Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всяка седмица.

 

След касовия успех на епизод 7 на „Междузвездни войни“ – „Силата се пробужда“, създателите на сагата се готвят за още по-голям успех с нов 8 –ми епизод. Той щял да бъде вдъхновен от политическата ситуация в България и щял да се казва „Видима заплаха“.

Ето и резюмето на сценария:

Преди много години в една далечна галактика, в т.нар. Демократична галактическа република на власт били ситите. Начело на управлението бил император Палпатин, известен още като Дарт Сидиъс. Той хем се представял за човек от друга планета, хем се отъждествявал със своите поданици от Планетата на маймуните, на която се намирала т.нар. Демократична галактическа република.

Казвал им:

„Аз съм прост, вие сте прости, затова се разбираме!“

Всъщност император Палпатин живеел на друга планета – планетата Банкя, и там, като един същински малък принц, всяка сутрин поливал магнолиите. От планетата Банкя на император Палпатин му се струвало, че в Планетата на маймуните всичко е розово. Дори винетките за построения от него Млечен път му се стрували евтини. Като него мислeли и галактическите медии, които също живеели на друга планета и които всяка сутрин поливали двайсет карамфила. Поданиците на т.нар. Демократична галактическа република, за огромна изненада на император Палпатин, обаче не били доволни от управлението му. И въпреки това, ударът по император Палпатин, известен още като Дарт Сидиъс, дошъл от друга планета.

Веднъж един млад джедай, успял навреме да избяга от Планетата на маймуните, жегнал императора с един въпрос. Джедаят попитал:

„Дарт Сидиъс, като се погледнете в огледалото, виждате ли Дарт Вейдър?“

Този въпрос никак не бил случаен, защото, както и по-късно щял да признае самият Дарт Сидиъс, имало съмнения, че Дарт Вейдър също бил от ситите. Даже имало съмнения, че е от много ситите, тъй като той получавал галактически поръчки за милиони от император Палпатин.

Имало и други съмнения – че Дарт Вейдър изнася контрабандни стоки за Ислямска планета, докато Дарт Сидиъс лови дребни контрабандисти като Хан Соло и Чубака. 

След жегващия въпрос на младия джедай, на император Палпатин много му се приискало да мине от Светлата страна и да стане и той добър джедай - като Люк Скайуокър например. Император Палпатин осъзнавал, че ако не се престори, че напуска Тъмната страна, скоро Силата ще се пробуди и поданиците ще вземат отново бластерите. 

Точно в момент на тези размишления, император Палпатин, известен още като Дарт Сидиъс, получил три съобщения – за негова изненада нито едно не било от членовете на Галактическия съдебен съвет.

Първото съобщение било от стария люксембургски учител Йода – ръководител на Съвета на джедаите, и то гласяло следното:

„Приятелю, сърцата мои приеми, но знай – само тогава джедай ще станеш като злия Дарт Вейдър отстраниш.“

Второто съобщение било от Кайло Рен Ердоган, който управлявал планета, съседна на Планетата на маймуните. Той написал следното:

„Палпатине, ако не отстраниш Дарт Вейдър и новия Васил Левски, ще те наводня с хътияни, туалеки, монкаламарианци и обикновени сирийски бежанци.“

Третото съобщение до Дарт Сидиъс било изпратено от застаряващата германска принцеса Лея. Нейното съобщение било със следния текст:

„Палпатине, трябва да ти призная нещо: Аз съм твоята майка! Затова ще слушаш мен. Палпатине, не използвай Силата, а използвай Главата и направи шнеле-шнеле реформа в Галактическата съдебна система в т.нар. Демократична галактическа република. Ако ли не – невидимата заплаха да ти спра галактическите фондове ще стане видима!“

*****

Бойко Борисов се обадил по телефона на една чистачка от Летище „София“ и й казал:

- Скъпа, обажда се министър-председателят на България. Ще спра обществената поръчка за 12 млн. лева и тогава ти и твоите колежки ще си запазите работните места. Но преди това трябва да направите нещо за мен.

- Да, кажете, какво трябва да направим? 

- Трябва да съберете 10 000 лева и да ги хвърлите от кулата на летището!

 

*****

Бойко Борисов реши лично по телефона проблема на чистачките от Летище „София“, след което получи 7 милиона пропуснати повиквания. 

*****

След изтощителните преговори с ЕС, премиерът на Великобритания Дейвид Камерън се прибрал в хотелската стая, погледнал се в огледалото... и видял Ципрас.

*****

Барак Обама обяви, че съвсем скоро ще посети Куба.
Кубинците очакват Обама да пътува по утвърдения през годините маршрут и затова му подариха бански.

*****

По време на посещението си в Мексико папа Франциск беше съборен на земята от разбеснял се католик.
Според свидетели, папа Франциск реагирал веднага на случката – той се изправил на крака, намерил с поглед католика и го напсувал на 45 езика!