Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Знаете вече за откритите в контейнер за боклук нарязани документи от делото за КТБ. Сега ще ви обясня какво се е случило:

Прокурорът отивал на работа в Националната следствена служба, която се намира зад Нов български университет в „Овча купел“. По пътя обаче изпитал нужда. Малка. Спрял. Знаел историята, че в същата горичка и по повод същата малка нужда, преди време било изчезнало тефтерчето на Филип Златанов. Онова тефтерче, в което инициалите ДП се превърнаха на 10. Въпреки това, прокурорът оставил колата отключена. За зла участ, наблизо минал бежанец от общежитието на Националната агенция за бежанците, което също е в района. Чужденецът откраднал документите за КТБ, но понеже не можел да чете на български, ги изхвърлил съвсем случайно точно в контейнера пред следствието, което бежанецът не знаел разбира се, че е следствието. И тук историята става още по-страшна, защото как може един бежанец изобщо да подозира, че някой ще остави работещ шредер в същия контейнер...

Ако тази история ви се струва правдоподобна, четете много внимателно до края на текста, защото той няма да ви хареса.

Спрените обществени поръчки, които изолират частично Делян Пеевски от публичния ресурс, са безспорно добра новина. Още по-добра ще бъде новината, ако тези действия са част от добре обяснена и последователна политика за изолиране на мафиотското влияние от политиката, бизнеса, съдебната система и медиите. Някъде по пътя между първото и второто изречение обаче се появява разделението между два вида българи, които  все по-отчетливо и все по-често са на различни позици. Не че са два вида хората, а са хора с несъвпадащо виждане за света. Ако щете, и с различна степен на възприемчивост спрямо истории с прокурори като горната.

И така, първите викат „Браво, Бойко!“, а вторите тихо им отговарят „Добре, добре... нека видим какво следва“.

Поведението на вторите изключително силно изнервя част от първите, особено силно дразни публичните говорители в полза на ГЕРБ, а най-вероятно и самият премиер не остава безразличен.

„Добре де, викахте срещу Пеевски, махаме Пеевски. Какво още искате?“

Задаващите искрено този въпрос трудно ще разберат отговора. Задаващите го по служба пък няма да си признаят, че разбират отговора. А в него няма нищо драматично – просто хората са различни, различни са способностите им да внимават в картинката, различни са включително и представите им за това как трябва да изглежда държавата България.

Ако едните сега се радват, че Делян Пеевски е неприятно изненадан с минус няколкостотин милиона от обществени поръчки, другите питат докога един човек ще разпределя еднолично порциите и днес ще пуска, а утре ще спира поръчки.

Ако едните приветстват премиера в ролята му на спирачка за сделки, при които се появяват съмнения, другите започват да си задават въпроса защо изобщо плащат на редица институции, които би трябвало да вършат тази работа.

Ако едните си отдъхват, че за хората няма повече да стои въпросът дали премиерът вижда в огледалото Пеевски, другите се чудят как и защо чак сега корпулентният образ в огледалото е бил забелязан.

Ако едните се задоволяват с това да живеят в държава с един всесилен великан – ако може да е добър, който да дърпа ръчно конците на всичко и всички, другите предпочитат правова държава с работещи институции, в която правилата и законите важат еднакво за всички.

„С тези претенции само застрашавате стабилността. Ето, нещата се случват, стига сте крякали“.

Този довод е вероятно твърде убедителен за едните и твърде несериозен за другите.

Докато едните са притеснени за сигурността на премиера заради получените снимки с куршум, то другите се питат защо сужбите не си свършат работата без този шум и от какво ли искат да им отвлекат вниманието точно сега.

Докато едните вярват, че заплахата е заради действията на премиера срещу контрабандата и увеличените приходи в хазната, то другите не вярват, че може да бъде искрена и устойчива борбата с контрабандата, ако няма крупни контрабандисти арестувани, обвинени и осъдени.

Докато едните приемат за нормална оценката на премиера, че и прокуратурата си върши прекрасно работата, то другите са скандализирани от липсата на реакция на поредицата от изявления, разкриващи тежки политически зависимости в съдебната система.

Докато едните не харесват Делян Пеевски заради богатството и външния му вид, то другите не понасят модела #Кой, в който институциите са отвлечени от частен групов интерес, а Делян Пеевски е само изпълнител.

Различно е, нали? Наивно е да очакваме едните и другите да пляскат на едни и същи неща. Наивно е да очакваме другите да не задават въпроси:

Защо точно сега премиерът се погледна „отстрани и разбрах, че за нормалните хора може би така изглежда и взех всички мерки" да не се вижда Пеевски в огледалото?

С какво съмненията за участие на Делян Пеевски в сделки с публични пари са различни от съмненията за участие на Х например?

Защо да имаш нещо общо с Делян Пеевски е лошо, след като прокуратурата, Висшият съдебен съвет, НАП и КЗК твърдят, че той няма общо с нищо нередно?

И ако Делян Пеевски е просто „депутат от ДПС“, защо неговото име изскача отвсякъде в политиката, бизнеса, медиите и съдебната система?

С какво той е по-различен от всички останали, за да нарушава МВР закона и да ни съобщава, че бил заплашен и опазен? И защо трябва да плащаме точно неговата охрана, а не на депутата с прерязаните спирачки Мартин Димитров?

Без отговори на тези и други подобни въпроси, нито една стъпка напред не може да бъде устойчива. Поради четири милиарда причини и един въпрос:

Каква е гаранцията, че ако „пенсионират“ Пеевски, моделът #Кой няма да се прероди в модела #Кой с няколко по-привлекателни мъже начело?

Тези въпроси могат да имат отговори – те могат да бъдат и думи, и действия. Засега такива отговори няма, но пък все още има хора, които питат. За добро или за лошо, такива хора в България има. И е много несериозно да очакваш от тях да аплодират фойерверки.

Ключови думи

Коментари

ХАЙДЕ БОКО, ПОИСКАЙ НАРОДОВЛАСТИЕ, ПРАВОСЪДИЕ И БОРБА С КОРУПЦИЯТА! ИЗЛЕЗ ПРЕД ХОРАТА ! Марш за правосъдие е събитие създадено от граждани, които искат дълбока съдебна реформа и реална борба с корупцията в България. Събота от 12:00 до 14:00 Съдебна палата - Народен театър "Иван Вазов" Убедени сме, че Конституционните промени от декември 2015г. са силно недостатъчни, за да бъде поставена правилната основа на съдебната реформа. Статуквото в съдебната система бе запазено. Висшият съдебен съвет трябва да бъде деполитизиран, а прокуратурата да бъде реформирана като структура, правомощия и отчетност. Убедени сме също, че България има нужда от независим заместник-главен прокурор за борба с корупцията по румънски модел в самата прокуратура. Този орган може да бъде учреден единствено в Конституцията.

Нора

Не знам дали няма по това време да е ангажиран с по-сериозни дела - има среща на Бистришките тигри, така, че...?

gogo

"Задаващите искрено този въпрос трудно ще разберат отговора. Задаващите го по служба пък няма да си признаят, че разбират отговора." Ей сега ще ни налазят точно тази група - електоралната единица, задаваща наивни въпроси поради недостатъчен брой гънки в определена част от тялото им.

дебелян пеевский

Сега е много модерно да се плямпа за онуй тефтерче, ама преди една година и нещо смелите протестъри си траеха. Щото тогава беше друга конюнктурата.

смях на парцали

Само дето не си траеха, а именно те повдигнаха темата, че даже и на протест отидоха пред Цацата... Модерна е късата памет. :)

призива

Бойко, искам да прекратиш корупцията

+

bibi ЛЪЖЕ!

Чернооката е Гинка, а пък русата -- Калинка. А погледът -- зареян някъде навътре.

хаха

да бе..друго си е да си снимаш задните части както Радан или това как се припичаш на слънце с Вигенин както Сергей.

hahaha

сезона на дините премина в сезона на кифлите. Как може толкова гръзни субекти да ни се натрапват на вниманието.

дебелян пеевский

Иииий, ама шпицкомандата на кънев, дето не наемаше тролове как бичи минуси като им се напомни, че вождът ближеше задника на Боце само допреди месец.

Току-що ти сложих един съвършено безплатно. You're ugly, and your mother dresses you funny.

пфу

Ти докога ще спамиш бе хейтърски боклук дебеляне? Нали си някъде на много високо на запад - защо не си гледаш охолния живот там, ами непрекъснато висиш в българските форуми, боклук долен? Кой знае къде миеш задници в чужбина озлобен гном - писна ми от такива изроди като тебе.

gogo, и твоите гънки не са където си мислиш. Може би са в коремната област или около вратлето

Срам и позор

Тия девте хубавици, които е гушнал банкянската мутра, веднага да изгорят снимката, ако са си поискали за спомен! Защото, много скоро ще се срамуват от нея! Ще се срамуват и децата им!

камъче

Борисов направи от Бедров и Смилов драскачи на глупости. Такава творческа криза и такъв интелектуален недоимък не е имало никога!

Прасчо

Дебелакът Бойко. Все по-оперетен и смешен.

Развеселен

в една демокрация е напълно нормално да има различни мнения и е абсолютна химера някой политик, бил той Борисов, Кънев или Пеевски, да има 100% одобрение или неодобрение. Аз лично одобрявам политиката на премиера, за мен е ключово да има стабилност и силен водач, който да опази границите на държавата. Това е. Нататък всеки си преценява.

;)

Твоето е служба. Фалшиф "аз" си. Някой да ти претендира за границите на държавата. Дори и бежанците започват да бягат още по-бързо, за да не останат случайно в БГ. И какво общо има мутрата с опазването на границата? И това ли е негово задължение? Разводнен, а не Развеселен.

ха-ха-ха

И при Сталин и при Хитлер е имало "стабилност и силен водач, който да опази границите на държавата".

Бонев

Много хубав и точен коментар на случващото се в милата ни родина. Не бях чел скоро толкова задълбочен анализ на събитията. Браво на Иван Бедров.

ozzy

Виждам само малко по-прикритите от "аватарчо" измекяри - каманяци и "дебело" развеселени. Под написаното по-горе от Бедров да драскате подобни простотии, не само,че сте "едните", че сте гьонсурати, ами сте и .... избирайте си от червени боклуци до ...ГЕРБаджии.

:)

"И така, първите викат „Браво, Бойко!“, а вторите тихо им отговарят „Добре, добре... нека видим какво следва“." Третите викат „Браво, Радане!“, а четвъртите питат "колко е румънски този"румънски" модел?". :) А някои пък знаят какво по никой начин не трябва да се прави: "Външна експертиза на прокуратурата? Няма проблем, ще ви удавим с глупости ... Правосъдният министър, научи "Капитал", е предоставила конкретни искания, които били толкова широки, че видимо разфокусирали същинските проблеми на държавното обвинение. Предвиждали се дори исторически анализ и сравнително правно изследване между българската и другите прокуратури в Европа."

камъче

Аз харесвам ozzy, както и дебелянчо, както и Радев, Николов и още двама-трима! Харесва ми и това, че знам какво виси в разкрача между червени боклуци и гербаджии. БСП 10% и ДПС 5% е нещо, което не вярвах, че ще доживея, но се случи. Направи го Бойко Борисов. Направи и друго - събра в един отбор и облече в еднакви фланелки Ченалова, Бедров, Диков, подполк.Марков, Кънев, Слатински, Волен, Енчев, Василев, Дончев, Иво, Оги, Кольо..... Ако това не е майсторска работа, не знам кое е! Имаме си за премиер един политически Мауриньо!

дд

Глупости на търкалета. В будна кома си изпаднал.

дд

аз харесвам и камъче.

Нора

Ах този Мауриньо, как добре се погрижи за поданиците си! На последно място в Европа по стандарт на живот, на първо - по корупция! Хвала! Хвала на такива юнаци! Нали така, бе гербер?! Нали това си мислиш в простата кратуна?!Но, ще се разкарате скоро от хранилката! И ще си платите добре! Защото доста сметки сме ви набрали!

Импала

Хората който си изкарват прехраната с ръцете аплодират, хората които си изкарват прехраната с устата се смеят.

Бай Спас

Кое е хубавото, че спря 5 поръчки от 999999 ?? А останалите? А парите от контрабандата за предишните години? А къде бяха вложени милиардните заеми, ще ни се даде ли отчет някога?

рендето

„Добре де, викахте срещу Пеевски, махаме Пеевски. Какво още искате?“----------- То е ясно какво искат. ГЕРБ да спре да печели изборите, всеки път или поне да назначат Радан за премиер (За Костов вече не смеят да мечтаят). Също всички обшествени поръчки за Зелените, Прокопиев, Протестна мрежа. И да си назначат свой хора за прокурори и съдии... и още само 5-6 неща, като закриване на ски-туризма в БГ. Ликвидация на морските курорти, скъсване на дипломатически отношения с Русия...

Аха

Нещо подобно, както левскарите искат.

Имаш съвпадение между име, под което пишеш и качество на написаното ;) Слочаенос? :)

erejnion

Всъщност да, колкото повече авторитарна партия печели изборите, толкова повече сме заплашени от това те да си вирнат носа и да започнат репресиите, така че наистина е добре ГЕРБ да вземе да загуби.

Радев

Абсолютно точен Бедров както /почти/ винаги. Няма как разумен човек да повярва на банкянския боклук. помня как в началото Смислов облъчваше аудиторията, че Кратуната вече бил нов човек, бил различен, консенсусен, нямал нищо общо с оня Боко от първия му мандат и пр. глупости. Сега вече и най-облъчените му лизачи вече виждат за какво става въпрос. Щом и на Евгени Михайлов в профила му във ФБ вече му се карат, че бил охлабил "здравата" линия, значи нещата не отиват на добре.

Отговарям: Мисъл

#Кой Коев

#Кой е тарторът на олигарсите в България.Българският Пабло Ескобар,най-главното от "кучетата господни",както пише в религиозната литература.Новият бай Ганьо,повелителят на казионната простащина и на политичесдката похотливост,синоним на извратената от 72 години власт.#Кой си има държава,футболен отбор и лафки.Последното е за глезотия.

д-р Радева

Днес България подписа договор с Шел. Не знам Кока-кола да са си тръгнали. А за такива като Беров, дето до съвършенство са се изучили да набарват на хляба мекото, с всичка сила важи: никакъв професионализъм и пълен мисловен произвол!

ddemi

И не само Кока-кола, ами и Макдоналдс има вече, и Кентъки Фрайд Чикън. Да не говорим за дюнержийниците, които ни пазят от арабските терористи. За сравнение, в съседна Румъния Рено отвори завод за коли Дачия. И в България англичаните отвориха завод за коли малко след падането на Тодор Живков, ама се изнесоха оттам. И Мишлен искаха да отворят завод за гуми в Северозападнала България, ама го построиха от другата страна на границата - в Сърбия. И не защото България е малка, а Румъния голяма, а защото в България корупцията е ужасяваща, а законите нямат стойност дори на тоалетна хартия.

#Кой е тарторът на олигарсите в България.Българският Пабло Ескобар,най-главното от "кучетата господни",както пише в религиозната литература.Новият бай Ганьо,повелителят на казионната простащина и на политичесдката похотливост,синоним на извратената от 72 години власт.......АХМЕД ДОГАН!

#Кой е тарторът на олигарсите в България.Българският Пабло Ескобар,най-главното от "кучетата господни",както пише в религиозната литература.Новият бай Ганьо,повелителят на казионната простащина и на политичесдката похотливост,синоним на извратената от 72 години власт......ИВАН КОСТОВ!

Нора

Ха-ха, този път се изложи! И как може да се сравнява Иван Костов с Бойко Борисов?! Пълна противоположност един на друг са и това го виждат всички! Така, че горе написаното си го адресирай правилно - за Бойко си е написано - към Него го адресирай! А Костов?! Той изобщо не е от вашата категория!Той е държавник, образован и умен човек, а не шоумен завършил спортното!

009

моделът #Кой отдавнапсе е преродил в модела #Той. #Той,#Цар Борисов. Ама навремето когато Жорж Ганчев ви викаше "не ме гледай така тъпо Българино" всички му се обиждахте. А се оказа че си е казвал самата истина. И Цар Борисов ви го каза.

дебелян пеевский

"Кънев е институционално овластен политик. " -- Хахахахаха, как обичам да чета такива внушителни и нищонезначещи алабализми. Кънев се показа като жалък и неспособен глупендър, депутат за един мандат, който беше изработен тотално и проснат да съхне от елементарни и не особено хитри селяндури като Боко, Цецо и Лютви. Той е по-жалък дори от Командира, оня поне беше вкаран в политиката от печени манипулатори от ЦК и успя да се уреди с един мандат на власт на гребена на вълната. Кънев е аматьор, който не само замълча за тефтерчето, а замълча за още много други неща - за наглите лъжи около разплащанията на незащитените влогове, за простотиите около уреждането на заема, и т.н. Да не говорим, че той се насра и разкара от началния вариант на РБ естествени съюзници като зелените и гаражната надка, а вкара продажни капути като Лукарски и оня, потурчения. Кънев е само плямпало, но политическите му решения до едно бяха безумни. Ако в ДСБ нямат акъл и го оставят за началник и (ахахахахахахааха) за президентски кандидат, на другите избори ще са заслужено на улицата. На Бедров безобидните глупости notwithstanding.

Хахахахахах как люти, хахаха.

безпартиен

Не е нужно да доказваш, че си прост като гъза на едноименния си дебелосерко! Гаражната надка и зелените били естествен съюзник, това само осран тъп задник като тебе може да издриска!И само миризлив прост селяндурски гъз като тебе може да счита, че курвенските номера на цървулите Тиквоч, Цвъко и агент Павел за печеност! Аре сега бегай при банкянския селяндур да ти навре отзад дръжката на метлата-подарък от летищните чистачки и да ти масажира простатата!

Лелееее, какъв е сладък!

Хахааа

А, баш! Ако си иде Пееф, ще дойде Пееф 2 в огледалото на Баце. Гарантирана стабилност.

Николов

Може би най-добрия материал на Бедров. Дори каменчето се е впечатлило и е изпаднало в сантиментални признания. Браво г-н Бедров!

Бах

Оставка бе зеленчук пълен със семки!!!

Кой пита какво искате още?

НАБЛЮДАТЕЛ 2

СПРЯЛ НЯКОЛКО ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ КОЛКОТО ДА НАМАЛИ НАПРЕЖЕНИЕТО СРЕД ХОРАТА И ДА НИ ЗАМАЖЕ ОЧИТЕ.МИСЛИ СИ ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ МУ ПОВЯРВА.ДА ,АМА НЕ.НИЕ СМЕ ХОРА ,А НЕ МАЙМУНИ ОТ АФРИКАНСКАТА ДЖУНГЛА.ВЕЧЕ ИНА МЕН МИ СЕ СТРУВА ,ЧЕ ЗАПЛАХАТА ЗА УБИЙСТВО Е СЪЩО ТЕАТЪР.ДО КОЛКОТО ПРЕГЛЕДАХ КОМЕНТАРИТЕ В НЕТА НИКОЙ НЕ ВЯРВА НА ТАЗИ СКАЛЪПЕНА НОВИНА.СМЕШНИК ----И ТО ГОЛЯМ СМЕШНИК.КОЙ ЗНАЕ КАКВО ОЩЕ ЩЕ СЕ ИЗМИСЛИ ОТ ПИАРИТЕ МУ .

tibia

Бедров, що се кахъриш толкова, а и преиграваш? Не си бил толкова малък, че да не помниш "модела Софиянски". И къде е сега този модел? Правилно, на кого ли му пука, но имотите и парите не ги крадяха, а ги всмукваха! За спомен ни остана само една огромна усмивка, която с годините премина в гримаса. Не ме карай да ти разказвам колко къщи, апартаменти, лимузини, екскурзии и други екстри си купиха колегите ти, докато обикаляха около този модел с огромно желание да го демонтират, да не верваш. Мога само да ти кажа, че малко от тях още са в занаята. Така че пий едно за "модела", който винаги ще те храни, но тайничко се помоли усмивките на читателите ти, да не приличат на гримаса!

socialen

Бедров си губи времето с глупости и се принизява на нивото на прокопиевите медии.

Уникално глупав коментар се е получил този път.

Жорик

Този твоя ли?

5:25

Много готин сайт! За нула време и без особени усилия виждаш дефилето на сектантите, а и нищо не крият!

ozzy

На вниманието на "аватарчовците" - под прикритие -"Толкова търгове, за които имаше корупционни доказателства, минаха и заминаха, точно търговете, за които има само неоснователни слухове, бяха спрени. Комисиите за търговете не бяха обвинени – странна работа. И ощетените не протестираха – още по-странна работа."

ozzy, заеби ти търговете, живеем в държава, в която има подписани доживотни договори за Мариците, за които в по-недемократичните страни бесят, а в по-цивилизованите те осъждат на затвор от 78 години общо! Нямам представа защо не го наричат доживотен!

ozzy

"Двата договора - единият за рехабилитация на ТЕЦ "Марица-изток 3", а другият - за ново строителство на ТЕЦ "Марица-изток 1 " - са подписани на 13 юни 2001 г. от тогавашния директор на НЕК Данаил Тафров. Всеки може да ги прочете на сайта на Народното събрание. Те са качени там от около месец. И всеки може да се увери, че в тези договори не е определяна никаква цена на електроенергията. Специално за ТЕЦ "Марица-изток 1" няма нито една стойност в целия договор. На 4 юли 2005 г. ДКЕВР с председател Константин Шушулов излиза с решение за цената на електроенергията от ТЕЦ "Марица-изток 1". Няколко месеца по-късно - на 17 ноември 2005 г. - Румен Овчаров слага подписа си под съгласие НЕК да подпише договор за особен залог в полза на AES като обезпечение. И този протокол завършва със следния текст: "Препис от настоящия протокол да се връчи на изпълнителния директор на НЕК за сведение и изпълнение". Отдолу е добавено: Румен Овчаров плюс неговият подпис. Това означава, че през 2001 г., когато Иван Костов е бил премиер, не са определени никакви цени - такива, каквито сега плащаме за ток. През юли 2005 г., тогава правителството на Симеон Сакскобургготски е в оставка, а министър на енергетиката е Мирослав Севлиевски, се определя една много висока цена на тока от ТЕЦ "Марица-изток 1". Министър Румен Овчаров през ноември 2005 г. вече има тази цена в ръцете си. Знае каква е тя. Той с подписа си за сключване на договор за особения залог фактически дава ход на строителството на ТЕЦ "Марица-изток 1"."

vesol

Нали нецси мислите, че при новите поръчки ще е по-ралично!

erejnion

По начало ГЕРБ беше авторитарна партия. Което иронично я правеше една от по-добрите партии, защото примерно Атака е нищо друго освен "идиотска партия". Не съм сигурен дали електоратът на ГЕРБ разбира това. Част от тях го разбират, но ме ужасява колко много млади гласуват в полза на авторитарен режим. Нали уж младите трябва да са либералните и тн? Но да, всичко което мога да правя в момента е да се радвам че поне малко се поддават на обществен натиск. Не им е присъщо просто.

tibia

Питащият, може ли да посочиш 3 причини, поради които се считаш извън групата на не особено интелигентните? Спокойно прескочи слушам само джаз, чета Бегбеде, превеждам от латински и преподавам уроци по цафара. Тия купешки глупости разпространяваха лайфстайл списанията, които бетонираха простотията. А, и нито дума за urban culture.

бабоеб

Спри със старческите си лъжи,бабиняк!Всички знаем,че слушаш стара градска музика,четеш вехти рецептурници,превеждаш съдържанието на лъжицата в устата си и преподаваш хурката на комшийката през стобора.Audi, vide, sile.

Николов

До ТИБИА: Прави ми впечатление,че се появяваш тук само когато е налице много сериозен материал, в който силно и опасно се уронва образа на Вожда. Вероятно си права да постъпваш така, защото е видно ,че интелектуалните ти качества са доста солидни. И затова е моето съжаление и недоумение,че харчиш тези придобити дадености за такава обречена кауза. Нима си съгласна с поведението на Борисов в последните дни. В ролята на какъв той отменя процедури, за които няма доказани нарушения, защо подкрепяш Борисов, който като види,че му пада рейтинга хуква да тръби наляво и дясно, че някой щял да го убива. Не ти ли се повръща от подобен буламач, не ти ли омръзна от тази въпиюща простотия на тия управници. И не виждаш ли ,че лавината е тръгнала и никой не може да я спре.

Avatar

Ах, другарите от сектата каква завишена чЮФственост имат към подкрепящите Борисов, и как изобщо не забележават, че от 15 години бранят един отявлен комунист, преподавател по Марксизъм-Ленинизъм, промивал мозъците на хиляди студенти с идиотщините на комунизма, разпродал България на другарите си от БКП, извършил най-престъпната "приватизация" в Европа, съсипал всички десни формации, заплашвали някога едноличната власт на любимата му партия... Ама вий сериозно ли бе, товарищ Николов?

tibia

Николов, мен не ме мисли, за себе си се погрижи. Прав си, че лавината тръгна и никой не може да я спре! Преди половин час напълно побърканата Татяна Дончева го доказа. Десетки пъти съм чувала как можело да се "спре кранчето", но не знаех, че когато се случи разни едрокалибрени негодници ще пискат като насрани деца! Приемам, че може да се размирише, но ще го понеса!

Николов

Мислиш, че Борисов е спрял кранчето?. Ама ти сериозно ли? Виж, не се шегувай,нали тук разсъждаваме сериозно. А за какво да мисля за себе си и да се безпокоя-аз съм нормален български гражданин, който не желае да живее в такава бутафорна среда, в която уж всичко е изсветлено,ама само на сън. Да не намекваш,че такива като мен ,дето не следват "правия курс",ще съжаляват и ще се вайкат после.

;)

Нищо не искаме. Обичаме да се цамбуркаме в корупционното блато, стига да може да хвалим Върховната ни ненадмината мутра и примат-министър, обичаме си несвободата на словото, стига да сме зад Уганда. Обичаме да плащаме заемите, които нашите умни депудати ни гласуват. Така че - всичко е наред.

tibia

Николов, аз смятам, че констатацията "не желае да живее в такава бутафорна среда" е валидна и за управлението на: Виденов, Костов, царчето, Станишев и Орешарски в много по-голяма степен. А след като се слагаш сред интелигентите, значи знаеш, че изсветляването е процес и за да се случи, трябва да започне. Не ти го казвам с ирония, а със загриженост!..........И като прочетох размислите на ";)", си помислих две неща. Първо, че България съществува от 2009 г. насам и второ, че това го е написал един от тия със спряно кранче. Както обикновено се случва по нашите земи, обаче, става дума за комбинация от двете + едно неясно трето, което води до гадно четвърто. Карма!

;)

Пубия си мисли, че човек може да пише, само ако му взимат или дават пари. Съди от личен опит. По-гнусно от духачка на властимащи - няма.

Николов

Да ,съгласен съм,че и при тях ги имаше шашмите, но сега са достигнали абсурдни,бутафорни, гротескни размери.

tibia

Обратното е, но имаме още няколко месеца да видим и разликата, и резултатите. Нека не спорим, но при Виденов се изпариха милиарди и фалираха 16 банки. Костов разпродаде за без пари активи в съотношение 10 за 1! За 8-те години на царя, по данни на ИПИ, не могат да бъдат документално доказани 24 милиарда, с 6-те милиарда от заменките стават 30. При Орешарски фалира КТБ. Борисов е първият, който иска нещо да влиза в бюджета, а не само да излиза. Ще видим, Николов, ще видим. Той 15 години е в публичното пространство и си стои непоклатимо. Всички го подцениха - пожарникар, сикаджия, Винету и сега кървави ги ронят. Борисов направи трайно нещастни едни хора, които ненавиждам и това ми стига.

Николов

В прекрасното си защитно експозе имаш само една несъществена грешка/ сигурно знаеш вица за несъществените грешки/ Да, вярно е ,че Борисов направи трайно не едни хора , а почти целия си народец. И това ще се докаже във времето. Но сега е ясно това ,което предполагах. Ти страстно го любиш, щото е направил нещастни тия, които мразиш. Ето го ОТКРОВЕНИЕТО.Ама това си е чиста българска работа.Харесва го ,щото дал да разбере на тия, дето ги ненавиждам. Ако искаш ще ти кажа кои са тия дето ненавиждаш,ама е много първосигнално.

Марги Драганова

Гн Брдров, Вие работите и за Дойче Велле,и предполагам, че сте на Ти с немският език, Препоръчам Ви, потърсете на немската трлевизия САТ, предаваният на Маркус Ланц, и направете едно такова редаване, вмвсто да се унижужавте с подобни безсмислени писания.Постепенно заприличвате на голямата част, за съжаление на некадърните си колеги. Преди неговото предаванеима политическа дискусия. От тези немски журналисти повече, от цялостното Ви следване, Начин на мислене, поведение, коректност, и найвече на човещина. Не се хабете е в това издание и то се опорачи, щом ни занимава с Жириноеси и Алексей Петров. Ни дума за скръбната вест за Гн Соколов, защо. ПОСРЕДСТВЕНОСТ И НИХИЛИЗЪМ.

tibia

Николов, аз не съм обществена личност и мога честно да си кажа, че всичко е лично! Аз имам съвсем личен мотив да подкрепям Борисов и не е защото го харесвам, а защото той удари хора, които изглеждаха вечни - едни съвършени интриганти, лицемери и нагаждачи. Е, вече не са на власт. Това е!

Бале

Има елементарна граматическа грешка в подзаглавието.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.