Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Въпреки някои крачки към НАТО Съ рбия няма да влиза в алианса.

Това увери сръбският президент Томислав николич руския си колега Владимир Путин, предаде Нюз.Ру. Николич е на визита в Москва.

На 10 февруари парламентът в Белград ратифицира Индивидуален план за партньорство, подписан с НАТО. Документът предвижда свобода на придвижване на войски на пакта в Сърбия и предоставя дипломатически имунитет на неговите военнослужещи нва територията на страната.

Николич заяви, че споразумението се отнася за техническия персонал, който ще се занимава с подготовката за унищожаване на голямо количество боеприпаси, намиращи се в момента в склад в един сръбски град.

Президентът увери, че Сърбия ще спазва резолюцията за неутралитета по отношение на военни съюзи, приет от Скупщината през 2007 г.

Гостът благодари на Русия, че наложи вето върху резолюцията на съвета за сигурност на ООТ от 2015 г., с която избиването на 8000 вюсюлмани в обсненския град Сребреница през 1995 г. бе обявено за геноцид. Николич благодари и за това, че Русия гласува против приемането на Косово в ЮНЕСКО.

Путин от своя страна обеща Русия да подкрепя Сърбия по всички въпроси, засягащи нейната териториална цялост.

Томислав Николич получи вчера в Москва награда от Фонда за единство на православните народи. Заедно с него бе награден и българският патриарх Неофит.

Ключови думи

Коментари

haha

къв е тоя беловлас чичак кантонер? сърбето и русото яко си ядат дръвцето.

За Путин ясно, той се счита за вечен президент. Ама защо и тоя Николич си мисли същото ?

... следващия президент на Сърбия може пък да каже друго.

Защо ли не се учудвам, че избиването на 8000 души не е осъдено от Путин, или че активно подкрепя всевъзможни тоталитарни режими, като този на Асад? Не може да се очаква друго от президент-масов убиец на пропаднала, алкохолизирана и извратена държава от третия свят, каквато е Русия днес. А Сърбия винаги е била нейния миниатюрен балкански вариант: държавичка не можеща да се примери със световната си незначителност. Толкова са комплексирани, че сами се самоубиват.

Само дето се доказа, че това е една голяма лъжа- но нашите медий изобщо не отразиха това- много трупове са били докарани за да се изфабрикува най-масовия гроб като освен това повечето хора са избити не от сръбските военни.

на 'афтентичното' му става най-лошо от примери на политици, които смеят да търсят начини страната им да има поне някаква степен на независимост или поне на баланс на чуждото влияние. нашите комунета се продават изцяло, както нашите костококи.

Деян

А кой заплашва териториалната цялост на Сърбия, та да се налага Путин да я гарантира? И как ще я гарантира - като прати войски там?

НАТО. Те я разцепиха едно време.

прадядо ми се би в Балканската

Ех, тези наши православни братя беее...

Ех, братя сърби! Що така бе-е-е.

анонимен

,,Дружба от векове за векове"-До вчера и при нас висяха,а днес само спомени.

тука е така

"единство на православните народи",ай сиктир бе!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.