Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Актьори от Драматичен театър „Сава Огнянов" в Русе се присъединяват към искането на колегите си от Народен театър „Иван Вазов" Христо Мутафчиев да се оттегли незабавно от председателското място на Съюза на артистите в България (САБ), предаде Дарик радио.

В отворено писмо артистите от Русе заявяват, че споделят мнението на колегите си от столицата, че е недопустимо в една творческа синдикална организация да бъдат подменяни основополагащи принципи с тяснопартийни интереси.

КОЛЕКТИВЪТ НА НАРОДНИЯ ТЕАТЪР: МУТАФЧИЕВ, ОТТЕГЛИ СЕ НЕЗАБАВНО

„Тази с години наред налагана практика доведе до смазващо уронване авторитета както на САБ, така и на актьорската и прилежащите й гилдии", посочват актьорите.

Зад искането са застанали 21 души. Те са категорични, че са водени от искрен стремеж да възвърнат доверието към САБ - както в неговата социална значимост, така и в облика му на истинска съвременна професионална организация.

Актьорите са убедени, че едно разумно и реално защитаващо интересите на артистите управление ще върне напусналите в последните години.

Ключови думи

Коментари

trtrtrt

A zashto ne poiskat ostavkata na Rashidov ?

Коза-муха

Много просто: защото колкото и да му я искат, той не я дава.

Мхм

Махайте го тоя гербераст

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.