Соня Наденова предложи както за политическата 1/5 от депутатите да могат да предлагат импийчмънт на хора от политичската квота, да се въведе еквивалнт и за прокурорската и съдийската.

 

ВСС има вече готов вграден софтуер, който позволява елктронн избор на следващия състав.

 

Дистанционон, само в залата на общото събрание или дистанционно за колеги, които не са могли да се явят поради заболяване или нещо друго.

 

Без хонорари за комисиите мина леко.

 

Панов се въздържа по Раздел 1

 

Да не съгласуват с съответен министър броя на магистратите 8. по предложение на една от колегиите, след съгласуване с министъра на правосъдието, а по отношение на военните съдилища – след съгласуване с министъра на отбраната, определя съобразно степента на натовареност съответно броя на съдиите, прокурорите и следователите във всички съдилища, прокуратури и следствени отдели;  

 

 

Отделни етични кодекси за съдии и прокурори. Де си ги приемат колегиите. Самите очевидно не са стигнали до единно мнение, така че приеха да се отложи темата.

 

Извинявайте, ама ги работим от 2 месеца тези промени.

32 ал 3

Пострарали са се от 200 варианта да предложат текст. Проф Пунев и други експерти...

 

Ротация или ред кой председателства заседанията.

 

33 ал 4 магдалена лазарова противоречи на 174 ал 1 – шеф на НслС от прокурорската колегия с мнозинство не по-малко от 8 гласа.

 

34 ал 3

 

Гласуването и как се мотивира вот. Гласувалите против ако не са го направли в 3-дневен срок да го напишат. Просто трябва членовете да изразват мотивите си в момента. Да не създаваме такива прецеденти – впоследствие да се мотивира.

 

Отдавна правим едно предложение, което отново ще направим. Под формата на преходни и закл разпор ЗЗКИ изменение да се добави и членовете на ВСС и ИВСС – да имат достъп. На принципа „необходимо да се знае“ във връзкас изпълнение на техните функции и правомощия.

 

Юлиана Колева

 

КАЛИН КАЛПАКЧИЕВ няма яснота на какъв принцип ще се изират членовете на комисии.

 

Този дебат се водеше 2 месеца. Наистина имам срок днес да го внеса в МС (конституционният срок от 3 месеца изтече вчера).