Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Самоуправляващата се кола на "Гугъл" се е сблъскала с градски автобус. Това съобщи БНТ тази сутрин, макар че инцидентът е станал на 14 февруари недалеч от централата на интернет гиганта в Калифорния. Никой не е пострадал при сблъсъка.

Произшествието е станало, докато автомобилът оборудван със сензори и камери, се опитвал да заобиколи чували с пясък, оставени на улицата. Тогава той се ударил в автобуса от дясната му страна. Колата се е движела с 3 километра в час, а нейната случайна мишена - със седем пъти по-голяма скорост.

От "Гугъл" се извиниха за инцидента и увериха, че са подобрили софтуера на изпитателния автомобил след него, за да се избегнат в бъдеще подобни произшествия.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.