Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На 7 март Етичната комисия на Висшия съдебен съвет ще изслуша следователя Бойко Атанасов по повод негови твърдения пред медии за обстановката в следствия отдел в Софийската градска прокуратура. Днес комисията е решила да образува проверка по случая, съобщава "Правен свят".

Комисията се сезира и по изрично настояване на главния прокурор Сотир Цацаров, който в петък написа писмо именно във връзка с публичните изяви на Атанасов за "шпицкоманда" в прокуратурата, която наблюдава разследванията срещу представители по високите етажи на властта.

В няколко интервюта - първо пред "Биволъ", а днес и пред Нова тв столичният следовател разказва, че дела срещу политици и други обществено значими личности се водят срещу неизвестен извършител, докато е целесъобразно, после отлежават на трупчета с готовност винаги да бъдат извадени и активирани. Всичко това ставало при ръководството на доскорошния шеф на следствието Петьо Петров - Пепи Еврото.

БОЙКО АТАНАСОВ: ЦЯЛОТО СЛЕДСТВИЕ СЕ ВДИГНА КАТО ДРУЖИНА ЗА "УБИЙЦИТЕ" НА ПЕЕВСКИ

Днес пред Нова тв той даде пример за Авиоотряд 28 - дело, "което всички знаят, че е насочено срещу Бойко Борисов" (за злоупотреби по време на първия му мандат като премиер, б.р.), но също се е водило срещу неизвестен. Според Атанасов целта е да бъдат "страхувани" и държани в зависимост политици. 

Председателят на Етичната комисия Ясен Тодоров обяви днес пред "Правен свят", че ще бъдат изпратени писма до градския прокурор на София Христо Динев и до главния прокурор, в които ще се иска двамата да изразят становище по заявеното от следователя – за неслучайно разпределение на дела, разпределение по сектори в столичното следствие, което е в противоречие на закона, за неизпълнение на разпоредби на НПК и др.

Надявам се до 7 март писмата от прокуратурата да пристигнат в Етичната комисия. А след изслушването на Бойко Атанасов ще се преценява дали са необходими допълнителни уточнения или ще се излезе с крайно становище, каза Тодоров.

В интервюто се казва всичко, което той твърди и мисли. Ще му дадем възможност да изложи мнението си и пред Етичната комисия, допълни той.

ЦАЦАРОВ: ПРОВЕРЕТЕ ТВЪРДЕНИЯТА НА СЛЕДОВАТЕЛ БОЙКО АТАНАСОВ

Един от случаите, за които разказва пред медии Бойко Атанасов, е във връзка със случайно разпределение на дела в следствието. Специално на него в един и същи ден, час, минута и секунда са му били разпределени три дела. Това станало веднага след като той посетил срещата с Моника Маковей в София.

Той е сигнализирал Етичната комисия на съвета, която не открила нередности. Днес Ясен Тодоров заяви, че, ако се налага, проверката ще бъде преповторена.

 

 

 
 
 
 
 
Ключови думи

Коментари

И етичната комисия, докато председателя и изпраща СМСи на различни жени ще установи че всичко, което Бойко Атанасов казва не е истина и в Цацаратурата няма нищо нередно. След като целия народ знае какъв ще е резултата защо харчат народни пари за глупости?

Да се опраска

Хахааа

Митичната комисия, която разказва легенди и басни ли? Към онова същото wc c, на което ЕК му писаха слаб 2 ли? Сериозно ли?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.