Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Това, което се случва с Цветан Василев, един ден ще се случи и на Делян Пеевски, предрече по Нова тв адвокатът на банкера Константин Симеонов. В поведението на двамата според него обаче има съществена разлика - клиентът му е платил хиляди левове данъци, а депутатът се е обявил за социално слаб.

Според Симеонов исковата молба срещу банкера и още 27 души за отнемане на имущество в полза на държавата заради фалита на КТБ е за "фантасмагорична сума". 
Адвокатът не знае кои са другите 27, възможно е да са съпругата, децата и други членове от семейството на Василев.

„Искът на Комисията за конфискуване на незаконно придобитото имущество е срещу Цветан Василев и още 27 лица, което означава, че всичкото това имущество не е на Цветан Василев. Предполагам, че част от тези 27 лица са членовете на неговото семейство – съпруга и дъщеря”, каза той.

"Ако сумата е милиард и половина и това действително е негово имущество, едва ли сумата е от банката. Но на този етап е рано да се говори. Трудно ми е да направя анализ на ситуацията”, заяви още Симеонов.

По думите на адвоката на Цветан Василев имуществото, за което се говори като апартаменти, къщи, влогове е „много малко парченце от този пъзел, който е изградила комисията”.

Държавата поиска конфискация на имущество на банкера за над 2 милиарда и 200 милиона лева. Искът е рекорден не само за България, но и за Европа.

Константин Симеонов нарече абсолютна лъжа информацията, съобщена в медиите, че Василев е поискал сръбско гражданство. На въпрос за охраната на Василев каза, че е заради опасността за живота му. Цветан Василев иска единствено да защити себе си и справедлив процес, подчерта адвокатът.

Ключови думи

Коментари

кактус

Не ми се мисли, какво ще се случи на червея Бисер Лазов.

Мафията и нейните слуги почитат само Мамон! Мамонът е олицетворение от Новия завет на Библията на материалното богатство и алчносттта!

A

Всичко да им се вземе, откъдето е дошло там и отишло!

Проблемът е в това, че тези, който всъщност причиниха падането на КТБ все още се разхождат на свобода, кой в народното събрание, кой в прокуратурата и на никой не му пука за това, включително и тези, които изгубиха парите си.

Това решения

Показва колко тъпанарски институции има в България , пълни с малоумни ГЕРБЕРИ. Вероятно Василев може да има нещо за вземане ,.... ама за 3 милиарда ? Същата ТТЪПНЯ на ПРАС и ЦАЦАТА за изтеглени 200 милиона евро в чували. Това ако ги говори журналист или в кръчмата ОК ,ако се облича в акт/ве ...и това е лъжа - какво точно представлява това като престъпление срещу Българската държава ? Като вероятноста това да е умишлена мъгла е голяма . Та ... кой ще разледва разледващите ??

Алфи

Доста сериозна сума. Дано наистина успеят да разпродадат всичкото му имущество в полза на държавата. След като не могат да го екстрадират и осъдят поне това да направят.

Да бе

Какво става със ЗАЩИТЕНИЯ Бисер Лазов , ами Сталийски ...и още много /много крадлива ГЕРБЕРСКА измет ?:)) Техните големи "порции" част от имуществото на Василев ли са ? Ако така върви.... да продадат онзи интересен "затворен комплекс на ГЕРБАВАТА аристокрация"....барабар с министъра на финансите :)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.