Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че ДСБ няма да подкрепи вота на недоверие по темата за здравеопазването, внесен от БСП и ДПС. Той призова социалистите и движението да потърсят подкрепата на ГЕРБ, ако искат да свалят десни министри, които са малко в това правителство. И припомни свалянето на правосъдния минситър Христо Иванов, станало след гласуването на промените в Конституцията, които обединиха ГЕРБ, БСП и ДПС.

"Уважаеми колеги от опозицията: Добро утро. Много се радваме, че ви събудихме. Този парламент с най-трудното мнозинство се оказа и парламентът, в който най-дълго време нямаше вот на недоверие. Защото нямаше опозиция. Лошата новина е, че мотивите ви за нищо не стават. В атаките срещу десни министри в това правителство, които и без друго са малко, не търсете подкрепа от нас. Ако искате да атакувате десни министри търсете хората, които се обявяват за балансьори - ГЕРБ. Вие работите чудесно заедно, когато искате да спирате реформи. Успяхте да махнете Христо Иванов, ако искате да махнете Москов направете го с ГЕРБ. Опитвате се да потулите катастрофалните резултати от това, че заедно провалихте съдебната реформа".

С тези думи Кънев се обърна към БСП и ДПС.

"Ти явно си сънулва в някой сън, че някой търси подкрепа от вас. Живеете с усещането, че някой ви кани. Вие сте ясна част от пагубната политика в здравеопазването на Бойко Борисов".

Това отговори на Кънев лидерът на БСП Михаил Миков.

"Какво искахте да кажете? Ние от ГЕРБ какво точно правим - работим анти здравеопазването, защото подкрепяме вашия министър? Той остана политически сирак, няма кой да го защитава заради вас. Тази политика не е на ГЕРБ. Ние сме подпомагаща партия. Най-накрая ще се пише във вашата история благодарение на нашата подкрепа".

Това каза на Кънев Семир Абу Мелих (ГЕРБ).

Очаквайте подробности!