Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Всеки разговор за правителството и политиците трябва да започва и завършва с въпроса - какво днес правителството направи за реформите? Защото, както и да интерпретираме версията за Борисов 2.0, която в момента е на медийния пазар, тя няма съществено значение за нацията. За ГЕРБ, за нейния лидер - може би, но за България едва ли.

Ето и жалоните на оценката:

Първо. След толкова дълги години на договорки зад кадър нито един политик няма право на безусловно доверие. Естествено е очакването ни и за мимикрия, за трикове, за неискреност на политиците. Политическото символ верую на премиера е балансирането на центрове на влияние, съобразяване със силните. Борисов изобщо не е архетип на реформаторския лидер, който води нацията през минното поле на реформите, уверен в правотата на пътя и сигурен, че на отвъдния бряг ни чака успеха - по-висок жизнен стандарт, сигурност и благоденствие. 

Реформата не е самоцел, оставането на власт - да

Той управлява чрез договаряне и тактически съюзи - класическата схема от времето на Тодор Живков. На Пеевски сделка, на Овчаров пост, на Първанов отстъпка за Бокова и т.н. Това е философията и от времето на Г-13 - опора на кабинета е националният капитал, който осигурява подкрепа. Естествено, очаква защита от властта срещу конкуренция от външни инвестиции. 

Никак не е изключено и сега да наблюдаваме поредния кризисен пиар, зад който се търси и развива заместваща схема. Адвокатите излизат напред, офшорките работят на пълна пара. 

Пеевски играе ролята на удобен гръмоотвод за отвличане на внимание, разбира се, срещу добра компенсация. Вниманието е приспано и никой не пита - какво днес правителството направи за реформите.

Второ. България живее в стъклен дом, наречен Европейския съюз. Има равнище на автономност на българското "евразийство", на несъобразяването с евростандартите в политика и с поведението, които западните​ лидери могат да толерират. Колкото и плътен да е пиар тефлона на премиера, след срещата му в Лондон всички разбраха, че е силно уязвим. Приятелят Юнкер и близката Меркел също могат и изразяват недоволство. Неговата дума вече не е достатъчна, за да омая електората - нито у нас, нито в Европа или САЩ.

Трето. Много трудно съмняващите си в "искреността" на катарзиса на Борисов след срещата в Лондон могат да бъдат убедени след инициативата на ГЕРБ да ограничи влиянието на електронното гласуване при външния вот чрез поредица от бъгове в Избирателния закон.

Не е трудно да се разбере кое е пиар и кое действително намерение

Четвърто. Търпението на партньорите не е нито безусловно, нито безгранично. Представете се какво бламиране са тиражираните в авторитетни издания на Запад внушения, че САЩ и Великобритания могат да издигнат Кристалина Георгиева за кандидат за генерален секретар на ООН. Няма значение дали това ще стане, важното е, че постъпката му раздразни западния елит, защото Бокова се възприема като кандидат на Путин. А какъв е тогава премиерът на страната, който я предлага?

Нито в Лондон, нито във Вашингтон, нито в Берлин ги интересува, че Борисов не е могъл да отрази атаката от лявото, от националистите или от Изток.

Не ги интересува и това, че е ​имал "съображения" да се договори с Цацаров и да не прави съдебна реформа в радикалния и вид. Не за друго, а защото зад прокурора и #Кой? прозира сянката на Москва.

Доста време му трябваше, за да разбере, че го третират като слабо звено в ЕС и НАТО и то по време на разгорещяваща се "Студена война" с Русия.

Премиерът си въобразява, че с татовата тактика да балансира между Русия и Запада има някакъв шанс. Това беше идеята и на Първанов, но той така и не успя да развие западния си образ, докато Борисов бе добре приет. 

​Вместо ясна политика, той продължи дълго време с упорити вариации и увертюри към Москва за южни, за български потоци, за хъбове, но само с руски газ. Той може от сутрин до вечер да убеждава, че полага усилия за диверсификация, но на практика пропилява шансовете да се позиционираме като регионален хъб, защото нито търси, нито намира равностоен отговор на своите руски инициативи със западни алтернативи - такива, каквито имат и Румъния, и  Гърция, и Турция. Докато няма кубически метър неруски газ, който да бъде продаден или да тече през българската газопреносна система, приказките за газов хъб ще си останат само приказки.

Уверенията на близки до Русия местни олигарси, че договорка с тях означава договорка с Москва, не струват пукната пара.

Кремъл открито атакува премиера и не признава никакви посредници

Пето. Най-накрая Борисов разбра, че договорената схема с Местан за сътрудничество с ДПС няма да сработи. Москва активира Доган и отново сме в режим на единодействие БСП и ДПС. При това положение, да се допуска СЕО-то на корпорацията ДПС да придобива или държи активи и преяжда с финансови ресурси, е откровена глупост. А междувременно Цветанов да се бори с ДСБ.

Русия няма да изостави ДПС и БСП, нито ще се откаже от намеренията си да използва проруски и антизападни сили в глобалното противопоставяне със Запада. Въпрос на семантика е дали ще наречем това "студена" или "гореща", докато е война. 

Това, че се вадят прозападни журналисти от канали на телевизии на проруски бизнесмени или стартират проруски медии, не е нищо друго освен сигнал за навлизане на битката в ендшпила. 

И Борисов трябва да знае това и да си държи отворени каналите за партньорство с естествените си съюзници. 

Не е въпросът какви проценти социолозите ​дават на правителство или лично на премиера - те могат да изглеждат високи, но дали те са достатъчни, за да се прави политика и да се реализира​т реформи. Това е дневният ред на нацията.

Тези 24 процента подкрепа за ГЕРБ, които сега дават социолози,  са далеч от нужното на партията за самостоятелно правителство и при всички случаи са далеч от максималните проценти в миналото. Единственият път за осигуряването на прореформистко мнозинство в парламента и на сигурен тил за радикални реформи е форсирана антикорупционна вълна - ярка​, мащабна и неумолима. Само така е възможно да се блокират съпротивителните сили на #Кой? и олигарсите, както и да се осигури широка електорална подкрепа.

Не зная докъде може да стигне Борисов в промяната си и дали тя изобщо е започнала. Зная само едно, че е тръгнал от гарата и връщане назад няма. Ако не е искрен, и без това е в нарастващ дефицит на доверие у прореформистките кръгове. Междувременно ще е изгубил и позиции при старите си съюзници. Не е въпрос на сметки, а на оцеляване. 

Мимикрира ли - губи, движи ли се бавно - също.

Със същите хора около себе си, без промени в обкръжението си и в съюзниците няма как да стане.

Но задкулисието е прекалено силно, за да си позволим лукса да не дадем шанс на Борисов. За малко.

----

* Коментарът на Илиян Василев е написан специално за Клуб Z. Подзаглавието е на редакцията.

Ключови думи

Коментари

рендето

Съмненията са към Радан и компания. Саботираха всички реформи. Опитаха се да блокират промените в конституцията. Забавиха максимално променита в законите за съдебната власт. Като не им мина номера, напуснаха. Слава богу, сами се изкараха от играта.

Бьорнер

Наистина си ренде!Ренде и талаш!

Petyo9

Ако отидеш при психиатър и му споделиш това, след твоята визита самият той ще запише час при свой колега.

Гого

Комунистическото правителство на Борисов провали реформите.Някой от това правителство да е репресиран през комунизма?Е тогава какви реформи чакаме?Председател на Народното събрание е комунистически партиен секретар и то щатен.За какво говорим тогава.С комунистите срещу комунистите!Пълна лудница.

ждроп

Статията е много добра,но за Бойко ще изглежда като досадно крякане.Борисов не обича да му "крякат"!Борисов обича да му "клякат".

Атанас

Пореден интелигентен анализ на Илиян Василев, не че има кой да го чуе...за пореден път. А от друга страна, и поради качествата си подобен, род хора не са там където им е мястото - в управлението на Държавата.

Жожо

Аз като американофил не одобрявам статията.Прозира ръката на Москва.

Стефан Иванов

Изключителен анализ и коментар. Най-важното е, че е обективен, надпартиен и не повтаря клишетата. Действително е глупаво да се вярва на Борисов, но още по-глупаво е да се запънат в неверието си от дясно и да не говорят с него. Нищо не губят.

не разбрах, ти глупав ли си или си по-глупав

Борисов трябвало да си смени съюзниците, вика Сашо. Тоест да смени съветниците си от немските фондации "Конрад Аденауер" и "Ханс Зайдел", с "Америка за България" и Прокопиев. Ще ти се, Сашо. Още малко и ще поискаш Оги Донев - шеф на НАП.

Avatar

Традиционен микс от полуистини, внушения и откровени лъжи! То чак е смешно, особено в напъните му да се курдиса като "анализ"... Анализите почиват на ЯСНИ ФАКТИ - тук няма нито един факт - само лакърдии! Нямало да има хъб, щото нямало друг газ, освен руски?!? Че той газа да не е като щръковете, дека снасят у селото на Василев - да долита от топлите страни, кога се изпролети? Борисов заговори за хъба в края на миналата година, Василев вече му тегли чертата, щото нЕмало друг газ... Бокова е предложение на българия от времето на Орешарски. Ние нямахме друг подходящ кандидат, за да я сменим. Василев що не е посочил алтернатива? Изобщо, едни "анализатори" имаме... същите като троловете, дето им се възхищават. Хвани единия, удари другия, да падне третия...

сиреч

Изподлял боков м@долизец!Спри да крякаш свищовски,огрухан селяндурино!

Оффтопик

Абе, как всички най-върли русофоби в държавата до един се оказаха бивши доносници на ДС - Иво Инджев, Коритаров, автора на тази статия. Това не е случайно. Тия са назначени да заемат нишата и да бъдат толкова крайни, че тезите за вредната роля на Русия да олекват сред масовия слушател и читател без изградено мнение.

Радев

Като четете свинските медии виждате ли някаква промяна в редакционната политика? Това е най-точния индикатор за това дали се е променил Тиквоча.

Трябва да си много прост и много ограничен, за да използваш нещо свинско за ориентир.

тука е така

Направо ме е срам че съм гласувал едно време за този човек,че даже съм и питал хората що не гласуват за него,пффффф баси работата.

Avatar

За какъв се е мерекландисал Василев, че си гласувал за негА?

Дарев

Най-точния индикатор за Борисов са медиите на Америка за България - Дневник, Капитал, Медиапул, Оффнюз, Дарик и т.н. Ако един ден почнат да го хвалят, значи вече не може да му се вярва.

Кирилл

Самият факт, че Василев си има дежурни оплювачи в нета означава, че се съобразяват с него и ги е страх. Анализът му е много добър. Съмнявам се, че Борисов ще го разбере, той е много самовлюбен. Но дано поне тези в РБ го прочетат.

Демо

Треперя от страх.

Жужа

Разбрахте ли защо този човек има черен печат от Москва? Единствен. И същите московци тук го атакуват със злоба. Браво за анализа.

Пепо

Анализа е абсолютно проамерикански.България винаги е била включително и сега зависима държава.Така че друг анализ в момента не трябва да се прави имайки предвид зависимостта.

Чоко

Друг анализ предвид обстановката е немислим.Явно г-н Василев държи на хляба си.

Относно последния абзац

Сашо11, кои сте тия дето решавате дали да дадете или да не дадете шанс на Борисов?

Колев

ОТ тези които го поставиха като Бриго Аспарухов и ген Чернев и т.н. куки.

Трол

Аватори, тролове всички в дружен строй. На работа.

xxx

Анализът ми хареса с едно изключение - пропуска се фактът, че Борисов e от котилото на Бриго Аспарухов, Първанов, Доган и т.н. Той просто е подставено лице, което изпълнява определени ангажименти на олигархо-мафията и много лесно може да бъде отстранен от тези, които са го поставили. Едва ли Западът може да го задържи на власт, ако кривне от пътя.

ГРБО

Бате Бойко е дал ултиматум на Цвъцето, да прочете най-после "Винету", за да имат база за обсъждане на държавните дела, ама Цвъцо чака тъща му да го прочете и да му го разкаже...

9 декември 2015

Само на глупавия човек му е необходимо да обели целия лук, за да разбере, че вътре няма нищо. Бели, плаче, бели, плаче и накрая нищо… Министърът Христо Иванов отказа да стигне до сърцето на лука и подаде оставка. Премиерът напусна преждевременно футболната среща… и я прие. Радан Кънев оттегли подкрепата си за правителството и основа секцията на опозиционните депутати в рамките на съуправляващия РБ.Борисов направи своя избор. От едната страна бяха реформите, от другата страна Пеевски и Цацаров. И Борисов не избра реформите.

9 ДЕКЕМВРИ 2015

Радан се изтълкува: „В момента, в който ГЕРБ се отметна от подписа си аз няма как да бъда в едно мнозинство с хора, които са ме излъгали". Тази логика обаче задължава Радан да напусне и РБ, и ДСБ и себе си дори. От всичките 23 депутати на РБ, само 10 подкрепиха предложението на ДСБ. Трима отсъствали (един е чак в Антарктида!), а другите 10 гласуваха за предложението на АБВ, според което главният прокурор ще продължи да коли кучето в прокурорската колегия. Не разбрах и самият Радан защо не е гласувал. Казваме да напуснат, но не сме съвсем единодушен. От една страна, ако реформаторите напуснат, няма да има никакви реформи. Ако останат – пак няма да има. Патова ситуация, не ли? Не, разбира се. Защото те легитимират управлението на Борисов пред ЕС и света, придават му реформаторски варак. Докато седят се създава видимост, че всеки един момент могат да се почнат реформи. Така се прикрива нищонеправенето на Борисов. Щото управлението на Борисов прилича на оня импотентния, дето лежал на инат, да тежи.

Avatar

От кога групичка маргинали, НЕПРИЕТИ от никого в Европа, са необходими за легитимиране на партията с най-много гласове, чийто лидер си пие кафето с европейските лидери? Някаква идея? И как точно ни "легитимират пред Европа" нещастниците от РъБ, коитоне смеят да припарят до Европа, понеже никой не иска и да ги чуе? ще се радвам да ми разясниш този сектантски феномен!

Всичко което прави Борисов е планирано от месеци. Тоя пич с огледалото просто му дойде дюшеш, а може и да е бил подставен. Но преди това имаше дълга подготовка за поставяне на партията в режим на висока готовност за избори. И точно с това 84-те депутати на ГЕРБ държат в шах 156-те на задкулисието. При избори сега съотношението ще е обратното. Съдебния рекет срещу Цветанов приключи безславно. Изобщо задкулисието изпусна тоя път ГЕРБ тотално.

Avatar

Това е само началото. До следващите избори Пърданчо ще е история. Не че вече не е, гласецът му е ехо от отвъдното...

socialen

Точно. Неграмотният Борисов е за "дейности" като пиене на кафе, вършене на Нищо, бълване на простотии... Неграмотният, малоброен електорат от бедни български пролетарии на Борисов се възхищава на това. От Европа разбраха, че Борисов е неграмотен и му казват какво да прави, щото ги е жал за него.

socialen

Юнкер ту гали неграмотния Борисов, ту му бие чимбери като не слуша.

ВЪХ!!! ВЪЙ!!!

И що автора прескача БОРИСОВ 1? В нова ЕРА ли сме!! В НОВО ЛЕТОБРОЕНЕ?? Що не направи аналогия със срещата БОРИСОВ-ПУТИН в ГДАНСК от 2009-та. Там има много ясно заявена позиция на Путин. "Петнадесет години ви чакахме за Бургас-Александруполис. Кажете не, и да приключваме!" Пък да се видят и други анализи по въпроса - например "Борисов ТРИ ПЪТИ подписа за ЮП!". И се види, че от първото обаждане на Първанов за ЮП до 1,12,2014-та ИЗМИНАХА ТОЧНО НОВИ ПЕТНАДЕСЕТ ГОДИНИ! За които Борисов бе предупреден в Гданск! А за "пляскането на шамарчета" на руснаците от ЦУНКАЩИЯ ДЖИДЖИ, авторът не споменава нищо. За обтегнатите отношения на Борисов с Путин от октомври-ноември 2012-та - ДОГАН, МЕСТАН или ФИЛАНКИШИЯТА МУ бяха виновни? Що тогаз Москва не ги активира? Политик ли е този, който не помни срещите си с президентите на други страни, какво е говорил, какво е договарял с тях във времето, а и тях се държи като с Джурналята - САБАХЛЕМ - едно, по ИНКИНДИЯ - друго по същия въпрос. И от долния пост ще повторя: Щото управлението на Борисов прилича на оня импотентния, дето лежал на инат, да тежи.

Митко

Требе да си много кьорав за да не виждаш разликата между Русия2009 и Русия2016.

socialen

Добре, че са Доган, Пеевски, Кънев, Гоце, Румбата и Кунева - техният човек от времето на Тройната Коалиция, да турат и крепят неграмотния Борисов да "управлява" с 80 депутата, за да им раздаде и плячкосат 16 милиарда лева, взети като нов външен дълг от частни западни лица, които неграмотният, нискоинтелигентен електорат на Борисов от бедни български пролетарии ще плаща двойно и тройно с целокупния български Народ.

Avatar

Озлочестената комунистическа наложница socialen пак застъпи на смяна... Време е да се мете.

аватароеб

Давай!Вади бойковата,чисто нова метла от дирника си и действай!

Радев

Форумните слугинчета на Кратуната пак са се разшетали.

socialen

Такива са фактите. Страната се "управлява" от най-големия неграмотник, който я забатачи по време на 3.5 годишното си еднолично, катастрофално-неграмотно "управление" на неконтролируемия хаос в периода август 2009 - февруари 2013 година в тежка икономическа депресия, продължаваща вече 6та година, и беше изритан от Народа поради некадърност като единственият с Жан Виденов досега. Борисов предизвика масови безработица, безперспективност и бедност, и срина доходите. Борисов забатачи Икономиката, Заетостта и Доходите с 14 години назад, на ниво 2001-2002 година и унищожи така постигнатото от 1997 година насам.

socialen

Заради неграмотния Борисов, Великобритания иска да излезе от ЕС, защото от 2010 година досега близо 360.000 нашенци имигрираха от Ада на Борисов и повечето от тях легнаха на социалната с-ма във Великобритания. Западняците плашат децата си с българите вечер.

socialen

Борисов е член на БКП от 1986 година е като такъв се е клел най-тържествено и доброволно в Свещеното Дело на Партията и в Идеалите на Комунизма и Максизъм-Ленинизма! Цецка Цачева беше стругарка и завърши РабФак-а, и беше главен секретар на градския комитет на БКП в Плевен. Цялата тумба ГЕРП са членове на БКП. Нискообразован втори и трети ешалон на БКП. Демек, слугинаж.

socialen

Само пълни неграмотници от бедния български пролетариат могат да се възхищават на неграмотния Борисов.

socialen

Цецка Цачева Данговска е родена на 24 май 1958 г. в с. Драгана, община Угърчин, област Ловеч.[2]. Завършва задочно право в Софийския университет „Св. св. Климент Охридски“. Работи като юрисконсулт в Окръжния народен съвет в Плевен, където по-късно става началник на правния отдел. Според твърдения на медии и политически фигури, които самата Цачева категорично отхвърля като неверни, в този период тя е била и секретар на първичната партийна организация на БКП.[3][4] От 1992 г. работи като адвокат в плевенската адвокатска колегия.

socialen

Корекция - Борисов е член на БКП от 1982 година.

tibia

Написаното е от раздела "продаваем личен профил", но има факти, верни заключения и сбъркана концепция. Нека да допуснем, че и на Борисов, и на Радан Кънев им дърпат конците. Кой, според вас, може да среже конците и за кого е по-опасно, ако го направи? Ключовата дума за успешно управление днес не е достъп, а принос!

socialen

Изобщо, Народът бива "управляван" от неграмотници и бива заблуждаван и занимаван с глупости от класически пазарни либерали, познати днес още като палеолиберали, неолиберали, пазарни фундвменталисти, либертарианци, монетаристи, обективисти, остеритетни фетишисти, десни и реформатори, като Илиян Василев.

И да се разберем - в този форум има само един трол и това е socialen. Предполагам, че е някой от радомирската трупа на БСП, но може да е от кюстендилски пирати.

кажи нам

Аватарина,какъв е според теб,освен че е свищовски селяк?Или не го броиш за слива?!

"Не ги интересува и това, че е ​имал "съображения" да се договори с Цацаров и да не прави съдебна реформа в радикалния и вид. Не за друго, а защото зад прокурора и #Кой? прозира сянката на Москва." - Да, договорил се е да децентрализира прокуратурата. Това е АНТИСТАЛИНСКО. Дали е анти Московско, ще преценят хората. п.с. Доскорошната икона се изложи. Всъщност, очакван финал за една поддържаща роля.

:)

САМАТА ГОЛОТА!!!

камъче

Радев, я вземи микрофона и кажи с какво "форумните слугинчета на Кратуната" и форумните слуги на всички останали се различават!

микрофона на Радев

Е...вече стана ясно!

Нека аз, нека аз ! Безпорно, най-големите идиоти са троловете на Атака. Всъщност объркал съм го това изречение - най-големите идиоти са феновете на Атака (не само троловете на Атака). Следват троловете на Герб, но те се отличават не толкова с идиотизма си, а с ината си и вертенето около опорните точки и приповтарянето им, а също и с омразата към Кънев (Радан) и пълната безкритичност към Борисов. ... при което обикновените тролове (като мен) изпъкват на общия тролски фон.

Кабакчиев, враг на народа №1

Хубава статия за банекнския бодигард на правешкия диктатор! Вярна констатация, която всички знаят, но не всички изказват: "Той управлява чрез договаряне и тактически съюзи - класическата схема от времето на Тодор Живков. На Пеевски сделка, на Овчаров пост, на Първанов отстъпка за Бокова и т.н." Неуспелият да стане разузначавач пожарникар - с други думи искалият да бъде агент на Държавна сигурност, трябва да си заминава от поста си! Колкото по-скоро, толкова по-добре за държавата-кочина! Колкото по-късно, толкова по-зле! И никакви други решения няма! А всъщност това решение го беше предложил най-официално сапунът Радан Кънев. Даде го, после се хлъзна и се омота из краката на банкенския бодигард! Сега уж се връща на такава позиция, но ... пак нищо като резултат. А с това изказване "единственият път за осигуряването на прореформистко мнозинство в парламента и на сигурен тил за радикални реформи е форсирана антикорупционна вълна - ярка​, мащабна и неумолима" авторът Илиян Василев проявява какво? Чувство за хумор ли - или необяснима чрез текста наивност?

УНСС..Москва, Делойт...

mardafi

Времето на Тикван свърши - новия посланик е тук за да го смени и той го знае

демек,сиреч

Значи,на Цъфтан молитвите не са хванали дикиш на скорошната му молитвена закуска?!

volodia

Този педал/ пудел/ на Костов докога ще се прави на голям специалист по Русия и Геополитиката. ?.Как ще сравняваш този крадлив цървул Боко, който фалира държавата с дългове и корупция, унищожиха икономиката с рекет, със Тодор Живков -каква индустрия,селско стопанство,образование и здравеопазване им остави Живков, и до какво първобитно общество ни докараха тези престъпници Боко, Доган,Местан и Костов....с подкрепата на няколко крадци в БСП начело с Първанов.

Митко

Имаше две карикатури през 91-ва. На едната Луканов се е навел, а на задника му паяжина, демек не е ходил до тоалетна скоро. Втората карикатура е в магазин с празни рафтове е снабден с тоалетна хартия, която също е с купони. А на километричната опашка двама си говорят "Дават ролките, само срещу уверение че си ял". И така драги ми смехурко volodia, това е нещото което остана от Т.Живков - купони и празни магазини. Прибери се някъде там в съндъка в нафталина между социалистическите ти ордени и не се показвай щото се излагаш.

РАМБО

ама какво доверие повече да гласуваме на Борисов - той контролира България поне от 2009 година. Ако я караме по същата пътека скоро анализаторите ще коментират със заглавие - ЗАГУБЕНОТО(пропиляното) ДЕСЕТИЛЕТИЕ. Борисов е свършен като политик. Той е неспособен да направи прелом, защото НЯМА ПАРЛАМЕНТАРНА ПОДКРЕПА. Той е заложник на Доган и Първанов!

нъл тъй

А Дуган и Гоце са заложници на един български квазиуниверситет под руска фуРАШКА!

=

Борисов НЯМА ПАРЛАМЕНТАРНА ПОДКРЕПА! РАМБО и Радан! Да сложим знак за равенство, а?

РАМБО

Сега Радан е млад политик, тепърва ще се доказва. Той постигна целите, които беше поставил като пое ДСБ - връщане в парламента, формиране на проевропейско и реформистко правителство с подкрепата на РБ, добро представяне на местните избори. Вече при нови избори ще се поставят нови цели - евентуално спечелване и формиране на правителство, вече с кого и какви цели ще гони е отделен въпрос. Обаче не става дума за него, а за Борисов, който пак се провали. Тук вината се носи само в ПЪРВО ЛИЦЕ ед. ч. Просто Борисов оплете конците и превърна правителството и мнозинството в боксова круша чрез хаотични и налудни действия.

socialen

Неграмотният Борисов е турен да "управлява" с 80 депутата от Доган, Пеевски, Кънев, Гоце, Румбата и Кунева - техният човек от времето на Тройната Коалиция. Целта е да се разграбят и разпределят 16 милиарда лева нов външен дълг, взети от частни западни лица на лихви, за които на Запад могат само да мечтаят при 0% основна лихва на ЕЦБ. Народът ще ги връща двойно и тройно.

Ексхибиционизмът на Василев.

Този

Захапе ли темата Русия :) Не знам...!? Русия = на ДПС/Пеевски = Атака +БСП ? Бих искал нашите политици да имат НЕкомплексарско държане ...като Унгария ,Чехия ,Румъния . Тази теза е много повърхностна и тя не помага да се оформи алтернатива на МАФИЯТА ,освен ако не е нарочно !?

socialen

Напротив! Неграмотният Борисов има парламентарна подкрепа от над 120 депутата. Не от друго, а защото ги е шубе, че като падне Турлюгювеча на Борисов, незнайно защо наречен от някои "правителство", и Парламента, то те повече няма да се намърдат в него, щото няма кой да гласува.

Хаха

Останаха ли още кухи гербави дето се кланят на зеленчука със семки?

Avatar

Никога от ГЕРБ не сме се кланяли на Пърдан...

Ей сега, нещастник, форсирай още малко и ще стане!

ъъ

И отново празните приказки на сексуално малтретирания в Масква Илиян Василев.Той и нещастника президент успяват да обвинят за всяко тяхно несполучие -Масква.Това му се вика комплекси.Оправдания на мишоци

таран

Доволен ли си сега,след като се изплю като подмасковска пройдоха?

Avatar

А Борисов вече е в Израел. Той беше там и като лидер на опозицията, по време на кабинета Орешарски. Дори с патерица ходи човека, имаше среща уговорена. А клетото еврейче Пърдан нито кога беше в управлението, нито сега, кога се обяви за "опозиция", никой не го бръсне за слива...

Кораба ГЕРП потъва под тежестта на обществените поръчки и КТБ и Боце се опитва да го спаси, защото единиственот близко пристанище за екипажа е Централния.

А да се кланяш на болшевики и костовисти е като да се кланяш на алабаш и люцерна, нали?

socialen

И Василев нарича, незнайно защо, Турлюгювеча на Борисов "правителство". Досега не сме имали 13глава олигархична Ламя от общо едва 25% или има-няма под 1/4 от гласовете на всички български избиратели.

Прескачам ти постовете, затова не ти цъкам минусите.

socialen

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

socialen

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

socialen

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

socialen

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

socialen

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

socialen

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

socialen

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

socialen

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

socialen

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

socialen

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

socialen

Добре, че са руснаците да се смилят над нас и ни доставят евтин газ и петрол, за да не умрем от студ и глад.

Да, много евтин газ получаваме от русия! Писал си толкова много, но в главата ти е хаос!

socialen

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

socialen

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

socialen

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

socialen

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Speed King

Агент Сашо 11 : "...важното е, че постъпката му раздразни западния елит, защото Бокова се възприема като..." Ти пък откъде знаеш какво мисли "западния елит", доносник милиционерски жалък.

Кабакчиев

Алоу, socialen, преди да се мислите за много умен и да леете с пълни шепи акъл на другите, се научете на елементарното нещо как се пише и как се общува в Интернет! Казаха Ви го сто пъти от Клуб Z - обаче Вие продължавате безобразието си!

Илиян Василев 102.0 - мимикрията напредва.

Петя

Няма нито един реален знак,че Борисав желае реформи. Всичките му действия досега са в обратна посока и минималния шанс е само загуба на време

Петя

Няма нито един реален знак,че Борисав желае реформи. Всичките му действия досега са в обратна посока и минималния шанс е само загуба на време

Василчев, моля, коментирайте присъдата за обида на Лъчезар Цоцорков. Чакам с нетърпение.

bibi LOVE puti

Простатата тиква Бойко Методиев се провали втори път и втори път направи ГРЕШНИЯ ИЗБОР-Масква и Путин пред БЪЛГАРИЯ и ЕС! Това ще му коства не само политическото бъдеще, а ПРОВАЛ КОЙТО ЩЕ ГО НАПРАВИ НАЙ-Мразеният политик в България!

Владимир Зидаров №13

Когато изрезките от сорта на Сашо-11, Алберт, Ивайло-минЖев, Костов и цялото раданкънчевско котило проумеят, че дори борисов е по-готин от тях може би тогава ще се случат предсказанията за края на бате ви бойко. Докато Сашо-11 и раданкънчевщината са рупура на анти-бойко говоренто - бойко ще си бъде №1. Най-добре се скрийте някъде и не се показвайте никъде, клоуни нефелни.

даскал Фратю

Простоват си като масур,моканино!

Kruger

Поредна добра статия на Ил. Василев. Но този коментар го пиша по повод голяма част от коментиращите. Как не разбрахте, че статии на Ил. Василев, Д. Смилов и Ив. Бедров не са по вашия вкус? С някакъв извратен мазохизъм (а може би има друга причина??) четете и коментирате отрицателно всяка от тях? Нормално човек си подбира да чете това което му е интересно и му харесва, защо да прави иначе? Напр. аз не чета и не бих чел ПИК, А. Райчев и т.н. Да ги чете който иска. Още, Радан Кънев не е споменат нито веднъж в статията (тя не е и за него), но за сметка на това в коментарите ви доста обсъждан. Странна асоциация, а може и да не е странна:) Горното е предназначено за нормалните читатели.

герб>БКП

Какво ти разбира,приятелю,свинчо от кладенчова вода?!

Десен Смешен

Помисли малко. Ако не си чел и няма да четеш ПИК няма как да си убеден, че харесваш едното повече от другото. Като децата сте.

Алекс-11

Не мога да разбера едно нещо, клоуни. Мразите ДС. ОК. Нормално е. ДС бяха боклуци. ДС СА БОКЛУЦИ, нали така? Пишат се книги за тъпотията на ДС. Филми. Сайтове. И с основание. ДС си беше кочина. И в един прекрасен момент доказания (всеки може да си провери това инфо, публично е) бивш агент на ДС Сашо-11 пуска някакви глупости в личния си блог (да, разбира се той Е БЛОГАР БЕ) и десните лелки и вуйчовци им потичат соковете ... защо бе хора? харесвате ли този бивш агент? Наистина ли?

:)

Отново опит да се разкаже политиката с лични имена, този път конкретно с ББ. За мен типични представители в това отношение са Смилов и "Капиталци", последните по отношение на олигархията - Пеевски и прокуратурата - Цацаров. Целта на тази агитация е да се запази общото - ГЕРБ,олигархията и прокуратурата, които същевременно да бъдат оглавени от удобния вожд, който да поведе стадото в "правилната" посока. Конкретно тук не виждам нищо по-различно от сагата с фъстъците - авиоотряд 28. С този си материал обаче, "независимият" анализатор заявява еднозначно политическите си пристрастия и престава да бъде независим. Та затова написах по-долу: Самата голота!

socialen

Нали уж са беше променил през 2014!? Кво стана ся!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.