Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Единственият и незаменим лидер на ДПС е д-р Ахмед Доган."

Това заяви в ефира на бТВ депутатът от ДПС и спряган за евентуален нов водач на партията Четин Казак, който в момента е част от временния триумвират съпредседатели, които водят партията след изгонването на Лютви Местан.

ЧЕТИН КАЗАК Е НОМИНИРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС

"Цялата партия пулсира със сърцето и душата на своя лидер и решението кой да заеме поста председател на ДПС трябва да бъде съгласувано с основателя на партията”, каза още Казак.

На въпрос защо почетният председател Доган не се върне обратно в активната политика, Казак отговори кратко:

"Въпрос на негово решение е да не се върне."

Новият лидер на ДПС ще бъде избран на Националната конференция на 24 април, обясни Казак, но отказа да отговори ясно на въпроса кой ще вземе всъщност решението - конференцията или Доган.

Казак, който е първата издигната кандидатура за поста, подчерта, че този факт не трябва да се преекспонира - просто първата от 28-те предстоящи регионални конференции се е състояла в Габрово, неговият район.

Съпредседателят на Движението коментира и новата партия ДОСТ на отцепниците, тръгнали си заедно с бившият лидер Лютви Местан, като отбеляза, че няма никакви притеснения от новата политическа инициатива.

ДПС ЗА ДОСТ: РЕНЕГАТИ ВТОРА-ТРЕТА УПОТРЕБА

"Партии в България колкото искате, ние се нагледахме през годините за много опити за създаване на партии двойници, които се мъчат да се превърнат в алтернатива на ДПС. Те всички тези опити са се увенчавали с неуспех. Това е поредният опит и той ще последва съдбата на своите предшественици," заяви уверено той.

И отбеляза, че Кърджали е и ще остане "бастион" на Движението, въпреки мненията, че позициите на Местан могат да изместят ДПС от региона.

Казак коментира и информацията, че всички депутати на ДПС и ключови фигури от ръководството, сред които Ахмед Доган, Делян Пеевски и сегашните съпредседателиса в "черен списък" на Турция и няма да бъда допуснати в страната.

"Смятам, че няма да има никакъв проблем. Към момента няма нито един документ, нито едно нагледно доказателство за верността на това. Това са медийни спекулации," заяви той.

Ключови думи

Коментари

Да

Го направят жив пророк и проблема се решава ,без това има проблем с мюфтиите :)

9 Лихтенщайнската тройка греши, ако вярва, че властта гарантира безпогрешност. Само създава илюзия. За тримата политици със сметки в Лихтенщайн вече е късно да променят нещо. Ще опитат, но няма да им се получи. Затова ще трябва да се справят с последствията. Краят обаче е неизбежен.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.