Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ново разследване на сайта "Биволъ" разкрива списък от тайни обществени поръчки, които не излизат на страницата на Агенцията за обществени поръчки. Става дума за неоткриваеми общо 625 договора на внушителната стойност от 1 140 363 214,88 лв. 

Според "Биволъ" почти 40% от тази сума или 478 463 533,19 лв. от всички договори се падат на неработещата ТЕЦ Варна, която е собственост на електроразпределителното дружество ЧЕЗ. Това са няколко големи договора за доставки на въглища, които са сключени с две фирми.

Контрактите са следните:

925 000 EUR за „ЕВРОКВЕСТ ЕНЕРДЖИ“ ООД

1 900 000 EUR за“ЕВРОКВЕСТ ЕНЕРДЖИ“ ООД

34 212 500 EUR за“ЕВРОКВЕСТ ЕНЕРДЖИ“ ООД

54 948 000 EUR за“ЕВРОКВЕСТ ЕНЕРДЖИ“ ООД

46 512 000 EUR за „БУЛМИНЕРАЛ“ ООД

104 500 000 EUR за „БУЛМИНЕРАЛ“ ООД

Общата стойност на изброените договори е 245 822 500 млн. евро.

„ЕВРОКВЕСТ ЕНЕРДЖИ“ ООД е ликвидирана през март 2013 г. Тя е собственост на фирмата „КОМЕРСИАЛ“, която е собственост на фирма „МЕТАЛИК“, в която основен акционер е „ДЕЧКО КОЛЕВ – ИДА“ ЕТ. Едноличният търговец Дечко Колев пък е баща на Иван Дечков Колев, депутат от първия мандат на ГЕРБ от Стара Загора. Дечко Колев бе един от най-щедрите спонсори, постлали пътя за първото идване на власт на ГЕРБ. 

Името на сина Иван пък се свързва с построяването на петзвездния хотел “Стара Загора” и модерната болница "Тракия". Преди да стане депутат той е бил в ръководството на редица фирми от бащиния холдинг. Бил е член на съвета на директорите на “Енергоремонт - Гълъбово” АД, “Металик” АД и “Чугунолеене - Първомай”, управител на “Комерсиал” ЕООД, “Ида Метан” ЕООД, “Ида Транс” ЕООД. 

Клуб Z успя да се свърже с бившия депутат от ГЕРБ Иван Колев, който вече се бе запознал с публикацията на "Биволъ". Ето разговорът ни с него:

 

"- Разкажете за тези договори, наистина ли са за почти 500 милиона лева?

- Предполагам, че да. Те бяха отдавна. Това са обществени поръчки, които са проведени. Те са извадени от регистрите.

- Извадени са от някакъв регистър, който се оказва, че не е публичен?

- Нямам представа как централата си води тези регистри. Това е задължение на възложителя.

- ТЕЦ Варна имате предвид?

- Да, тях.

- Прави се връзка, че тези поръчки са спечелени по времето когато сте бил депутат от ГЕРБ.

- Пълна глупост е това нещо. Това са международни търгове, на които фирмата е участвала и е печелила. Така че няма никаква връзка. Освен това ЧЕЗ е една международна компания, която няма нищо общо с ГЕРБ. Категорично!

- Колегите от "Биволъ" обаче правят връзката, че по това време в борда на ЧЕЗ е и Димитър Стефанов - Митко Каратиста. Вие в какви отношения сте с него?

- В никакви. Доколкото знам той е бил в борда на някакъв друг ЧЕЗ, не е бил в централата. Да разграничим нещата - има ЧЕЗ България, ТЕЦ Варна и ЧЕЗ Електроразпределение. Тоест аз не го знам къде е бил член на управа, но тази връзка е абсолютно тенденциозна и неправилна.

- Каратиста е бил член на надзорния съвет на ЧЕЗ България.

- Еми, ЧЕЗ България не е имала връзка с ТЕЦ Варна или най-малкото, което е - ние сме участвали в процедури на ТЕЦ Варна. Дотам са ни стигали всичките взаимоотношения. Оттам нататък всичките връзки са абсолютно тенденциозни, нямат връзка с реалността и са целенасочени. На мен ми стана интересно каква е причината сега да излиза такъв материал.

- Кажете, как си го обяснявате?

- Искам да успокоя всички, че нямам политически амбиции. Не знам кой за какво се бори с тази статия. Нямам и притеснения. Историята няма нищо общо и с това, че съм бил народен представител от ГЕРБ. Според мен това е атака срещу ГЕРБ, а не срещу мен. Те цитират факти, от които аз нямам притеснения. Занимавам се с бизнеса си.

- Вие член ли сте на ГЕРБ в момента?

- Не и никога не съм бил. Мажоритарно бях избран.

- С Каратиста не се познавате, така ли?

- Не, не се познавам.

- И все пак нали разбирате как звучи "договори за 500 милиона лева"?

- Договорите са такива. Обемите са големи, но пак повтарям, че това бяха международни търгове, организирани от ЧЕЗ. Световните лидери там са участвали. Освен това въглищата са борсова стока и цената им се определя на борсите. Договорите са количество въглища Х по борсова цена У и всичко е ясно. Освен това трябва да уточним и че при тези контракти печалбата е съвсем минимална като цена на тон. Да не си мислят хората, че от това се печелят десетки милиони и т. н.  Оборотите са големи, но печалбите са малки. 

Всички тези търгове, пак казвам, са международни. Те са организирани под надзора на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Играли сме на тях и сме спечелили.

- Всъщност за ТЕЦ Варна откъде внасяхте въглища?

- От Русия."

 

"Всички изброени договори за доставка на въглища за ТЕЦ Варна са били сключени в периода 2010-2011 г., когато член на надзорния съвет на „ЧЕЗ България“ ЕАД беше Димитър Стефанов – Митко Каратиста, приближен до ГЕРБ и представител на фирми на Румен Николов – Пашата", уточнява още "Биволъ".

Имената на последните двама наскоро отново влязоха в окото на медийното внимание покрай изявление на лидера на "Движение 21" Татяна Дончева. Преди седмица тя заяви пред Нова телевизия, че вторият мандат на Бойко Борисов е като първия и че се назначават "калинки" и на хора от престъпните среди на възлови места. 

"Митко Каратиста и Пашата помните ли ги? Пашата сега е около АЕЦ Козлодуй. Линията от първия мандат да се притиска бизнеса без никакви правила, да се разпределят обществени поръчки срещу точно определени ангажименти за точно определени хора си продължава", каза Дончева.

Ключови думи

Коментари

герб>БКП

Не си поплюват,гербавите!Даянят за поколенията си!Гаче ги очакват пет века бродене из тези земи!Не ги слушайте,а гледайте какви ги вършат,новите бекапейци!Комунистите или грабят мандрите,или казват КОЙ да зарежда мандрите,преди да ги оберат!Веднъж станал комунист,човек си остава такъв за цял живот!

Да не мислите, че ги е взел всичките?

Мажоритарната система ще напълни парламента с личности.

Мхм

Е тоя за разлика от Аватара не е прост.

И 'електронното гласуване'.

Avatar

ЧЕЗ е частна фирма бе, друзья. До кога "аффтентично десните" ще се борят срещу частния бизнес в България?

ждроп

През януари 2013 година правителството в Албания отнема лиценза на компанията за работа в страната. На следващия месец в България са организирани протести против енергийните монополи, сред които и ЧЕЗ, за които правителството обявява че ще отнеме лиценза им за работа.ЧЕЗ ПРАЩАЛА ВЪОРЪЖЕНИ ОТРЯДИ ПРИ ДЛЪЖНИЦИТЕ СИ В ЧЕХИЯ!Чешката енергийна компания ЧЕЗ, която има дейност и у нас, е обект на разследване в Чехия за серия съмнителни сделки, измами и конфликт на интереси, съобщава електронното издание idnes.cz, като цитира осведомени източници.В Чехия разследват ЧЕЗ. Централата на ЧЕЗ в Прага обяви колосално висока печалба от 1,5 млрд. евро за миналата година от дейността си в Чехия, Източна Европа и България. Мнозинството чехи, подобно на българите, също са скандализирани от заплатите на мениджърите в компанията и от охолството, в което живеят. 2/3 ОТ АКЦИИТЕ на ЧЕЗ са СОБСТВЕНОСТ на ЧЕШКАТА ДЪРЖАВА и ТОЧНО ТОВА ДРАЗНИ ХОРАТА.

Нора

Аватаре, а бе като искаш да коментираш нещо с информирани хора трябва и ти да си добре информиран! Ти не знаеш ли, че дали са държавни или частни, ВСИЧКИ ДОСТАВЧИЦИ НА ТОК,КАКТО И НА ВОДА, СА ДЛЪЖНИ ДА ПРОВЕЖДАТ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ!!!! Това е записано още в първите членове на закона!!! Длъжни са, а не - ако искат!!!!Законът ги третира като държавни, защото са монополисти, но за да не стане грешка са записани точно, без да им упоменават наименованованията! Ясно?!

Ама не би

Това гербавите са чалгаджии и тъпанари от първия до последния.

Да се чуди човек какво дири 'частна поръчка' в списъка с обществените. Тарка, ного си тъп.

до герб>БКП

Точно като при костовистите! Съвсем същото!

герб>БКП

Нима!

Avatar

Анонимен костокок (няма да добавям глупав, то се подразбира), 3/1/2016, 4:17:48 PM - "Да се чуди човек какво дири 'частна поръчка' в списъка с обществените" *** Драги ми Смехурко, като шеф на частна фирма аз също съм участвал в търгове, организирани по ЗОП от частни фирми. Не можеш да забраниш на този, който плаща парите, да си определя и правилата, нали? Е, платеца казва - за да не се пОтим излишно да измислям кое и как, казвам какво ми трябва, а който иска да го купя от него, да заповяда да играе по тези и тези правила. Толкова. Извън това, предвид че ДКЕВР е наблюдавала търга, не е изключено те да са настояли да се проведе по ЗОП, за да признаят разходите на ЧЕЗ. Ама то, като цял живот си завивал бурми у цеха или си носил кофи с киреч, няма как да знаеш механизмите, по които работи бизнеса. Иначе сте много десни, много знаещи, всичко ви е ясно, нно най ви е ясно, че само Пърдан може дса ни оправи, нали? Смешници невежи...

ждроп

Централата на ЧЕЗ в Прага обяви колосално висока печалба от 1,5 млрд. евро за миналата година от дейността си в Чехия, Източна Европа и България. Мнозинството чехи, подобно на българите, също са скандализирани от заплатите на мениджърите в компанията и от охолството, в което живеят. 2/3 от акциите на ЧЕЗ са собственост на чешката държава и точно това дразни хората.ТАКА ЛИ Е,БАЛКАНСКИ ТАРИКАТИНО,ТЪПЧЕЩ ЧЕШКИТЕ СОКАЦИ?

петя

Хем сте насрани, хем големи - ЧЕЗ частна , ама тлъстите им заплати и комисионните за Партията излизат от нашия джоб

Гербаджийска мафгия, наглеци и мръсници.

Нора

Аватаре, а бе като искаш да коментураш нещо с информирани хора трябва и ти да си добре информиран! Ти не знаеш ли, че дали са държавни или частни, ВСИЧКИ ДОСТАВЧИЦИ НА ТОК,КАКТО И НА ВОДА, СА ДЛЪЖНИ ДА ПРОВЕЖДАТ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ!!!! Това е записано още в първите членове на закона!!! Длъжни са, а не - ако искат!!!!Законът ги третира като държавни, защото са монополисти, но за да не стане грешка са записани точно, без да им упоменават наименованованията! Ясно?!

Фекал изчезни.

камъче

Тази сутрин по БНТ Иван Бедров обясни как става номера с манипулацията на сайтове и електронни медии, кой казал, кой разпространил и как Татяна Дончева, например, обясни назначаването на Каратиста в ЧЕЗ, и как се цели цялата тая гной да набъбне като цирей, да стане скандален сюжет и на Борисов да му бъде зададен като въпрос. Или как в една история може да има около 1% факти, но да получат 100% отговор. От трибуната на парламента е най-добре. Бедров добре го обясни!

сбруя

Скоро ти казаха,че от камъче си се изродил в бордюр!Прави са били!

Нора

Ще питат Борисов и още как?! Защото ТОЙ дава парите, открива и закрива поръчки и ни натовари със 16 милиарда заеми!! Ние, заедно с теб ще ги плащаме и аз искам да знам, по какъв начин ТОЙ раздава нашите пари! Дали ги стопанисва като баща на нацията или ги раздава на близки и познати! Ясно?!

ждроб

2/3 от акциите на ЧЕЗ са собственост на чешката държава и точно това дразни хората.

Avatar

Кои хора дразни, по-точно? Вас? Що ви дразнят по-умните от вас бе, товарищи? Не се дразнете, учете се!

tibia

Защо верно биволарчетата не разгледат случая с фирмата на жената на Гроздан Караджов? Там сумата е 500 пъти по-малка, но 1000 пъти по-големи са опасностите. Жена му на Караджов печели обществена поръчка на прокуратурата и после веднага продава фирмата си. И сега въпросът е: колко струва една фирма "без" и същата фирма "със" спечелена обществена поръчка? Да не говорим, че фирмата е продадена на чешки гражданин /връзка с ЧЕЗ може и да няма/, който ще има достъп до документи на прокуратурата! Значи някой печели обществена поръчка, понеже е близък с властта и веднага я продава на някой, който може да иска да сваля властта! Защо не? Ето откъде иде смелостта на един депутат, който вече бил част от опозицията на властта, но остава част от управляващата коалиция!?! Кой разбрал, разбрал! Ще има съдебна реформа и промените ще бъдат втрещяващи!

бабоеб

Бабуин!Що да сторя,че да уравновеся перисталтиката ти?Не може в mediapool само да пръцк@ш,а тук да се н@сираш!Знаеш много добре,бабек,че физиологичните си нужди,можеш да орахатиш само в ПИКантния външен нужник,до БЛИЦката кочина!Ако още веднъж те видя да дрискаш тъдява,ще се връзваме за миндера и ще наденем КАТетъра!Нъл тъй,бабикян?!

Нора

Защо питаш Гроздан Караджов, като той не е управлявал нито страната, нито министерството, което е провело поръчката. И сам казваш - жена му СПЕЧЛИЛА поръчката, а не са й я дали БЕЗ КОНКУРС, без състезание, като на нашето момче герберастче?! И тъй-като Караджов не е заемал никакви държавни длъжности по това време (на поръчката) той не е в конфликт на интереси, за разлика със герберстчето, което Е било в конфликт на интереси, по времето, когато без търг и без конкурс държавата му е изсипала ПОЛОВИН МИЛИАРД български средства, за някаква си доставка?! Той НЕ Е СПЕЧЕЛИЛ поръчката, а са му я дали!!! И точно за това Бивол се занимават с него, а и с каратистчето! Заради очевадния конфликт на интереси! Сега стана ли ясно?!

Радев

Докато не се изтреби герберастията, България няма да се оправи.

И комунистите.

Мех

Да ги трепят атакистите, аз няма да си цапам ръцете с тия боклуци

Не думай!

Мале, целата агитка на Рапона е дошла да сере. Аватарчо, камичето, тибийката-чикийката. Липсват само антилопата и натъжения.

Гандалф

Аватар,Югозомби,камъче,импала,А.Алексиев...са гербав подчовек и половина!Полуръст-получовек,хранещ се с прогнили гербъви коренища и мицели!Затова вонят,като слузести орки!Гнусь!

Христо

Изключително невнятен текст, от който не се разбира къде е далаверата? На поръчките за въглища обемите им наистина са големи, но печалбите са малки. А и дори този Каратист да е бил в управата на ЧЕЗ, а доставчикът да има баща или син депутат от ГЕРБ, какъв е проблемът? ТЕЦ Варна е частно дружество и ще си купува въглищата откъдето и от който си иска. Ролята на тази централа в енергийната система е да е студен резерв и нейната работа няма чак такова влияние върху цените на тока, ако това се има предвид. Но дори да имаше, производствените цени на тока се регулиратт от КЕВР и ако цените на въглищата бяха раздути, това нямаше как да мине през комисията. За мен текстът е направо абсурден. Вероятно Бивол се е възбудил от това, че договорите са махнати от сайта на АОП, но там не фигурират и стотици други договори. Кое е чудното?

Нора

И кое му е абсурдното на текста?! Това, че едно спортистче, само за това, че е от ГЕРБ е получило БЕЗ КАКЪВТО И ДА Е КОНКУРС държавна поръчка за доставки на въглища за 5ОО милиона лева?! Това ли е абсурдно?! А, защо той е получил поръчката?! И кой провери дали цената му е конкурентна, след като веднага след изпълнението на поръчката съответната топлофикация е обявена във фалит?! Ами назначаването на Митко каратиста в управлението на ЧЕЗ?! Митко каратиста ли ще ми защитава държавния интерес и с кой акъл и с кое образование?! Че не само той, ами по това време и жената на каратиста беше набутана за съветник в Столична община, от групата на ГЕРБ?! тЕЗИ ХОРА ЛИ ЩЕ УПРАВЛЯВАТ СТРАНАТА И СТОЛИЦАТА НИ? Това ли е капацитета на ГЕРБ? За мен ГЕРБ са най-нахалната и просташка групировка, която е управлявала страната за целия преход, и резултатите не закъсняха - на последно място по стандарт сме в цяла Европа, а Румъния се бори да се откъсне от нас, за да не я влечем надолу! Аз не знам - как не ги е срам тези хора, как не им минава през ума, че никоя империя не е оцеляла и че краят и на тяхното царство ще дойде! И тогава - какво ще се правим, а?!

tibia

..............тибийката-чикийката.....Ух, че мило! Благодаря за хрумката. Мъжът ми се чувства обиден, но ще се постарая да му мине!

бабоеб

Остави го дядката да мачка чергите на одъра!С теб..с теб какво ще правим,дърта гербострастнице?!

tibia

Когато Радев е напълно безпомощен пише: Докато не се изтреби герберастията, България няма да се оправи....И сега нека за миг си представим кой пък би "оправил" България, според стандартите на Радев? Ужасихте се нали? И аз!

бабоеб

Ти,бабиняк,можеш да се ужасиш само тогава,когато си настъпиш гербавите цици в банята!

Един ден тези всичките ще са в затвора.

Ако всички, които са за затвора, влязат там, за тия последните може да няма място!

Кой точно

Продаде пакетите от 33% на енергийните дружества ? :) Как ЧЕЗ ( частен бизнес ) прави един идиот бир по главата ( председател на борда на директорите) Сещаме ли се каква бе заплатата на човек с компетенции в сектор - " вземане на пари " ! Каква заплата бе определена на ГЕРБАВИЯ ?? ... Някъде към 40 000 за месец ,боносите и годишните премии са отделнно. Да правим ли " връзка между произведена стока и скалдът условно нарече НЕК и тези крайни продавачи " .Не сме толкова умни ....ГЕРБЕРЪТ може всичко, вклчително и да получи каратиски удар. Мили КИТКИ ,пази ви държавна машина, която е ангажирана с това да ви покрива! Чудел съм се кое отприщва бесовете и изправя хората към невъзмоното и граждански конфликт !? Сега го разбирам ... Имената ВИ ще бъдат сложени в ПРОСКРИПЦИИ ,а всеки докоснал се до това нещо наречено ГЕРБ справеливо ще бъде ЛУСТРОСАН.

Avatar

Повече от сигурно е, че никой, който пише "боноси" няма как да получава и половината от тази заплата...

Мдааа

ГЕРБАВИТЕ...са организирана престъпна група на СИК ..и трябва да си го получат !

Avatar

Нора 3/1/2016, 6:18:35 PM - "Само за това, че е от ГЕРБ е получило БЕЗ КАКЪВТО И ДА Е КОНКУРС държавна поръчка за доставки на въглища за 5ОО милиона лева?" *** Тук няма да говоря за "компютрите и компотите", защото са прекалено безобидни. Ще спомена комунистите, народните врагове и народния съд. Ето такива неграмотни другарки като Норчето са станали причина да бъдат избити десетки хиляди умни и работещи българи, за да останат отрепките, които са възпитали и Норчето. Това съвсем фигуративно казано. И така, наясно ли е Норчето, че няма как ЧАСТНА фирма да прави ДЪРЖАВНИ поръчки? Може би знае, и умишлено лъже или е достатъчно глупава, за да не знае. Съдейки по писанията й, по-скоро е второто. На следващо място - "без какъвто и да е конкурс"? Кандидатстването с оферти пред организиращия търга - ЧАСТНАТА КОМПАНИЯ ЧЕЗ - какво е според другарката? Тя да не очаква да й организират "Златният орфей" и да спечели любимата й Петя Буюклиева, та подир концерта да иде да фърга кюмюр у вагоните? Демек, пълна, тотална и сто процентова лъжа, като на всеки комунист. Следващ "бисер" на "демократката", дето съди другите - "на последно място по стандарт сме в цяла Европа" - ще ни припомниш ли, скъпа, кога бяхме на първо? Или хайде, поне малко по-напред, отколкото сме сега? Стандартът на живот се определя от хората, а не правителството. Не може да ми лешперите по цял ден и да пишете простотии из сайтовете и да чакате да ви се вдига стандарта! хайде, стига съм се занимавал с червени мърли, че те край нямат...

даскал Фратю

Като аздисан,цъфтанов катър си Стоянко!Айлякуването из великоморавските кърища,те е превърнало в барачест балък.Току излазяш от беча и бързЯш да зинеш,като хъзъл.Билюк бошлаф издумваш,ала не спираш да словоблудстващ.Козинявия ти язик,бълва бълвоч подир бълвоч,вранило подир вранило,но тъй ти е охолно да думаш,юродиви.Главата ти е въртеп от скудоумни съждения.Но,нейсе!Ти не дириш гайле тъдява.Важното е да се чува твоя магарски гъгър.ДобрЯ,че знаем,че си гербован,цъфтанов гюдюл.Жалък,бойков дервенджия!

Нора

Аватаре, не се излагай! Щом можеш да пишеш, значи можеш и да четеш. И няма да е трудно, защото е в самото начало - някъде - до чл.10 например! Става дума за ЗОП - Закон за обществените поръчки! Та там е записано, че всичките доставчици на ток и вода (тъй-като това са естествените монополи в държавата) - та тези доставчици СА ДЛЪЖНИ, наравно с фирмите с 50 и по-вече процента държавна собственост ДА ПРОВЕЖДАТ ПРОЦЕДУРИ ПО ЗОП, когато възлагат каквито и да е поръчки, които им влизат в баланса, като разходи! 1сна ли съм или пак да повторя! Отвори ЗОП и чети!

Avatar

И така, става ясно, че биволарите и клуба се чувстват достатъчно комунисти, за да публикуват търговска информация на частно търговско дружество, но ни най-малко не ги притеснява източването на милион и половина лева от ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ, извършено от тов. Караджов. А троловете не се чувстват ощетени от това, че са ги обрали с милион и половина чиста пара преди няколко месеца, а са засвгнати от туй, че частна фирма си е купила кюмюр от бивш депутат на ГЕРБ преди 5 години... Що тъй се излагате бе, другаря? Ха-ха-ха-ха... сините комунисти на Костов са по-болшевики от тези на Миков! Смейте им се!

ждроп

2/3 от ЧЕЗ е собственост на чешката държава!Колко пъти трябва да ти набиваме в простата фатмашка чутура тази информация?А?П.П.Като спомена кюмюр,себе си ли визираш?Щото кюмюра,е с една идея по-бял от сурата ти,май!

tibia

"Кой точно" си ти не е важно, но е важно да бъдеш информиран! Някои направо минават на "респектиран", но това е грешка! В надзорния съвет на ЧЕЗ за няколко години беше назначен завършилия Хореографското училище Антон Кутев. Той не е "калинка", просто беше депутат от БСП! Може пък да е оздравително да има лустрация и за форумци. Да покажем как се прави и като за начало да казваме истината! Написаното от "кой точно" е тъпотия с взлом! Знае ли това същество какво ще му се случи, ако разбере кои хора днес са в директорски бордове, от кои партии и за какви пари? Ако нищо не му се случи, значи е идиот, а те рядко боледуват от други болести. Иначе да си направи обикновена и мозъчна клизма, може и да оцелее!

бабоеб

Брех!Бабикяна го раздава think tanks!Мореее...Ще вадя сопата от мазето,май,за тЪзи червена бабишкера!Сус,мари!Духай свещта и се мушкай под юрганЯ,че комунистическите ти миазми осмърдяха форума!И внимавай в тъмното,да не си настъпиш отново гербавите цици!

Та какво

За някой си КУТЕВ? Ако нещо е направил да "духа супата" ...и в Белене ! Държавата дали ще прати КУТЕВ или бай КУРТИ,.. има 33% и е там. Значи спорът е персонален за лицето ..колко високо ,каква коса ,какви очи,какви дипломи. Докато при КАРАТИСТА , а и ПАШАТА си е друго,.. ама много друго!! Там продават държавния дял за едни мижавии....левчета . От там ония имат да връщат Неща ,следователно ....еди какво си се прави. Простички сме ,такива неща виждаме , така ги вижда народа. Проследимост на парите ...проста работа за глупави хора ! Той и господ КОЙ смяташе ,че не стават ясни врътки ...много фирми и пари ,ама НЕ!

Николай I

Не съм почитател на Дънов, но в думите, че лицето е огледало на душата има много истина. Без повече коментари.

Avatar

Така е. Пърдан има физиономия на типичен мошеник, подляр и лъжец. Но това и без да му виждаш физиономията можеш да го кажеш, ако му проследяваш изявите.

Avatar

ждроп 3/1/2016, 8:16:38 PM - "2/3 от ЧЕЗ е собственост на чешката държава!" *** Ето поредното доказателство колко са "умни" нашите "аффтентично десни"! Смейте им се бе! Значи какво излиза сега? ЧЕЗ е платила 500 милиона на наша фирма, за да й достави кюмюр, и тъй като 2/3 от ЧЕЗ е на чешката държава, то значи от Чехия в България са влезли 2/3 от 500 милиона или 333 333 333,33 лв. Ти какво против имаш? В какво обвиняваш депутата, ГЕРБ, Борисов и целия свЕт, без Пърданча и Костов? Изокай се, да ти видим акъля...

Нора

"...то значи от Чехия в България са влезли 2/3 от 500 милиона или 333 333 333,33 лв." А преди да влязат у нас ( за кюмур), същите тези пари са излязни от нас и са влезли в ЧЕЗ, респ. в чешката държава, чрез цената на тока! Нали така, бе Аватар?!

Avatar

А заглавието на мат'рялчето изобщо не е невярно и манипулативно! Хич дори! Точно като за мат'ряла от костовата секта - тъп, лишен от способност за елементарна мисла, невнятен, злобен и неудовлетворен. "Бивш депутат от ГЕРБ с 500 млн. лв. от доставка на въглища за ЧЕЗ". Дори не е "за" доставка, ами "от" - буквално това значи, че депутата си е взел едни 500 милиона и си пита питанката. Реално печалбата от всички тези доставки надали има и милион, по-вероятно е да няма, защото едва ли фирмата разполага с толкова камиони, че самостоятелно да достави въглищата, ползвали са подизпълнители и т.н. Но това няма как да се знае. Така или иначе, манипулациите продължават с пълна сила, което иде да покаже, че Борисов пак излезе прав за потоците от компромати. Вече започнаха. Но няма кой да се върже на евтинджоските партенки на костовата медийна групировка. Просто няма.

На Боцко му мерише на съд и взе да се панира, като слон в стъкларски магазин е.

Дънов греши. Очите са огледало на душата, не лицето! Знаете ли, че всичко в човешкото тяло подлежи на корекция, с изключение на разстоянието между очите?

Поредното доказателсто, че между ПИК, и Бивол няма разлика.

Има има

Питай Боко кое от двете му е по-симпатично и ще ти обясни колко много разлики има.

Аман

Много скоро всички тези хубавци ще висят по кестените като мартенички

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.