Под скромното заглавие: "ДПС Пазарджик преизбра досегашния областен председател Юмер Хамза", сайтът на движението всъщност предизвика огромен интерес.

Но това не е заради изключително "популярната" личност на Хамза...

Чак в третото изречение - с изреждането на имената, уважили събитието, се дава и отговорът:

Гости на събитието бяха съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ, народните представители Делян Пеевски, Камен Костадинов, Джейхан Ибрямов и Айхан Етем.

Малко като в криминален роман - отзад случайно се виждат дата и час, за да е ясно, че събитието не е монтирано...

КЪДЕ Е ПЕЕВСКИ? ДЕПУТАТЪТ НЕ Е ИДВАЛ В ПАРЛАМЕНТА ОТ МЕСЕЦ

Оттеглянето на депутата от редица бизнеси породи вълна от слухове, че напуска икономическия живот или дори страната изобщо. В подкрепа на това е и фактът, че от месец не се е появявал в парламента...

А що се отнася до конференцията в Пазарджик, от последващия текст става ясно, че целта е била да се сплотят здравите партийни редици и да се отдаде необходимата почит на почетния председател:

Конференцията единодушно прие, че д-р Доган олицетворява единството на партията и изразиха волята си за единство и продължаване на отстояване на ценностите и целите на ДПС.

На делегатите беше възложено на националната конференция да участват активно в нейната работа, така че на най-висшия форум на ДПС да се вземат онези решения и ако е необходимо да се направят такива промени в партията за да се затвърди формулата за ролята и мястото на ДПС със своя лидер д-р Ахмед Доган по отношение на запазването и развитието на етническия модел в България, както и за уникалния му принос и потенциал за Балканите и Европа в периода на големите предизвикателства, пред които са поставени.