Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Президентът не счита, че проблемите могат да бъдат решени с налагането на глоби в размер от 1000 до 10 000 лв. за паркиране и къмпингуване. Предвиждането на високи санкции за формални нарушения, без да се държи сметка за степента на въздействието им върху природните ресурси и околната среда, не съответства на чл. 55 от Конституцията на Република България и чл. 52 от Харта на основните права на Европейския съюз и са непропорционални. Поради тези съображения държавният глава ще сезира Конституционния съд на Република България с искане за установяване на противоконституционност на въведените глоби за къмпингуване и паркиране", се казва в съобщение на прессекретариата на президента.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Ключови думи

Коментари

Като го резнат Чехлю за тая глупост от КС, да даде оставка и да си ходи да къмпингува на вилата.

в коя от всичките ??

Някой минавал ли е в края на сезона около зони, където се прави диво къмпингуване? Лайна и боклуци наоколо. Не че съществуващите къмпинзи в БГ са по-добре, но това не е причина официално да се резреши всеки да си прави бивак където му кефне. За кефа на 300 души се занимават институциите.

Дори не можете да напишете грамотно множественото число на думата къмпинг, което е къмпинги, но коментирате. Именно заради такива като вас планините тънат в боклуци.

А ти... спирал ли си някога на отбивка край пътя, примерно? Или на красива полянка в гората, където има строителни отпадъци за половин жилищна кооперация? Където никой не "къмпингува" нито диво, нито питомно, каквото и да означава това?! Да не би там боклуците и лайната да са по-малко? Не е задължително да спиш или да къмпингуваш някъде, за осереш терена традиционно по български. Това е въпрос на възпитание, интелект и вътрешна нагласа, а не на забрани. И на децата е ясно, че иде реч за пари. На някого трябва да се плати, за да се ползва нещо което по конституция принадлежи на народа? И още нещо-откакто се помня, ходим изключително по т.н. диво къмпиране, но никога не е оставала и хартийка след нас. Често дори обираме и чужди боклуци.

А съм от Варна и съм израсъл на плажа.

Ходя от години в Гърция на море, а нашето не го броя за нищо повече от риск за здравето и живота ми. И не заради стотината или хилядата настанили се да прекарат някой ден близо до морето в незастроени райони, а заради резултатите от повсеместната алчност и простия застроили и опоскали болшинството от плажовете ни.

тука е така

Както съм казвал винаги,това е президента на президентите в Б-я!!!!

Дьо Кабан-Сандoff

Дреме му на роско тапета за черно море. На Оранопули е Егейско бе, калъфи.

тука е така

Точно Роско както го наричаш ти е един от много малкото хора дето им пука за тая държава,заедно с Лозан Панов,Христо Иваванов и за съжаление се броят на двете ръце тия хора! На Тотев Кмету не му ПУКА,на Цецоолу не му ПУКА,на Цацарууу не му ПУКА!

Развеселен

в случая съм склонен да подкрепя ветото на президента Плевнелиев и разчитам на партия ГЕРБ да се съобразят с него. Но най-важното е на морето да няма лайна. Съжалявам за израза, но миналата година аз бях на плажа дето се водеше много чист и водата си беше мътна, това значи, че в другите по вълните директно са имали говна. Значи те и къмпингарите имат ужасния навик да серат в морето, но най-лошото е хотелите директно когато изливат фекалии по морската вода. Ние никакъв туризъм няма да развием ако морето прилича на селски кенеф. Искрено се надявам всички - частници и държава - да направят така, че морето да не прилича на клоака

Тъй рече прокуратурата: "И дойде ден сряда, 9 март, и в този ден за срещи на Б.Б. и Сотир Цацаров ударихме "Агромах"" Леле, що стана? Лиляна Павлова и Лазар Лазаров май ще изкарат дните между Месопустни и Сирни заговезни като "Страстната седмица".

С трепет очакваме включването на масонката.

Петър

Г-н Плевнелиев, това го кажете на господин Лапчев, кмета на община Царево, който иска да прави мегаполис и да слее всички морски градове и села в общината!!!

На подчехлюв ако му пукаше за 'тая държава', немаше да измести подземната железница така, че да му минава през бизнес парка, а щеше да я строи по старите, разумни планове. Но кой може да устои на съблазъна да му прокарат железница до имота с държавна пара? А простия данъкоплатец кучета го яли, гладните не гласуват, а бедните са 'десни' и са толкова прости и комплексирани, че с неколко декларации им взима гласовете. Комсомолец, комунист, 'спечелил' с врътки с Масларова (вече официално невинна), с дебела връзка през една бутка към едната медийна империйка... Кой като него.

Тед Коучев

Ебаси снимиките обаче вадите на това мекотело. Всеки път като го видя ми се иска да му дам 5 кинта да си купи баничка и боза. Намерете поне една нормална бе. Или плаче или гледа като насрано дете майка си. Явно много го бие жена му.

Жена му не го бие отдавна, тя отдавна си живее с некъв тъпкач 20 години по-млад от Подчехлюв.

Мекотелия путьо не изневери на себе си. За цял мандат не зае позиция като мъж, нито веднъж.

По време на протестите се събирахме между президентството и мин. съвет в началото скандирахме "Росене излез". Очаквахме да се покаже на балкона, да ни вдъхне кураж. Не посмя.

socialen

Тука няма по-важни проблеми за решаване от палатките.

ozzy

..."- Обиди ли ви изявлението на президента Росен Плевнелиев, че той спечелил повече гласове отколкото ГЕРБ – за партията гласували 1 млн. души, а за него 1,7 милиона?"..."аватарчовци", "аватарчовци", отекохте...

ozzyfucker

Красавец, това са различни избори. Нека се яви с кахърната си мутра в края на годината да го провериме, душико.

Импийчмънт на негодника Плевнелиев

Тоя боклук Плевнелиев да си махне незаконната вила от скалите на Черноморец.

Хайдутино

Ние имаме ли президент изобщо?

ОСТАВКА И СЪД

Тоя нещастник е нищо друго освен клоун номер 1 на републиката. Оставка незабавно.

Христина

Прекарвам всичките си лета в къмпинг на нашето крайбрежие. Това е любимото ми време от годината. Невъзможно ми е да приема с лека ръка подобен закон...камо ли ако ставам свидетел на постоянното застрояване, изсичане и унищожаване на нашата природа. Да не забравяме и десетките барове, лепнати на плажа..нима те не замърсяват и не нарушават екосистемата? Забраняването на дивото къмпингуване е глупост. Нужно е налагане на норми за практикуващите го. Имам и предложение: на Канарските острови всеки може да къмпингува където пожелае, стига предварително да поиска разрешение. Това се прави чрез интернет. По този начин един човек от групата става отговорен за почистването и опазването на избраното за почивка място. Според мен този вариант е един добър компромис, който е и в полза на околната среда.

Т.е. си дивосерящус вулгарикус, който иска да си паркира бракмата, от която тече масло на плажа и да сере зад палатката? Не, мерси.

б.х.

имам въпрос към всички, плюещи президента. Каква ви е тезата на вас по въпроса? Против палатките ли сте, какво? Президентът реагира абсолютно адекватно. Сигурно Първанов повече ви кефеше? Всъщност имайки предвид кой подклажда тия настроения срещу един от свестните български президенти, със сигурност е така.

путчехлюв ощети държавата с десетки милиони покрай далаверите му с масларева, покрай врътките му с имоти в софия и преместването на железницата. сега се мазни предизборно с глупости. същият е като гоце.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.