Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Българските превозвачи са прави да блокират границата с Гърция, която не е нормална държава, защото вече месец не прави нищо да освободи международния път през Кулата-Промахон от блокадата на протестиращите си земеделци. Това каза днес пред репортери в Брюксел премиерът Бойко Борисов.

"В ХХI век се оказва, че това е единственото средство", заяви Борисов за българските блокади. "При нормално работещи държави - за съжаление Гърция в момента не е такава, колкото и да се обидят - когато един премиер се обади на друг премиер, той взима някакво решение".

Вече месец неколкократните контакти между българските и гръцките власти от най-високо до най-ниско ниво не дават никакъв резултат, посочи премиерът. Нашите власти изпращат микробуси, за да превозят бедстващите от гръцката страна български шофьори временно в България, за да могат те да се нахранят и изкъпят, за което условия в южната ни съседка няма, каза Борисов.

„Недопустимо, брутално и грубо вече месец гръцката държава не се намесва по никакъв начин“, добави той. „Аз днес ще го кажа и на съвета – два пъти говоря с (гръцкия премиер Алексис) Ципрас (в духа на ) добрия тон, дипломацията, колегиалността, добросъседството“.

Липсата на адекватен отговор е втвърдила позицията на страната ни, каза Борисов. "Не става въпрос за средства, за това, което губим, това е целенасочено отношение към България".

Премиерът каза, че е говорил лично с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер тя да изпрати проверка на място.

Ключови думи

Коментари

Зaглaвие копи пеист

Падение доходов россиян ускорилось

всем похуй.

Кабакчиев

Гърция - въпреки всичко - е по-добра държава от България, а гърците като цяло са по-добри от българите. Те почти всички са религиозни, вярват в десетте Божи заповеди и в общи линии ги изпълняват. Но в случая е налице огромно тяхно безобразие, което трябва да бъде прекратено!

дебелян пеевский

Да се чуди човек Рапона откъде знае какво е "нормална държава", след като никога не е живял в такава.

Хахааа

Боци е наредил да покрият всички огледала. Иначе би трябвало да види клоун в огледалото.

Кабакчиев

Ха-ха-ха! 12 българи ми написали минус (и двама плюс) за туй, че казах, че Гърция е по-добра държава от България, а гърците по-добри от българите. Алооооу българЕте, вместо да си развявате по тоя начин сбъркания патриотизъм, вземете ми обяснете (и обяснете на всички) как не е вярно то туй, дето гърците по-добри от българите. Дайте аргументи, факти ... Ама не можете. И със самото това нещо доказвате, че българЕте сте по-зле от гърците. Ходил съм в Гърция десетки пъти, вкл. и професионално, в командировки от две големи Бг институции. Твърдя, че ги познавам добре. Мнозинството тук е отишло веднъж-дваж на Халкидики, обаче му дай само да реве колко лоши гърците, колко мързеливи, гадни и т.н. Оправете се, българЕте, и тогава се захващайте с гърците! Ама не можете да се оправите! И така ще бъде винаги в обозримото бъдеще. Иначе по отношение на случая - това е гръцко безобразие, което трябва да се прекрати!

Митко

"Ходил" си в Гърция. "Ходил" е в минало време. Отиди сега, първо на границата, после в палатковия лагер в Атина ... и ако пак потвърдиш колко са по-добри (каквото и да значи "по-добри"), ще се съглася с теб

titi

Пак "Боко Тиквоний" е направил неправилен анализ.В съседна Гърция има гражданско общество,с което се съобразява тяхното правителство.Те не са дупедавци на Меркел,а гледат националния си интерес.

Mediapool.bg Скандално завишена поръчка на "Булгартрансгаз" с 15 млн. лв. В търга участват двама кандидати свързани с КОЙ, но все още няма нареждане за прекратяване

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.