Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Булгартабак холдинг" само за ден загуби 88,4 млн. лв. от пазарната си капитализация. Акциите на компанията поевтиняха с 18,46% до 53,001 лв., след като тя обяви, че спира износа си в Близкия Изток.

На пода на борсата се продадоха 859 акции от компанията при общо 40 сделки.

По-рано днес компанията обяви, че поради негативни публикации във в. "Капитал" спира от 1 април износа на цигари в Близкия изток, което щяло да доведе до съкращения на 8% от нейните служители.

БУЛГАРТАБАК СПИРА ИЗНОСА ЗА БЛИЗКИЯ ИЗТОК, ЗАПЛАШВА ДА СЪКРАТИ 400 ДУШИ

През последните седмици се наблюдава сериозно раздвижване около собствеността и управленето на компанията. Процесът започна, след кто на 19 февруари депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви, че ще продаде своя дял от 5% в компанията, държан чрез фирмата му "НСН Инвестмънт". Засега липсва информация за извършване на подобна сделка, но на база днешните данни делът на Пеевски е поевтинял с 4,42 млн. лева.

В началото на март стана ясно, че за 31 март е обявено общо събрание на акционерите на холдинга, в което предвидено освобождаване на изпълнителния директор на "Булгартабак" Венцислав Чолаков, както и досегашният член на борда Миглена Христова.

Освен това се увеличава съветът на директорите от трима на петима, като в него влизат дубайските граждани Шреаз Кишор Фадниз и Рахул Дататрая Нимкар, както и Владимир Жеков и Светлана Мартева.

ДУБАЙЦИ ВЛИЗАТ В УПРАВАТА НА "БУЛГАРТАБАК"

А вчера на нерегулирания пазар на Българската фондова борса бизнесменът Едоардо Миролио продаде своя дял от 7,22% в "Булгартабак холдинг".

МИРОЛИО ПРОДАДЕ АКЦИИТЕ СИ В "БУЛГАРТАБАК"

Сривът на акциите на "Булгартабак холдинг" беше и сред най-обсъжданите теми в сайта за финансова и икономическа информация "Инвестор.БГ".

Ето някои от най-колоритните:

"масов шаш и рухване на бтх.. за какво ли влезнах на 65 с надежди за 80-90... 

"арабските принсове не вярвам да подобрят положението, но поживем увидим", пише потребител с никнейм vendetta89

"Обърнете внимание на спрягания % спад на персонала, за мен това си е едно съвсем нормално съкращение, а друго си е да кажат съкращаваме заради Прокопиев (не щото Турция натиска да спре контрабандата). (BSEtrader)

"Дългата ръка на Прокопиев е навсякъде. Арабелите явно също четат капитал. Булгартабак били чувствителни на репутационни рискове, да видиш ти. А това, че шиши и мустака превърнаха компанията в бойно поле, явно няма значение. Или пък че пр**баха Миролио също, ами офшорните зулуми и поредната излагация на КаФеНе-то покрай тях... и сега "анализите" на Капитал обърнали каруцата. Пълен смях е това изявление!" (Crusible)

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

Мале, ма и на 'фондовата борса' ли се тролят? Требе да им фърла едно око, може да са по-весели и от тука.

mardafi

Свиня майка скоро ще умре

Джеки

Само идиот на идиотите би държал акции в тази фирма, те вдигнага капитала без да поканят малките акционери, правиха събрания без малките акционери, цялата сфера на цигарите и тютюна е спадаща сфера, бизнеса им се върти околко контрабанда и пълнене на партийни касички. Ако питате мен цената и сега е над реалната.

Джеки

Правиха събрания в 2 през нощта в неделя, за да се скрият от всички и най вече от малките акционери и по-големи които искаха да изиграят, миролио например. Да го духа булгартабак, няма нужда от такива фирми да фалират.

Джеки

Няма нужда от тях, да фалират

Свин

Опраскахме Булгартабак, наред е Лафка.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.