Големи ченгета раздават големи награди на големи хидролози. Обявяват Го за „новия Левски“. По-малки ченгета обикалят телевизиите по график и държат да се чувстваме виновни, че не изпадаме във възторг от „новия Левски“. Кметът на Карлово и футболните агитки този път нямат против някой да издевателства с името на Апостола.

Питаме се тихичко и поединично: Не ги ли е срам?

Някой пак се скарал с някого. Спира му някакви сделки, които всъщност не бяха негови. Нещо си се разправят, нещо хвърчи перушина зад паравана. От Турция били дошли някакви папки. Институциите ги няма – няма проверки, няма обвинения, няма осъдени за корупция. Нещо пак ще се потули, някой пак ще крещи от парламентарната трибуна. Нечии зъби пак ще се вадят без упойка и пак всичко ще е извън нормалността в една правова държава.

И пак се питаме: Не ги ли е срам?

Че защо да ги е срам? Нас да не би да ни е срам от нещо...

Не ни беше срам, когато насочиха нашите пари към една малка банка, за да я превърнат в касичка на властта.

Не ни беше срам, когато се полакомихме за лихви и донапомпахме касичката им с личните си спестявания.

Не ни беше срам, когато висяхме пред кабинета на банкера, за да просим спонсорство за високонравственото си изкуство.

Не ни беше срам, когато корпулентният млад мъж превземаше наред медиите, а ние се радвахме, че ни е увеличил заплатките.

Не ни беше срам, когато пред очите ни впрегнаха държавата, за да съборят касичката и да откраднат каквото могат изпод развалините.

Не ни беше срам, когато отборчето им мобилизира почти целия парламент, за да пресече из основи всеки опит за промяна в блатото.

Не ни беше срам, когато произведоха измислен скандал с учебници, за да прилапат още едно кранче, а ние пеехме „Стани, стани, юнак балкански!“

Не ни е срам, когато обявяват всеки несъгласен с кочинката им за платен, гей или и двете.

Не ни е срам, когато си даваме левчетата за отровните им кафяви парцали.

Не ни е срам, когато си избираме едни и същи лица. (а задните части влизат в лицето, нали знаете)

Не ни е срам, когато 6i6i продължава да богатее и да печели наред обществени поръчки, въпреки че правителството се нарича реформаторско.

Не ни е срам, когато приемаме за нормално едни лица (да, със задните части заедно) да се разпореждат с бизнеси, имущество и средства, които не им отиват на плащаната им от нас заплата.

Не ни е срам, когато някакви чиновници мрънкат от екрана, че нямало какво да направят.

Не ни е срам, когато като телета попиваме пропагандата им как всички на този свят са врагове на KLETA MAJKA BALGARIQ, затова дайте тук да си стабилизираме кочинката.

Не ни е срам, че обсъждат великденски стотинки за пенсионерите, а в същото време крадат милиарди.

Не ни е срам, че толкова дълго търпим това и толкова тихичко продължаваме да го търпим.

Защо тогава да очакваме точно тях да ги е срам?