Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Както се казва: минутка за малко реклама.

Премиерът Бойко Борисов препубликува в своя фейсбук профил съобщение за поредната спряна от него обществена поръчка по много интересен начин. В случая това е почистването на столичното летище за 13 млн. лв. (с ДДС) за срок от 4 години, която беше сключена в края на м.г. Но любопитното е мотивът, с който той обявява това решение.

Борисов просто препубликува съобщение на чистачката Евелина Петрова в групата "Летище София замириса". Ето неговия текст:

Вярвате ли в чудеса?! Аз - Да!

Преди половин час говорих с г-н Бойко Борисов, да, с г-н Бойко Борисов – Министър-Председателя на Република България. Той каза, че независимо от всички сложности и трудности, които ще му струва това, ще прекрати договора, и ще ни остави да работим на летището.

Трудно мога да сдържам вълнението си, още по-трудно сълзите си, нямам думи, с които мога да изразя всичко което бошува в мен, но знам едно - удари ме гръм! Пожелавам на всеки поне веднъж в живота си да се почувства така значим. Аз съм чистачка, на която се обади Премиера. Господин Борисов спасява моето семейство, спасява нашите семейства!!! Ние знаем колко трудно ще бъде това за него. И точно поради тази причина още повече сме признателни и благодарни! 

Господин Борисов, Бог да Ви благослови!

Поради тази поръчка в началото на февруари чистачките на летището, които са на трудов договор към държавната фирма "Летище София", организираха протест.

Но изпълнителният директор на аеропорта Христо Щерионов обясни, че по този начин щели да бъдат икономисани пари и да се увеличи покритието на услугата "почистване". На спешно свикана пресконференция Щерионов предостави данни, според които средното нетно възнаграждение на чистачка възлизало на над 1500 лв. на месец, като разходите на летището възлизали на над 200 000 месечно.

Поръчката за почистване на летището беше сключена с консорциум "Обединение Аеропорт Клийн", в което влизат фирмите "Сканклийн", "Василка София" и "Скавас контрол". Договорът предвиждаше за неговото изпълнение да бъдат назначени 76 от общо 95 чистачки, които в момента са служители на летището.

Според в. "24 часа", който цитира правителствени източници, в изпълнението на поръчката бил замесен бизнесменът Александър Сталийски, смятан за близък до премиера Борисов.

Ключови думи

Коментари

От котарака

Бойко, спри моля те и контрабандата на Булгартабак

нъл тъй

..."бошува"!?Хубав,нов глагол!Заслужава си заплатата тази бойкова труженичка!Затуй и премиеринът на царщината използва думите:сиреч,демек,белким,чунким,санким,ужким...Такъв е мат"ряла,който гласува за него!Разбират се,илитератите!Дори без да говорят.

Радев

Все пак жената е чистачка, тъй че да не й придиряме чак толкоз.

c i r c u s

сега още малко и диабет.

009

Той отваря. Той затваря. Коато Той дойде часът е 10. Само и единствено. Той дава и Той взима. И постове и кресла и фондове и поръчки... ТОЙ, БОЖЕСТВЕНИЯ!

Бойко Неронов Клавдиев

герб>БКП

В България до една петилетка,най-търсените професии ще бъдат-пазач и чистач!Едните да пазят,другите да чистят на Султана.

оле

Мая Манолова прави скандали за чистачка от Монтана с две висши, Борисов и той чистачки спасява. Властта така си представя народа - да сме благодарни, че сме чистачки.

1500

1500 лева заплата за чистачка? И аз искам да съм чистачка на летищетооооооооооо

Няма лошо чистачки да взимат някъде по 800 евро, проблемът е, че учители, млади лекари и инженери взимат по-малко.

Що ли ни занимава

Бацето с глупости?

Ехе бол...

...кандидатки за Бърцелона. Имаше и една аватарка, която сътвори следния "шедьовър": Да дойде Бойко той на власт, Да оправи държавата ни той завчас, Европейци нас истински направи И с престъпниците лесно се оправи. С откритото си искрено лице И със справедливото си той сърце, Нещата да докара той в ред Да тръгне държавата ни тя напред.

Курзaмaфиятa!??

Аз съм нaивник на средна възраст

Ма баце е гоуем, ако наистина е цитирал женицата във FB :)

Avatar

Вой, вой, как Борисов бил самодържец и не слушал "народа', сега вой, вой, че слушал народа... Аве, друзья, я кажете как вие самите бихте могли да си угодите, като не знаете що ищите?

глупак, твойто име е аватар

Какво разбира Винету от принадена стойност?

Чистачка с 1500. В същото време един днес ми обясни, че 70% от неговите клиентите му дължат пари, някои от септември месец. Законът е създаден с луксозни улеснения за всички, които искат да крадат. Какво се получава - на инициативните, тези, които се борят на тепиха на икономиката, им се подлага крак, а чистачките са по-добре от 70-80% от собствениците на фирми. Те явно са по-интересни за властта, гласуват винаги за който им посочат. Жалко, че с метлата не могат да създават принадена стойност. Но от друга страна - какво разбира Винету от принадена стойност?

djo

avatar, не говори с боклуците, те не знаят какво искат.Ту така да бъдело, после ама не така ами иначе.Е какво да е?Ами искат си башибозушкото управление на сарая на което приглашаше ония от пп а така.

Милен

Е, изпросиха си "умните и красивите" герберските стрели по-долу. Верно няма угодия. Такива като 009, ако не са писали лично, че Борисов е мекушав и страхлив, то най-малкото са щракали плюсове на подобни коментари. Няк'ъв пък даже се беше изцепил, че той комуникирал само с "придворни журналисти", а трябвало по-често да слуша обикновените хора. Разбира се сега, когато поредният политически ход на премиера е да ги опровергае демонстративно и брутално и през ум не им минава да анализират позициите си самокритично, ами просто се лашкат към другия набор от клишета. А единствената валидна критика е, че явно си нямаме действащи институции, щом се налагат такива явни демонстрации от най-високо ниво. Ама какво да се прави бе уважаеми умни красавци, като и вие, и ние сме си все българчета - безпринципни, с промити мозъци, със стереотипите си и т.н... Така е по форумите, така е в институциите. Да цитирам ли Радан Кънев: "всички носим тоталитаризма в себе си"? И не ме обвинявайте в черногледство, аз имам отговор на въпроса какво следва да правим оттук нататък - да се разделим с революционните си илюзии и да почнем да градим камък по камък нормалността, надявайки се един ден внуците ни да й се наслаждават... И ГЕРБ са част от тази нормализация, ЗАТОВА ще ги подкрепям и ще преглъщам някои техни гротескни изпълнения

Ким Чен Ун се срещна с колхозници и те му благодариха.

ХАХАХАХАХХА

Путлер летя със жеравите, обаче нашия плешо изслушва чистачките на летището, Путлер може ли го това аааа аааа АААА?

До Милен

Ще градите "камък по камък нормалността", ама на куково лято. Не можете да се преборите със собственото си самочувствие без покритие, пък камо ли да разберете, че сънародниците Ви са далече по-кадърни от Вас. Мислите си, че историята на България започва тук и сега, нали? Според Вас досега е имало само "безпринципни, с промити мозъци, със стереотипите си, носещи тоталитаризма в себе си" полу-неандерталци, но ето, родихте се Вие и сега ще поставите едно ново начало. Блазе ни на всички, че Ви има Вас, тичам за няколко пакета пуканки.

Милен

Май нещо не сме се разбрали, обвинявате ме в точно обратното на това, което искам да кажа

Мисля, че много лекари ще станат чистачи и не само лекари. Всичко това е много тъжно.

Малко овчари по върховете, много сиромаси в низините.

Avatar

До Милен 2/20/2016, 7:47:31 AM - "Не можете да се преборите със собственото си самочувствие без покритие..." *** Ах, недей! Не бяха ли костомолците тези, които опищяха орталъка с претенции как само те можели (да направят реформи, да управляват прозрачно, да водят нови политики и всичко, за което се сетиш)? ГЕРБ, лидерите му, симпатизантите му, никога не са казвали, че само те могат, те са единствените, те са уникални и незаменими! Тази мантра е изцяло инвенция на драгалевската секта, която освен с ненадмината наглост и самочувствие се отличава и с още по-ненадминати некадърност, корумпираност и неспособност да разреши дори най-прост проблем! Та вие не можете да изкарате и една година в коалиция с някого, без да съсипете и изпонасерете всичко бе, друзья болшевишки! СДС, ОДС, СК, сега РъБ... И всичко това именно поради безконечното ви самочувствие с напълно отсъстващо покритие и нескончаемите ви претенции за ексклузивни права над истината, правилността и правдата! Вие просто сте радикални комунисти, самообявили се за демократи! Демокрацията предполага толерантност, плурализъм, съобразяване с мнението на другия и най-вече ЗАЧИТАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНОТО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО, което вие с поведението си брутално и недопустимо потъпквате! Как така представителите на няма и сто хиляди души ще искат да налагат на представителите на над милион и сто хиляди своите прищевки? По кои демократични принципи е допустимо това? Вие сте сталинисти и в червата! Именно за това съм ви обявил за най-големите отрепки - вие сте по-лоши от БСП, защото практикувате радикален сталинизъм, а лъжете, че сте демократи! Но хората не са слепи и глупави, както ви се иска и ви го показват на всички избори! А вие продължавайте с тази игра - тя води единствено към политическото небитие, където сектата ви отдавна е, и само наивността на поредните лапнишарани (СДС, ДБГ, малкото ДПС, някакви "земеделци") ви позволи днес да сте в парламента. Силно се надявам да е за последно!

боклуци

Червени боклуци с мирис на цъфнал Фикус и Командирски простотик.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.