Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Готови сме и чакаме новите източници на газ, коментира министър-председателят Бойко Борисов по време на официалната церемония по завършването на реконструираната компресорна станция "Лозенец", предаде "Фокус".

На церемонията присъстваха посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и още министри от кабинета. Бойко Борисов поздрави посланика и припомни, че в тази си дейност ние си кореспондираме и с американски фирми. Борисов каза още, че след 20 – 30 дни в Странджа ще заработят ощ две нови такива компресорни станции.

„Много „професори“ има в България, които казваха, че трябва да се направи диверсификация, но със старите съоръжения. Това не може да се случи. Сега с тези нови съоръжения вече е възможно“, заяви Бойко Борисов.

Премиерът припомни, че този проект е стартирал преди няколко години и за него са заделени 200 млн. лв. По думите му, целта е била да се подменят компресорите, както и рехабилитация на газопреносната мрежа.

„За да сме готови утре, когато конкуренцията е реалност, защото в момента светът разработва различни източници на газ - Египет откри две нови находища, Кипър – Южният газов коридор", допълни премиерът.

Той каза още, че започваме да строим и интерконектора с Турция.

„Подписали сме, чакаме и помагаме и на Гърция, за да стане по-бързо. До седмица започват разговорите с Румъния. Предстоят такива и със Сърбия. Ако там желаят може да се помогне от българска страна, защото разполагаме с добра администрация. Готови сме и чакаме новите източници на газ“, подчерта Борисов. „Като седнем на масата за преговори да имаме готова инфраструктура, така, че в близките 20 години ние да сме на пазара“. 

Ключови думи

Коментари

Боцката се прави на света вода ненапита, ама КОЙ не започна ни един от 2009 до 2013? КОЙ?

ЕС предпочита азербайджански газ

ЕС предпочита азербайджански газ вместо Руския Брюксел на 3 март. / ТАСС /. Европейската комисия (ЕК) одобри споразумение за изграждането на Трансадриатическия газопровод (Trans Adriatic Pipeline, TAP). Това се посочва в изявление на Европейската комисия, публикуван днес в Брюксел. "Европейската комисия е установила, че споразумението между гръцките власти и Trans Adriatic Pipeline съответства с държавните помощи в ЕС. Този проект ще подобри сигурността и диверсификацията на енергийните доставки в ЕС, без да се нарушават правилата на конкуренцията в рамките на вътрешния пазар ", - се посочва в него. В документа се посочва, че проектът ще инвестира 5,6 милиарда евро за период от пет години, 2,3 милиарда от които - в Гърция.

А ние предпочитаме газ вместо въздух под налягане.

Дали Борисов има предвид под "професори" и ония четиримата? У нас всеки ден един ставал професор. Плащаш и си готов!

кои четирима?

Представители ОПЕК не хотят ехать в Россию на совещание по добыче. Кремль подтвердил отсутствие договоренности о нефтяном саммите в март. Exxon начала экспортировать нефть США в Европе.

Николов

Борисов нямаше ли някаква научна титла-май беше доктор на науките?

луд ли си ,той е със средно образование

парите не са салфетки

Премиерът припомни, че този проект е стартирал преди няколко години и за него са заделени 200 млн. лв.

Един напълно завършен примитив.

Баткаааааа

Много футболисти имаме дето не разбират от футбол, много състави по спортна гимнастика, които не знаят как се въртят бухалки, много инженери, които не знаят как се строят магистрали, много политици, които не разбират от политика, много ченгета дето не могат да ловят престъпници, много тенисисти, които не могат да играят тенис. Въобще голямо щастие за България е че си имаме човек който разбира много добре от всичко гореизброено. Какво щяхме да правим без него направо...

професор

Тези съоръжения са за транзитиране на газпромски диверсифициран газ към Гърция и Турция с най-ниската транзитна такса

Баце да обясни, защо продължавахме да строим Южен паток дори след "спирането" на неговото строителство, а дори може би и след прекратяването му от руска страна. Голям разбирач е Баце, на него, на Доган и на Първанов им дайде само енергийни проекти! (А на единия също така Господ трипер да дава!)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.