявила в пятницу первый зампред Ксения Юдаева. «У всех сейчас в связи с ситуацией на рынке настроения резко поменялись, он (базовый сценарий ЦБ с прогнозом цены нефти в 30 долларов за баррель - ред.) выглядит достаточно консервативно. Но мы считаем, что пока достаточно много объективных предпосылок, что 30 (долларов за баррель - ред.) - это разумный сценарий для этого года», - цитирует Юдаеву РИА Новости.

Петър

Тия да мислят, как да се модернизират, отколкото по какъв начин да настъпят мотиката.

анонимен

Целият свят видя колко лесно паднаха мъдурите на СССР, а на останките от Русия мъдите едва се крепят.Русофилите да бягат да подпират и на Путин топките,ако изобщо ги има.

Иран выбросил на рынок рекордную партию нефти. Цена нефти упала.

Зaглaвие

​Олег Калугин: КГБ даде на българите чадъра-пушка, с който убиха Георги Марков 90 процента от съветската интелигенция е работила за комунистическите тайни служби

Путин е в циничен съюз с арабския тероризъм, търси врага в Запада

Хаос в России повлечет гражданскую войну

России предрекли три года рецессии

Дело сбитого "Боинга 777": международный трибунал и приговор Кремлю уже близок

России предрекли три года рецессии

Дело сбитого "Боинга 777": международный трибунал и приговор Кремлю уже близок

Зaглaвие

Нефть депортирует рубль из страны чудес

SRQBoyboy

От край до край горната публикацияа е НЕГРАМОТНА! Само преди седмица Блумбърг съобщи, че САМО Саудистка Арабия е създала фонд за след нефта от 3 ТРИЛИОНА долара. И как може Русия да контролира 73 на сто от петрола в света, след като отдавна вече не е най-големият производител. САЩ станаха още през 2015 най-голямата страна, която добива нефт. Защо неделните преговори на ОПЕК и Русия за замразяване на добива са обречени на пълен провал? защото Щатите не са в уравнението, а никой не може да каже колко точно нефт изнасят и с колко ще повишат експорта, за да объркат изчисленията на арабите и руснаците. Петролният пазар е една голяма каша, която не подлежи на контрол. Точно затова почти висчки пргнози за цените са стрелба по комар в тъмна стая (накрая става ясно, че комарът отдавна е избягал от стаята).

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.