Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил да бъдат спрени обществени поръчки за 95 милиона лева на свързваната с депутата от ДПС Делян Пеевски строителна компания "Водстрой 98". Това научи Клуб Z от източници от правителството.

Темата е била обсъдена на днешното заседание на Министерския съвет. Прекратените проекти са в системата на Министерството на земеделието и храните. Те са за строителство на горски пътища в държавните лесничейства.

Все още не е известно точно за кои региони става дума, на какъв етап са поръчките и какви точно действия ще предприеме земеделското министерство. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

Стегайте коланите, предишната мафиотска битка ни струвá 600 лева на глава, тази ще е повече.

от къде го натискат Бойко

Външен или вътрешен натиск?

ОТ лИХТЕНЩАИН, И КАКА МЕРКЕЛ

дебелян пеевский

Защо да го натискат, той отдавна играе играта с окрупняването. Когато ДПС беше силно, беше трудно, сега е значително по-лесно и бърза, докато има сила.

хм..

Бойко слуша най-силните, но кои са те?

Ами

Големите шефове.

Avatar

A... Ко стана с опорките на Пърданчо за бостани, коалиции с Пеевски и т.н.?

Нях

Стана, че някой отвън посъветвал баце да отбие шиши от държавната ясла, че много смърди ситуацията. Ако беше толкова загрижен, трябваше отдавна да тръгне в тази посока, не да чака развитие отвън.

Гущерът си реже опашката!?

Държавата не се клати от тези, които искаме справедливост, правосъдие и законност, а от различните мафиотски фракции, които в момента са се хванали за гушата, защото в техния свят отмъщението е неизбежно.

За тримата политици със сметки в Лихтенщайн вече е късно да променят нещо. Ще опитат, но няма да им се получи. Затова ще трябва да се справят с последствията. Може да пострадат хора, защото темата не е никак безопасна. Краят обаче е неизбежен."

Avatar

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

"Забравете за бизнеса на Пеевски и Доган през Турция. Забравете за "линия" през Азербайджан, Катар, Саудитска Арабия. Обаче. Най-вече забравете за бизнес през основни държави от НАТО. Свършено е с бизнеса на Пеевски и Доган, ако Турция задейства верижна реакция по линия на НАТО. Настъпват тежки времена за бизнеса на ДПС, направо кошмарни. Путин разпродава обекти в България и си търси "рестото", направо ужас. Сега забравете за тези от тях, които години наред въртяха схеми от Турция през България за Холандия, да речем. ... ...Далаверата с "белия" внос-износ, схемите с дърводобива, препиращи мангизите от "тревата", комбините с шиптърите, контролирани от старите ДС-връзки по линия на системата TIR, всичко пада в канала без "доброто" на Турция, разбирайте MIT.

А кой се обади в неделя на кака Меркел за помощ. Ама тя не е будала-чете резунавателните доклади и му е поставила въпросчета и задачки!

mardafi

Мамин Свинчо настъпи американска противопехотна мина - в най-кратко време ще умре

дано и другите да са около него в момента на настъпването

София посталее ,пеевски дебелее!

А ремонта в градинката на НДК стана ли повече от 20 милиона, които общината даде на тази фирма. А защо тази пролет продължават да копат още много милиони...?

дебелян пеевский

Не, там са взели "само" около 3.

дебелян пеевский

"A... Ко стана с опорките на Пърданчо за бостани, коалиции с Пеевски и т.н.?" -- какво за тях? Пеевски върна ли милиарда, който Боце му хариза през 2012? А Ментата ония 500 милиона пак тогава?

Нях

Не че нещо, ама баце в кое точно свое качество и на какво основание спира поръчките? Все пак тия пари не са негови, та да решава еднолично ще ги спира ли, ще ги плаща ли и т.н. Ако е имало процедура и фирмите (били те и на пеевски) са спечелили, не трябва ли да има някаква формална причина за спиране, различна от "говори се, че фирмата е на пеевски"? Ако всичко в процедурата е било наред, то няма причина за спиране. Ако пък процедурата е манипулирана, за да спечели определена фирма, това трябва ясно да се каже и да се разследва защо е така, кой е виновен и т.н. Аман от солови акции, тип "спасител". Баце се събудил преди 3 дена и прозрял, че пеевски притежава мажоритарен дял от държавата ли? До преди това не е подозирал? Тези сценки да ги играе на партийните вечеринки.

По-добре е от нищо, а така - стъпка по стъпка, можем някой ден да се събудим нормални...

Като мин.председател закона дава власт на вето,но не и на избор. Напълно законно е Бойко да спира всичко,което е свързано с държавността. Става дума за държавни поръчки,нали? Вмомента в парламента има толкова партии накуп и някак си се наблюдават една друга. Никой в парламента не му е изтъкнал на Бойко това като престъпление. Ако ти го смяташ за престъпление има си прокуратура.Докато прави нещо за държавата да не го плюем като байганйовци "всички са маскари"

Дали им да правят горски пътища? Уникалната поръчка за работа, която нямаше да свърши Пеевски щеше да глътне милиони... Тоя наистина обаче няма засищане!!!

Напишете “Водстрой 98” И ЩЕ ВИДИТЕ ЧЕ ДПС-ПЕЕВСКИ Е НАЛАЗИЛО НЕ САМО В СОФИЯ , А И В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!

БОКО И ГРУХИ чумиката да ви изяде... срам нямате

Самознай

Трагедия ще бъде ако докато гледаме как се разнасят гравитационните вълни от "падението" на Пеевски решим, че Баценце е по-малкото зло...

Avatar

Трагедията ви е, че сте съвсем наясно кое е най-голямото зло, но въпреки това го подкрепяте - Пърдан и лилаводжукестия му ментор от Драгалевци...

Тц няма

Докато го решим това и батенцето ще се катурне, той без Пеев и правешкия вибратор не може да се задържи на власт.

мони

Да се готви МОСВ! Там има много пари по водните цикли и пречиствателните станции. МРРБ тоже. Някой ще трябва да връщат \"капарото\"..

Радан:Задължително е създаването на независима антикорупционна прокуратура по румънски модел. Едногодишният дебат между ГЕРБ и Реформаторския блок дали такъв модел е необходим приключи еднозначно. Доказа се, че ние сме били прави, а ГЕРБ - не. На България е нужен румънски модел на борба с престъпността и корупцията. Затова ще подготвим конкретни предложения за промени в Закона за съдебната власт, за създаване по законодателен път на румънски антикорупционен модел в прокуратурата чрез заместник главен прокурор с независим мандат.

Корней Чуковски

Боко му даде на шиши да усвои поръчки за над милиард, а сега му спира за 100 милиона. И със златев тоже - От колко години ни продава най-скъпото гориво и най-скъпия ток, а не внася лев данъци. Все на загуба бил. Тоя капут златев източи десетки милиарди от България, а боце сега му спира няколко милиона. Ей, голям герой е тоя боце. Постоянно се бори с мафията. Пак трябва да го изберем.

Avatar

Ще го изберем, не се кахъри. Но никога няма да изберем драгалевската мафия на Пърданча. Колкото и да лъжете и мажете.

Офнюз

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Петър

На баце много са му набили канчето явно. Явно са му поставили въпроса ребром. Или неговата кожа или тази на доган/пеевски. Някой да си спомня едно разследване за пране на пари в което бяха замесени имената и на тримцата.

Avatar

Тц. Я ни припомни?

Хахааа

баце до пееф: "Развод ми дай!"

Дънешки

ВИП Секюрити/Български пощи за 72 милиона лева да не забравете

ченгето

Бойко, отменяй търгове, но не пипай контрабандата на Булгартабак, че там нали делкаме

всички големи поръчки, към които има висок обществен интерес „да се повторят по новоприетия закон“ с много ясни правила и процедури. „За да отпадне всякакъв дебат дали големите обществени поръчки се провеждат по достатъчно ясен и прозрачен начин, така че да се гарантира в максимална степен защита на обществения интерес и да се постигне най-добрата цена за ресурса, който се влага“

afera.bg

Четете афера.бг - единствено там е обяснено защо ги спира. Играе го принципен и загрижен за обществото, а истинската причина е, че вчера приеха новия ЗОП (закон за обществените поръчки), който му дава неограничени пълномощия да коли и беси. Сега спират, а след 2 седмици пускат нови поръчки за същите неща, но на двойно по-големи цени и разбира се на правилните хора срещу гигантски комисионни. Няма по-голям наглец, безсрамник и манипулатор от тоя банкянски цървул. Винаги извърта ситуациите по най-подлия начин. Ние сме тези, които му позволяваме тези извращения. Овце сме и това си е.

Нях

afera.bg по достоверност е горе-долу като pik и blitz, но схемата с поръчки по новия закон, който умишлено направиха да дава възможност за свинщини, изглежда достоверна.

Петър Москов

Хаха гледам костококите с едни нервни озъбени коментари, фърлят плюнки.

анализатор

Ама и Баце е хитрец. Изчака ДСБ да си съберат парцалките и тогава почна разправата с ДПС. Иначе тия щяха сега да си го пишат актив и как всичко е благодарениена тях и въпреки съпротивата на ГЕРБ като един Давид са разгромили Голиат

8

Тиквата е популист и половина.

Югозомби

Клатят се, самосрутват се, свободно падат! ;)

Югозомби

П. п. И от плаващо към потъващо мнозинство. ;)

Минахме румънците на финалната права

Спрени са и обществени поръчки на община Варна, каза Горанов, но не посочи за какво са те и на каква стойност.

По информация на Mediapool обаче поръчките са спрени след разговор в Европейската комисия, която е дала ясен знак, че не желае средства от еврофондовете да отидат в определени икономически групировки.

Ха ха. Ти тва верваш ли го. Само ЦРУ, МИ6 или Мосад могат да правят такива намеци. В ЕК няма чиновник които ще си превиши правомощията. Те не поемат грам отговорност за това дето им е работа. Та камо ли да правят незаконосъобразни намеци.

София кога!?

Водстрой 98

е няма да е Водстрой 98, неква друга ще да е , пак негова

Има нещо много сбъркано (от страна на журналистите) в тази статия и в другите със сходно съдържание. ---------------(copy/paste)--- Златев е напълно равноправен спрямо всеки друг българин да участва с фирмите си в търгове по ЗОП. Пеевски също е равноправен. "Спирането на Хемус" не е затова че тези двамата участват, а заради много високата цена с която е спечелен търга и съответното съмнение за нередовност. ... А иначе и двамата ги недолюбвам (меко казано).

Югозомби

Силно изненадан съм, че "автентично десните" поставят плюсове на коментарите ми по-долу. Или може би са толкова привързани към несбъдващите се прогнози на своите политологически анализатори, че не разпознават сарказма? ;)

Ти как помирисваш ,кой е десен и лев-мноого е тъпо това разграничение.Може да си десен, но даискаш да се вдигне цената на труда и да се пази екологията.А левите богаташи...

Защо да се инвестира в фирма на МВР, като си имаме модерна секретна печатница в БНБ.Там печата и едри пари!

Клатенето на клатещите започна

Борисов удари и Прокопиев - спря съмнителна обществена поръчка за 500 млн. лева! От есента министри подозирали, че съветникът Васил Величков е възможно да лобира за фирми около боса на "Капитал" и Саша Безуханова

Развеселен

не е работа на олигарсите да управляват. Прокопи, Пееф - все тая.

:)

Тъй де, Пеевски, наркотикът... :):):)

дебелян пеевский

Мале, все по страшни новини следобеда. Да не е казал Юнкер на най-добрия си приятел в Европа, че затегат кранчето, та такъв майдан?

юнкер

всички тези действия доказват, че до този момент Б. Борисов е знаел много добре на кой дава обществени пари!

Аve Borisov, VivaGERB

жан-клод

БГекзит за вас, гербави кучета.

Развеселен

браво, браво.

Хохохо

Тоя яко са го насрали щом така е тръгнал да си реже опашката. Явно фондовете са му по-скъпи от ортаците. Само дето сега ортаците му ще го свалят. България само печели от това. Благодарим ви, ЕС.

:)

За олигархията, не е за пеевски - финалните думи на Петър Москов: ""Този вот не беше поставен като вот за здравеопзването. Поставен е защото структурите, които дълбоко са се вкопали икономически, финансово в българското здравеопазване, се чувстват заплашени. Заплашени, защото тези 36 милиона, които отиват в доболничната помощ, са отвоювани от схеми в болниците и индустрията и сега могат да отидат при хората като направления и изследвания. Тези структури се чувстват заплашени, затова е бой последен, за това става въпрос - за защита на икономически интереси, чиито представители очевидно сте вие". /по Дневник/

Югозомби

Хохохо, дали пък не можем да допускаме, че в момента "ортаците" от ДПС и ДОСТ са заети най-вече с това да се свалят взаимно, воювайки за овладяване на партийните си структури по места, а именно те ще определят ще се стигне ли до разцепление в електората на движението и кое от крилата му ще добие надмощие.

:)

Управляващите устояха на натиска и сега контраатакуват. Битката е икономическа, за отвоюване на територия от олигархията. Политическото преструктуриране е следствие.

А до сега защо ги пускаше, а сега като че ли прогледна? КРИБ зае мястото на Пеевски, въпросът е дали Русия има пръст в това?

Руская Московска

Да, ако ви слушат вас, малоумните костовета, всичките са лоши, корумпирани, руски слуги и никой в тая държава нищо не трябва да прави, както беше при др. Костов, а?

Ние ги пускаме, те ги хващат!

камъче

Това е само началото! Мафията е най-мощното оръжие срещу държавата, купено с пари на държавата. Само като си помисля колко негодници и келеши ще разберат "кон боб яде ли" и ме досмешава. Скоро ще разберем как е било замислено, от кого, кой е в заверата и какво става когато чуеш "да ти виждам ръцете"!

Пейчо освен че е голям, много е надарен в гащите, повече от Цвъцо, и батко Боко зотова си го е харесал!

Мъдест Ром с голяма паламарка

Не всички са лакоми като тебе, наложнице моя небръсната...

mardafi

мда Мамин Свинчо са го турили на дузпата - е дано умре

И. Тимев

Защо само "Мамин Свинчо", а кога ще заколят дъртата свиня, мама на "Мамин Свинчо" която е вдъхновител на всички кражби на прехранената млада 200 килограмова свиня - чудовище ! Да се направят 400 кучешки консерви от ДЕПЕСАРСКАТА СВИНЯ.

Глупости

Турили са го на дузпата друг път, нови търгове, нови свинчовски фирми и по-високи комисионни просто.

socialen

Борисов и Пеевски пак се опитват да забаламосат хората, защото се вдигна пушилка.

Югозомби

До :). Не съм привърженик на чисто мажоритарните системи, понеже убиват малките партии, усилват големите партии, оставят много голям дял хора без парламентарно представителство и правят пробивите на неголеми антисистемни групи в статуквото по-трудни. Предпочитам смесените системи, сегашната с преференции (но при малко по-нисък праг на преференците) или германската. Пряката демокрация според мен е нож с две остриета. Класически пример е масовата подкрепа за смъртното наказание, при референдум най-вероятно то би било върнато въпреки липсата на доказан превантивен ефект върху тежките престъпления, възможните фатални осъждания на невинни и несъвместимостта му с членството ни в ЕС. Да си спомним какво се случи преди няколко седмици във Враца, как много хора, подведени от политиците, прокуратурата и медиите, повярваха, че на улицата посред бял ден две мутри са убили хладнокръвно невинен младеж и поискаха най-суровото наказание... Затова и подкрепям ограниченията пред провеждането на национални референдуми. Пряката демокрация може да е колкото полезна, толкова и вредна за развитието на обществото.

:)

Въпросът е как да се "насади" демократически централизъм в партиите. За сега, според мен, там преобладаващо властва пълното му отрицание - изборност от горе надолу и отчетност от долу нагоре. Викам му централизиран вождизъм. "Насаждането" на обратното сигурно е възможно с мини "революции" в партиите. Другият силов вариант за мен са мажоритарните избори. Преференциите са просто омекотен вариант на пропорционални избори. Наскоро изтече информация, че партийните членове са под 400 000 - толкова за представителността при пропорционална система. Номинациите пък за "народни представители" са узурпирани, поради централизирания вождизъм, от партийните вождове. В този дух бих бил по радикален и от Слави, предлагайки "НС" да се състои само от партийните вождове, преминали бариерата, или преференциалните им представители. :):):)

:)

Демократичността на партиите и привържениците на мажоритарни избори са в обратно пропорционална зависимост. Актуални данни за привържениците на мажоритарни избори няма, но допреди година-две бяха 60-70%.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.