Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Националната компания "Стратегически инфраструктурни проекти" (НКСИП) ще бъде закрита. Това става ясно от проект на промени в Закона за пътищата, внесени от депутати от ГЕРБ в деловодството на парламента. Според предлаганите текстове дейността на държавното дружество, което бе създадено с идеята да строи магистралите у нас, ще бъде прехвърлена в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Именно НКСИП провеждаше процедурите за тунел "Железница" в Кресненското дефиле и двата лота от "Хемус". И трите процедури обаче бяха прекратени. Първата - заради обжалване, а другите два заради съмнения, че ще ги вземат фирми близки до Делян Пеевски и шефа на "Лукойл" Валентин Златев.

Според мотивите във внесения в Народното събрание проектозакон е добре всички дейности по финансиране, изграждане и управление на ключови обекти от пътната инфраструктура в България да са в едно ведомство. Такава препоръка присъствала и в анализ на Световната банка от миналата година.

Ключови думи

Коментари

иМАМЕ СИ КОЙ ДА СТРОИ МАГИСТРАЛИ-ПЕЕВСКИ, ЗЛАТЕВ тим, И ПРОЧИЕ БАНДИТИ!

ZAZ

Интересно! Ако желанието е "всички дейности по финансиране, изграждане и управление на ключови обекти от пътната инфраструктура в България да са в едно ведомство", то не е ли по-целесъобразно НКСИП да поемат пътната TEN-T мрежа и обектите по ОП ТТИ (и естествено да минат на подчинение на МТИТС), а за АПИ останалото и си остават в МРРБ?! Иначе онези, ключовите обекти ще са към различни министерства, нали?!

Министерският съвет даде съгласието си да бъдат продадени на търг недвижими имоти, собственост на „Земинвест” ЕАД. Дружеството е със 100% държавно участие в капитала и правата в него се упражняват от министъра на земеделието и храните. Паричните средства от продажбата на терените и сградите в Поморие, Карнобат, Шабла, София и с. Септемврийци

Ще, ще... този мандат ще се разчистят всички мафиотски структури, които обслужват олигархията в България. Знаем, че Пърданчо е против, но те комунистите винаги са били против порядъчния бизнес и управление. Келепиреца бавно, но сигурно свършва. А ревалюция нЕма! Мъка, костовашко-миковска...

Аха

Ми те еврокинтите свършиха и калинките на Лазаров са застрашени от закриване, трябва да ги спасим.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.