С голямо мнозинство от делегатите Националното събрание на ДСБ реши партията да остане част от Реформаторския блок. Лидерът на партията Радан Кънев в емоционално слово в края на заседането поиска от съпартийците си мандат за него и ръководството на партията за преговори за консолидация на дясната коалицията така, както тя бе замислена - като обединение на десни хора зад ценности.

"Реформаторският блок не е онази неискрена мускетарска снимка с ръцете, на която ни личи, че не се чувстваме комфортно", обясни Кънев, припомняйки предизборния кадър на лидерите от РБ.

В резолюцията на ДСБ се казва още, че партията потвърждава позицията си на опозиция на сегашното управление, въпреки оставането си в РБ.

Партийното ръководство получи и мандат за преговори с граждански организации и други политически формации за широк политически съюз - алтернатива на сегашния модел на управление.

Въпреки крайният резултат от гласуването, в залата се чуха и сериозни гласове "против" оставането на ДСБ в Реформаторския блок.

Очаквайте подробности.