Цялото съдържание с всички видеокарикатури на Чавдар Николов вече са качени в негов собствен, а не продуцентски канал във VBOX7. Това обясни пред Клуб Z мениджърът на компанията "Нет инфо" Христо Христов.

"Той ще може да си качва видеата където и когато си поиска. Единствената разлика е, че ние вече няма да плащаме за това", обясни той.

ВСИЧКИ КАРИКАТУРИ НА ЧАВДАР НИКОЛОВ ОТНОВО СА ОНЛАЙН

Христо Христов уточни, че компанията непрекъснато прекратява продуцентски договори, когато има проблем с гледаемостта.

"Буквално постоянно това се случва. Даже договорът с Чавдар Николов е изтекъл още в края на март и не е подновяван. Разбрахме се обаче и епизодите, които са направени след това, да ги платим, въпреки че няма договор", посочи Христов.

Той призна, че реално по казуса с "изтриването" на видеокарикатурите е била допусната грешка.

"И ние сме за бой. Реално съдържанието си има лайфтайм. Като мине, дали го има или го няма, то вече е консумирано. По целия казус имаше абсолютно трагична комуникация и със самия Чавдар не бе коментирано по правилния начин. Това доведе до този резултат", каза Христов.

Вчера карикатурите на Чавдар Николов бяха изтрити от VBOX7, а всички публикации за тях в сайтовете Vesti.bg и NovaNews също изчезнаха. Съдържанието на последната видеокарикатура, излъчена вчера сутринта по Нова телевизия, провокира обвинения в цензура. Последното видео изобразяваше премиера Бойко Борисов в компанията на Динко и Перата и знаме със свинска опашка. Това доведе и до организирането на протест #СтигаВечеСвинщини в петък в 12:30 часа в градинката "Кристал".

"ЗАЛИЧАВАНЕТО" НА ЧАВДАР НИКОЛОВ ПРОВОКИРА ПРОТЕСТ: #СТИГАВЕЧЕСВИНЩИНИ

Според Христо Христов в случая не става дума за каквато и да е цензура и за опит за прикриване на съдържание.

"Карикатурите останаха в канала в YouTube, не сме ги махали оттам", добави той. 

Премиерът Бойко Борисов също отрече да има нещо общо и определи целия случай като "удар срещу него".

БОЙКО БОРИСОВ: ВСИЧКО ТОВА Е УДАР СРЕЩУ МЕН

Малко след изявлението на премиера, последва такова и от изпълнителния директор на "Нова Броудкастинг Груп" Дидие Щосел, който също пое отговорност за скандала.

ШЕФЪТ НА НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ СЕ ИЗВИНИ НА ЗРИТЕЛИТЕ И НА ЧАВДАР НИКОЛОВ