Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ако бях любител на теории на конспирациите, щях да напиша, че има световен заговор срещу всякакво културно европейско наследство на територията ни, с тайното финансиране на производителите на бяла алуминиева дограма, на ондулинови покриви от 9.99 лева квадратния метър и тези на неизсъхнал чамов материал, който се пука след една зима. Само че няма такова нещо - има алчност, мърлящина и тъпотия на хора, които ходят по Европа само за да си правят селфита за фейсбук. Такива, които не знаят, че всеки може да си купи стъкло и бетон, но история и дух не се купува. И много, много евтини чиновници, които за двеста лева накуп биха продали и камъните от бащината си къща. В пловдивския случай нулата е една повече, но само толкова.
Всички любители на итонгови крепости, механджийски антични руини и комиксови статуи от бронз мълчат за започналото напълно позволено унищожаване на тютюневите складове в Пловдив - уникална индустриална архитектура, вдъхновение за романите на Димитър Талев и място на първата организирана стачка срещу режима през 1953г. Ако сте минавали покрай тях и сте се заглеждали, ако сте усещали пропитата миризма на тютюн в тях и ако сте усещали историята да говори от тяхната фасада, знаете за какво говоря. 
Всъщност, може и да има заговор на анцуг-илюминати с тази цел. Сбирките им навярно са в необарокови хотели с китайски пластмасови мебели, избрани от жената на собственика, а капаците на тоалетните чинии не могат да стоят изправени, защото някой е забравил онези два важни два пръста разстояние. 
Успех на всички пловдивчани, които утре излязат да защитят останалото на ул.Одрин. Вие сте от Пловдив, тези с багерите са от Филибарци.

Ключови думи

Коментари

Частник

Затова трябва да се строят само грозни сгради, за да не дразнят безимотните комплексари, като решиш да си ги събориш, ремонтираш или ползваш по друг начин, нищо че са си твои. Венсеремус!

В ППО-то не те ли учат на основните лозунги. Следващият път да се поправиш в правописа и "Венсеремос" да го изпишеш не с "у", а с "о"! А че няма да победите, ни е ясно! Ама поме се научете на правопис.

Николай I

Серемус, серемус!

Една имотна

Я като си много отворен кажи КАК точно ги придоби имотите? КОЙ ти ги "продаде" и на каква цена!? Май нещо не ти е чиста работата!?! Поредната ЧАЛГОТЕКА ли ще строиш там? Повръща ми се от такива като теб ....

ф

Частник кой те кара на сила да си купуваш паметник на културата? Ако е на баба ти, а искаш да си правиш квот си искаш - продай го и си купи друг парцел.

Проблемът в този конкретен случай е, че мястото, където се намират тютюневите складове, е много апетитно – в самия център

Кирил

Чалга масоните, които са бивши чалга "разузнавачи" и чалга "ченгета" ...

Частник

Явно наистина си заслужаваме ТКЗС-тата и някой "Ф" да ни "съветва" как да се разпореждаме с частната си собственост. Нищо, то и на вашата глава ще дойде някой ден, колкото и да сте бедни.

dobroutro

Частник, да си чувал за "частни" ТКЗС-та, наречени кооперации? ТКЗС-то е много добра форма, но не и държавно, за да го източва някой "държавник". И статията е много точна.

Специално за изтънчените соц. "интелигенти", дето не искали да гледат ИТОНГ и алуминий, трябва да държим съборетини на пъпа на градовете, оти иначе им засягаме възпитаното от соца естетическо светоусещане. Проста да са патресеш... Ако човечеството се водеше по акълите на всякакви изкукали носталгици, трябваше още да живеем в юрти.

Стената

Бавноразвиващ примитив нямаш място в Пловдив и като ти гледам познанията и без това не си оттук ..най -добре отиди да си полееш доматите ОТИ културата не е за всеки

мислещ

Не става дума за СОЦ, а за запазване и облагородяване на КУЛТУРА и въвличането и в съвремието по интелигентен начин, тъпи тапъци. СОЦЪТ именно е убиване на всичко построено и замяната му с квази ценности!

ЧЕСТНИК, не ЧАСТНИК

А ако утре Народния театър почне да се руши и някой си купи имота под Народния театър и реши да строи хотел - кво ше кажете, умници?

Супер, кво. Там какво РЗП мое да се разгърне, ехее.

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Ако България беше нормална държава, този човек щеше да държи сергия на пазара в Пордим. Това като максимум за тарикат от неговия ранг! А иначе, ако тая сграда падне и убие /не дай Боже/ някое цигане...Това представяте ли си го?

Всеки, който обича да чете книжки знае, че "Тютюн" е свързан с гр.Дупница във всякакъв смисъл!

i256

С добър общ план и запазване на фасадите (зад тях може пак да има ултрамодерни сгради) кварталчето хем ще запази историята, хем ще вдигне значително нивото на града за посетители. Добър такъв пример е Капана.

В ТАКЪВ СЛУЧАЙ ПЛЕДИРАЙТЕ КЪДЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ОТНЕМЕ СТАТУТА НА ПЛОВДИВ КАТО СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА, ЩОМ НЕ СИ ЦЕНЯТ ИСТОРИЯТА И КУЛТУРАТА - ЗНАЧИ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ!

SRQBoyboy

България се превърна в държава на простаците в управление. Рушат висчко, което им се изправи пред очите, за да правят чалготеки и казина. Борисов е пълен нихилист, прилича на Путин по това, че не дава пет пари за мнението на хората. Виждам нови избори през май. Но този път българите трябва да се събудят. честно казано обаче не виждам нито една годна, нормална политическа сила, която да поеме управлението.

В средата на март да виждаш избори през май показва не просто че си сляп, а че си и откровено неграмотен и си нямаш понятие от процедурите, предвидени от Конституцията. Типично за костобацил.

Колю

Колеги протестиращи.... Замислете се над въпроса да намерите кой е този златен "инвеститор" и ще си отговорите на хиляди въпроси!!! Включително и за начина по който той е свързан с избраните от нас общински служители !!!! Ша си сипа едно по случая .... Надявам се да не за пореден път Студена вода .

ТОБРУК

БАС ДЬРЖА АКО ТУК НЕ Е НАМЕСЕН СВИНАРИНА ГЕРГОВ ЗА ДА СИ ПРАВИ ХОТЕЛ.

Утре не всички болници ще цицат от държавата. Утре ще се направят първите стъпки за децентрализация на прокуратурата, ПЪРВИТЕ от 70-80 години, утре съдии и прокурори ще си избират половината от правителството си. Вчера контра-анцунг илюминатите казаха НЕ на това утре. Вчера хората престанаха задължително да плащат на ДЗПО-то, а онзи ден контра-анцунг илюминатите бяха, и продължават да бъдат против.

Истината моля

Истината преди всичко! Първо за романа "Тютюн" - действието се развива в Дупница уважаеми! Не ни внушавайте глупости само защото не знаеш. Второ сградата не е паметник на културата!!! Айде първо да си оправим къщите които са обявени за паметници на културата в Пловдив, които падат, а вече падат и в гр.В.Търново както видяхме и тогава да защитаваме бъдещи такива. Защото се напълнихме с неподдържани сгради, които грозни и никакъв трепет не предизвикват ( е, може би трепет да не те затрупа). Събират се 20-30 човека и се почва! Това е и положението с бездомните кучета - излизат пак малките финансирани от кучкарниците групички и се почва. И със строежа на лифта в Банско е така, и с възстановяването на паметници и т.н.

Za Plovdiv

Доколкото знам именно в тази сграда се е провело едно от първите работнически антикомунистически "възстания". Сградата има забележителна архитектура и освен това има планувани културни събития за провеждане там през 2019 година. Сградата Е паметник на културата и нямам никаква идея как може да причинят това на града!

.......Борисов е пълен нихилист, прилича на Путин по това, че не дава пет пари за мнението на хората.......SRQBoyboy, можеш ли да напрегнеш още една гънка и пак да помислиш? Орлов мост, палатки, идиоти се въргалят, защото искат на най-хубавото, ама безплатно. Да продължавам или вдена?

mardafi

ми то става ама като се напада парлимента а не с някакви си протести - там на барикадите се отвоюват гражданските права - тоа капут Боко ще се насере дори ако му ревнат 10 хиляди под прозореца

Калина

а чии е интереса да се събори? На кого ще се продаде земята? Кой ще строи????

Додо

Да, Калина, именно #Кой ще строи. Въпросителните в края на изречението ти са излишни.

"Държавата" започна да се саморазрушава :). Сигурен съм, че Русия и Турция имат пръст в тази работа. Да се направи комисия и да се разследва - масрафа ще платят гражданите както винаги.

Анцунг, тъпако, анцунг.

Пепи

"АнцуНг" казват анцуг-илюминатите :)))

Анцуг, глупако, анцуг. Аман от олигофрени...

Мими

"Анцуг-илюминати" - прекрасен неологизъм, точно като "мутро-барок"!

Анцуг-илюминати и анцунг-протестъри! И сега кво праим?

DO tshastnika

Ei Bogu , mnogo tapa pratshka si ...po komentarite litshi tshe si svarzan s toz imot. Kolko vi / gushna / maminiq kompleksar, i onzi alkoholik gl. arhitekt???

Сдр

Ейй! Колко си точен! Анцунг-илюминатите! Превъзходно е

Забравихте ли "къщата с ягоди" в софия. Паметник на културата, собственост на в. Златев и искаше да я събори защото не можела да се реновира. Е засега спряхме процеса/благодарение на пет човека/ . Дано оцелее!

Сдр, няма анцунг-илюминати! Прочети заглавието!

ozzy

"КОЙ" е кмет на Пловдив - ГЕРБаджия ...“Имаме диалог с новия директор на летище “Пловдив”. Ако стане нещо с нашите хора, ще ги пращаме там. Във ВиК нещата са много добре, имаме диалог с директора, новия. Нямаме нито един уволнен наш човек във ВиК”, се чува от разпространения материал, който разтърси Пловдив. - Тотев в рзаговор с ГЕРБаджии активисти

ozzy

"Когато активисти питат Тотев за чистката на кадри от ГЕРБ, той отвръща: Досега сме прибрали толкова народ в общината, колкото не можеш да си представиш. Ако примерно партията в Пловдив е 1000 човека, те 500 работят в общината. Постоянно ги прибираме, кой откъдето е артисал."

Браво на Борисов! Само при него хората искат прозрачност и бързи решения. Хората, които спряха бутането на сградата, при Костов, Сакса, Станишев и Орешарски, щяха да бъдат разгонени на мига!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.