Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Нито един представител на БСП или кандидат от лявата листа за евродепутат не е реагирал все още на случая с демонстративно изгорения флаг на Европейския съюз. Инцидентът стана на 9 май пред Паметника на Съветската армия в София. Привърженици на лявата идея и близостта с Русия демонстрираха и издигнаха лозунги "за" присъединяването на България към Евразийския съюз.

Случаят привлече вниманието на ГЕРБ и Реформаторския блок, както и на официалния телевизионен канал, който е призван да запознава света с официалната руска гледна точка - Russia Today. Телевизията разпространи кадри от София, които започват точно с кадъра с горящия флаг.

"Смятаме, че това е изключително тревожен инцидент. БСП на практика опровергава с посланието си своята проверопейска позиция", коментира още вчера членът на ръководството на ГЕРБ Румяна Бъчварова. 

ГЕРБ са изпратили писмо до всички политически сили с настояване да заемат позиция по въпроса. 

"Очакваме отговорите от другите кандидати, както и от страна на Сергей Станишев. Пред неговия поглед е извършено това поругаване на европейското знаме", каза още Бъчварова.

Всъщност изгарянето на знамето е станало след напускането на Сергей Станишев. Преди това обаче той се снима със същите хора и пред плаката "България в Евразийския съюз".

По-късно говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев даде в профила си във фейсбук отговор на въпроса "Защо от #БСП горят европейското знаме?"

"Защото ако не беше европейското законодателство, никога нямаше да имаме достъп до документите, с които "Газпром" ги инструктира как да заобикалят правото на ЕС? Защото европейските правила им пречат да си получат трийсетях сребърника?

Или защото другарите им по онази гъша афера в Германия вече лежат в затвора? И им е ясно, че рано или късно, за измами с еврофондове ще се лежи и тук?", написа Кънев.

Според синия лидер инцидентът не е от глупост или от емоция, а "за мафията отдалечаването от ЕС е въпрос на оцеляване".

Политическото говорене срещу Европейския съюз има своите слушатели сред избирателите на всички партии, цитира данни социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова пред Дневник. 

Според нея мнозинството от привържениците на БСП и на "Атака" предпочитат България да бъда част от Евразийския, а не Европейския съюз - съответно 34% от БСП и 38% от "Атака". За сравнение привържениците на ЕС са 33% и 30%. 

Ключови думи

Коментари

Никакъв инцидент не е, а е чист вандализъм.

durutti

Пък горенето на живи хора зад паравана на същия този флаг изобщо не беше забелязано от десните. Те много обичат да застават в пози на морални съдници и последна инстанция, но само по въпроси, които обслужват дребнавите им политически цели. На неудобни въпроси не отговаряме, но ако някаква глупост служи на текущата ни адженда пищим, истервсваме, вайкаме се, сочим с пръст и обвиняваме. Всичко хубаво, само че точно високата дясна политическа мисъл превърна вандалстването в част от политическия дебат. Няма как да примираш от умиление при вида на нацапаните в розово ръчички на Асен Генов, но да се тръшкаш заради изгореното знаме. Не можете да проявите принципност и псоледователност по елементарни въпроси, но имате самочувствие на единствени възможни спасители на нацията. Чудете се после защо някакъв хванат от гората дудук събира повече гласове от партийките ви.

дедото

Политиката на бесепе за Европа е протроянска, но не конска, а магарешка :) Изгореното знаме на ЕС е им по сърце, но задачата им е троянска "проевропейска".....

0007

СМЪРТ ЗА ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ И НАТО . ОГРОМНОТО БОЛШИНСТВО ОТ БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ ТОВА .

кали

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА СМЕЛОСТТА И ЧЕСТТА ВИ !!! ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ !!!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.