Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министър-председателят Бойко Борисов да инициира спешна среща между ръководствата на Българския лекарски съюз (БЛС), Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), за да се потуши напрежението в сектора, поискаха от Българската стопанска камара (БСК).

ОТ ПОНЕДЕЛНИК: ЛЕКАРСКИ ПРОТЕСТИ В ЦЯЛАТА СТРАНА

В своя декларация организацията споделя, че "следи с особена тревога и загриженост" последните събития, затова предлага под зоркото ръководство на премиера страните да направят опит да изгладят възникналите противоречия.

"Създаденото напрежение пречи на нормалната работа на системата на здравеопазването и, ако ескалацията продължи, ще доведе до протести от пациенти и лекари и влошаване на качеството на медицинското обслужване на населението. Опасяваме се, че създаденото напрежение може да доведе и до допълнителна емиграция на ценни за страната квалифицирани специалисти", се казва в декларацията, изпратена до медиите.

От камарата са притеснени също, че има твърде много несигурност в дейността на болничните заведения, особено тези на общинска издръжка. Предвид предстоящите реформи в сектора, не е ясно как ще се осигури финансовата им стабилност, когато районните здравни каси ще работят с бюджетни ограничения. За да не се стига до критични състояния за всички участници на пазара, стопанската камара препоръчва да се установи нормална работа на здравната система през годината.

Другото им предложение е проблемите в сектора да бъдат поставени на обсъждане в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

Държавата, в която изкра... ъ, пардон, 'приватизиралите', общата собственост 'бизнесмени', които съсипват държавата като не плащат данъци, но пък живеят от държавни поръчки, искат милиционера да сдобрява лекари, които се карат щото парите не стигат. Шизофренията е мека диагноза.

На "милиционера" Господ здраве да му дава, та всеки ден да прави скомина на лекета като дебелян пеевский!

дебелян пеевский

И от мене господ здраве да му дава да те оножда доживот.

Нали Аватарчо

Доган си отряза опашката 6и6и и вече могат да се вземат с Боко.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.