Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Считано от 28 март, понеделник, медицинското съсловие у нас започва поетапна организация на ефективни протести.

ОТ ПОНЕДЕЛНИК: ЛЕКАРСКИ ПРОТЕСТИ В ЦЯЛАТА СТРАНА

Към вече заявеното намерение на личните лекари и представителите на частни и общински болници днес се присъедини и Българският лекарски съюз. Окончателното решение беше взето след дълго заседание на Националния съвет на организацията и отразява настроенията в цялото съсловие.

"Националният съвет на Българския лекарски съюз за пореден път заявява, че състоянието на здравеопазването е достигнало до критичната точка на хаоса и предлаганите промени не водят до развитие и подобрение на здравната система", е официалното становище на съюза.

Поради тази причина организацията окончателно сваля доверието си както от министъра на здравеопазването д-р Петър Москов, така и от ръководството на Националната здравноосигурителна каса. Настоява проектът на нов "служебен" Национален рамков договор (НРД) незабавно да бъде оттеглен, защото в противен случай ще бъде обжалван в съда. Ако въпреки това документът влезе в сила, лекарите заплашват да не подпишат договори с касата, но без да носят отговорност за последствията за пациентите, на които ще се наложи да плащат медицинското обслужване.

РЕШЕНО: "ОТПЕЧАТЪЦИТЕ" ВЛИЗАТ В СЛУЖЕБЕН РАМКОВ ДОГОВОР

Лекарите отказаха да подпишат НРД 2016 г. главно заради огромното количество проектонормативи, чието бъдеще не беше ясно. Ядоса ги и въвеждането на т. нар. пръстов отпечатък, без които никой пациент няма да може да получава здравна помощ и лекарства в бъдеще. Чашата обаче преля след опитите на здравната каса да извърши "административна подмяна" на постигнатите споразумения по време на двумесечните преговори със съсловието, от които вече нищо не е останало. Надзорът на публичния фонд на практика ще напише сам нов рамков договор, и ще наложи едностранно правилата за работа в сектора.

С тези мотиви Българският лекарски съюз обявява ефективни протести и призовава всички свои членове да се включат в тях.

Ключови думи

Коментари

Югозомби

Д-р Москов, не пречете на хората да крадат! :)

ми той не пречи

Повечето от нещата които предлага орязват правата на пациентите.Обществена тайна е че болниците източват касата като надписват пътеки ....защото касата плаща малко.но това не може да се спре с пръстови отпечатъци или каквото и да е там...днк анализ или отпечатък от Задни части,както не свършиха работа четците на лични карти.Повечето политици имат участие в болниците и там Москов не смее да пипне и затова реже от диспансерни прегледи и лекарства.Пропагандната машина се включи...подлизурки от БМП веднага се включиха като удобно забравят на какво дередже бяха ....и са и как другите лекари ги подкрепиха.стария номер ..разделяй и владей....Но нещата много се объркаха това не се търпи и някой ще го отнесе!!!!

най после

Най-накрая да бият шута на изцъкления

socialen

Неграмотният Борисов си отива! Довиждане, ГЕРП!

Д-р Менгеле

БАЦЕ ГО ПОДКРЕПЯ! И две три приятелки на майка му.

лекарски съюз

т.е. Иван Костов си свали доверието си от Москов

тука е така

Батка сега ще те видим,КОЙ и брат му Бойко ще ти помогне ли?След като се отказа и заплю своите.

Avatar

Сценарият е познат от десетилетие - от създаването на лекарската и фармацевтичната мафии от Костов и Семерджиев. Дянков ги беше подпукал много хубаво и по тънката лайсна. След като ОФ-то - БСП, ДСБ и ДПС блокираха реформите с помощта на слугинстващите медии. Припомням разсополивените баби, които ни сервираха от всевъзможни селца и паланки от зори до здрач, подсмърчащи как ги чака погибел, ако им закрият болницата. Нищо, че въпросната "болница" изпълняваше функциите на диспечерски център за самите болни - само ги транспортираха до съответната окръжна, университетска или каквато болница има наблизо и като щедро кранче за мафиотските босове в бели престилки, които подкокоросваха неграмотните баби. Тогава, като се видя, че нямат сили да се сборят с тази мафия в първи рунд, Дянков ги подложи на изключително успешна терапия. Намалява им бюджетите всяка година, и а някой директор изреве, че не му стигат 100, 200, имаше някои и с по 600-700 милиона, одма им пращаше ревизии и да видиш как хвърчаха като тапи от топлите местенца. Сега тече втори рунд, вече Москов е на пангара и както се вижда, мафията не се дава. Ако надделеят мафиотите в бели престилки, ще се включи горанов и терапията ще се повтори. И ще последва трети рунд. Тук съм далеч от мисълта, че дребните джипи-та са в голямата игра. Или редовите лекари в болници и клиники. Няколкостотин са босовете, и с тях е битката. Ако не се допусне падане на властта, битката може и да е успешна. Проблемът е, че електоратът е пределно тъп и не си дава сметка как с простотията си обслужва именно тези, които го ограбват, трепят и обричат на лошо здравеопазване. Но няма отказване. И най-силната мафия е по-слаба дори от най-слабата държава. Поне така твърдят по-умните от нас. Надявам се да са прави...

socialen

Класическият Пазарен Либерал Дянков беше изритан от неграмотния Борисов, преди неграмотният Борисов да бъде изритан от Народа, като доказателство за катастрофално-неграмотното "управление".

socialen

Днес, неграмотният Борисов бяга от неолиберала Дянков като дявол от тамян.

Селски лекар

Знаят ли някои GP какво искат? Искат пак екскурзии от фармацевтичните компании, да нямат работно време,да не ги търсят когато си почиват,сами да си определят правилата,а касата да е длъжна само да плаща!!!Ало.о.оооо!

Стоян Хлебаров

Ясно е,че лекарите се държат,като таксиджии,а таксиджиите,като лекари!?По интересното е друго! ЗАЩО ВЛАСТТА НА БОРИСОВ ИМ УГАЖДА,КАТО ПОЗВОЛЯВА ДА ПРОТЕСТИРАТ ЗА ПРАВОТО СИ ДА...КРАДАТ ОТ ДЖОБА НА НАЙ БЕДНИТЕ В ЕВРОПА,ВМЕСТО ДА ПОДКРЕПИ ТЕЗИ,КОИТО ИСКАТ ДА ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ И РЕД! По най обикновената логика,ако ги подкрепи,ще има най голяма полза...дори и избиратели! ЗАЩО ТОГАВА НЕ ГО ПРАВИ!? Дали иска да се самоубие,или причината е друга! Ще напиша мнението си на тази страница,по късно през деня!

ТТТТ40

Г-н Хлебаров, ако "мнението ви", което искате да пишите по-късно е лишено от капка смисъл , а е пропито единствено с арогантност, неуважение , безочие, и абсолютна некомпетентност, както това по-горе, МОЛЯ ВИ ..... СПЕСТЕТЕ НИ ГО !!!!

личен лекар

Г-н Хлебаров много сте в грешка ,защо да им угажда.Ми защо не прати полицаите ,на които иска да отнеме 20 пенсии да пребият лекарите и те бързо ще се приберат в кабинетите да ви вземат пръстови отпечатъци с устройства които са купили за 280 лв.и да ви върнат за изследване защото са свършили лимита за този месец и не могат да ви пратят в болница защото трябва да чакате два месеца ,защото вашето заболяване е в оня списък с"маловажните"заболявания. И вие сигурно ще ги напсувате защото тази мафия няма спирка и няма да усетите откъде ви е дошло.Ще им угажда ,бой за да има демокрация ....PS..за малоумните ... това което написах е ирония!!!!

Един

Понеже в коментариите си личи ,че хората не са от тая сфера ще им кажа следното.Управляващите много добре знаят ,че това е област в която хората малко вникват и разбира ,затова чрез медиите брутално манипулират обществото. Не се заблуждавайте,целта на така наречената реформа е глобално да се НАМАЛЯТ парите в здравеопазването ! За да манипулират хората се въвежда тезата за лекаря убиец, мошенник и крадец и на фона на това се чудят как да обяснят на хората ,че парите не стигат.Парите не стигат защото толкова има .Всеки ,който работи внася здр.осигуровки ,а знаете ли ,че вече над 10 години държавата НЕ ВНАСЯ такива в пълен размер за пенсионери ,деца , полиция ,армия и всички други държавни служители ? Излиза така ,че този ,който гони другите за осигуровки ,той самия не е изряден.Виждате ли за каква демагогия става въпрос.

Zashto mediite da go vnushavat , kato horata go znayat? Gidi nenayli se

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.