Полицията простреля въоръжен мъж, който се опита да нахлу в туристическия център на Капитолия във Вашингтон, съобщи Би Би Си. Жена, която е била наблизо, е пострадала леко, докато органите на реда са обезвреждали нападателя.

Той е задържан и в момента е в болница.

Властите уточниха, че мъжът е стар познайник на полицията на Капитолия. Според Ей Би Си той е прекъснал заседание на Конгреса миналата година.

Конгресът в момента е във Великденска ваканция, но в сградата е имало служители.

Говорител на полицията във Вашингтон определи стрелбата като "изолиран инцидент", като отбеляза, че няма "реална заплаха" за хората.

Заради стрелбата Капитолият и Белият дом бяха блокирани от силите на реда за няколко часа, а по-късно бе взето решение достъп до сградите днес да имат единствено служителите в тях - туристи няма да бъдат допускани.

Би Би Си отбелязва, че по правило туристите, които искат да посетят Капитолия, сградите на Сената и на Белия дом, задължително преминават проверка през метален детектор.

Според първоначалната информация имаше прострелян полицай. По-късно полицейският началник на Капитолия Матю Вердероза съобщи, че няма пострадали служители на реда, уточнява Би Би Си.