Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Билетът за градския транспорт в София става 1,50 лв., но няма да има промяна в цената на картите за пътуване, съобщи Дарик радио.

Въпреки че все още няма потвърждение от Столична община, пред "Дарик" зам.-кметът по транспорт Любомир Христов заяви, че до края на месеца от Центъра за градска мобилност ще представят своите предложения за превозните документи.

За повишение на цената на билетчето в столичния градски транспорт се заговори още след края на миналогодишните местни избори. Макар че от Столична община все още не дават конкретен отговор предвижда ли се наистина такова увеличение - най-вероятно пътният документ ще поскъпне с 50 стотинки.

Ресорният зам.-кмет Любомир Христов уклончиво коментира, че до седмица Центърът за градска мобилност ще представи своите предложения.

„Нашата цел е да се гарантира на хората, които ежедневно използват градския транспорт, да имат възможно най-ниски цени. Стремежът ни е насочен към използване на различни видове карти, които са с по-дълъг период от време" - коментира той  предстоящите промени.

 

От Столична община също съобщиха за "Дарик", че в пиковите часове автобусите №59 от Владая ще се движат на 10 минути. Освен това се предвижда линията да минава и през жп гара Владая.

В началото на март жителите на с. Владая останаха без маршрутно такси, което свързваше населеното място с централната част на столицата. Единственият градски транспорт, на който могат да разчитат местните, е автобус 59. Линията обслужва и съседното село Мърчаево, а жителите недоволстват заради нередовното разписание на автобуса.

Ключови думи

Коментари

DLP

Гарантирано от ДСБ и РБ. Честито за по-скъпите билети.

гарантето е

от ГЕРП

Подкрепям. Обаче всеки автобус да си има постоянен контрольор. Щото едни да плащат, а други не, не е справедливо.

Гратисчия

Ей, ненаядоха се тези от транспортната мафия, както и общинарите, както и червената кметица - учителка по руски. Горивата падат и са на най-ниското ниво от десетилетия, а наглеците в общината ще вдигат билетчето. ОСТАВАКА! ВЕДНАГА!

тука е така

Тия хем усвояват евро пари за транспорт хем искат по-скъпи билети,гарантирано от ГЕРБ!

Възмутен

Безобразие! Хем се стремяли към най-ниски цени, хем вдигат билетчето с цели 50 на сто. Това никъде в ЕС го няма. Ако в нормална държава се повиши цена, тя е в рамките на 1 до 3%. 50% увеличение е удар, на който гражданите биха отговорили с масови протести. Ние явно сме стадо и заслужаваме да ни доят.

Циганин

И 5лв да го напраите я па нема да дупчим

dd

Преди дни пътувах с метрото в Сингапур - таксуваха ме 1.25 лева. . До летището бе по-скъпо - около 3 лева. И това в обявения също преди дни за най-скъп град в Света.

Преско

Стремели се за по-евтин транспорт, а вдигат билета с 50% тия или не ги слуша главата или ги гони параноята!!!

ГОРИВАТА ПОЕВТИНЯВАТ .НЯМАТ ОСНОВАНИЕ ДА УВЕЛИЧАВАТ ЦЕНАТА.ДОРИ ТРЯБВА ДА ПОЕВТИНЕЕ БИЛЕТА ЗА ЕДНОКРАТНО ПЪТУВАНЕ.КАКВА Е ТАЗИ НАГЛОСТ ОТ СТОЛИЧНА ОБЩИНА?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.