Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Нова идея за регулация на разпъването на палатки и поставянето на каравани, с която да се тушира недоволството на природозащитници срещу забраната за "диво къмпингуване", внесоха депутати от Реформаторския блок, начело със съпредседателят им Найден Зеленогорски.

Този път се предлага в рамките на 3 месеца да се напише наредба къде и как се разрешава бивакуване на територията на всякакви имоти - държавни, общински, частни, земеделски земи и незастроени урбанизирани територии. Подробности какво точно ще пише в наредбата не стана ясно.

ГЕРБ ВНЕСОХА ОТМЯНА НА ЗАБРАНАТА ЗА КЪМПИНГУВАНЕ

От проекта за ремонт на Закона за Черноморското крайбрежие на Зеленогорски отсъства идеята му въведената забрана за къмпингуване на плажа и на 100 м от него да се отложи с 1 година. Причината е, че ГЕРБ след разпореждане на премиера Бйко Борисов внесоха текст тя изобщо да се отмени.

ЗЕЛЕНОГОРСКИ: КАК В ДНЕШНО ВРЕМЕ КЪМПИНТУВАТ БЕЗ ВОДА И ТОАЛЕТНА?

Според Зеленогорски новата наредба трябва да се напише в рамките за 3 месеца от министрите на туризма, на регионалното развиние, на земеледието и на околната среда. Целта е в нея да се заложат правила за разрешение за разпъване на палатки, поставяне на каравани и кемпери на територията на всякакви имоти, които не са обявени за къмпинги, обясни депутатът. 

"Ползваме опита на община Шабла, която е въвела подобна регулация за местата, на които няма законен къмпинг", обясни Зеленогорски. По думите му регулацията ще помогне и на други общини.

В законопроекта е записано изрично, че на тези места извън къмпингите могат да се поставят преместваеми обекти като пейки, чешми и други, но са забранени търговските обекти, както и всичко, което се смята за строителство според Закона за горите и Закона за устройство на територията.

Ключови думи

Коментари

тука е така

Не са се отказали Реформаторите,а дясната част на ГЕРБ-Зеленогорски!Реформаторите в лицето на ДСБ,не са предлагали такива простотии!

ozzy

Браво на Меги Зеленогорска!!!

ozzy

А Зеленогорски е от Пръмова и Вълчев !?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.