Григор Димитров стартира неуверено срещу Денис Кудла (САЩ) в първия кръг на АТП 500 турнира в Акапулко, Мексико, но съумя да спечели решителните точки и в крайна сметка победи американеца със 7:5, 6:1. Това бе втори официален двубой между двамата и своеобразен реванш за Гришо за загубата на турнира в Нюпорт през 2011-а.

Във втория кръг най-добрият ни тенисист, който триумфира с титлата през 2014 г. в Акапулко, ще се изправи срещу друг американец - Доналд Йънг.

Днес Григор започна много неуверено и разпиляно срещата. Нещо, което се превръща в тенденция за българина, когато играе срещу по-ниско поставен съперник. Допусна пробив още на първото си подаване, въпреки че имаше два геймбола. Спадът в играта му трая кратко и още в шестия гейм успя да навакса изоставането си. При 5:6 Кудла сервираше за оставане в сета и след две непредизвикани грешки допусна изостане от 15:40. Последва нова неточност и световният №64 загуби подаването си, което означаваше и край на сета и 1:0 за Гришо.

Във втората част Димитров се пробуди и не остави съмнение кой по-класният тенисист на корта. Въпреки че сервисът му не бе на очакваното ниво (статистиката от мача показва 57% вкаран първи сервис, 4 аса и 5 двойни грешки, 16 уинъра и 20 непредизвикани грешки), хасковлията не срещна особена съпротива и отпусна само гейм на опонента си.

Днешната победа донесе на първата ни ракета 45 точки за световната ранглиста и 19 000 долара от наградния фонд.