Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След като държавата официално е номинирала г-жа Бокова, мисля, че е добре да се ограничим във вътрешните дебати.

Но ще кажа мнението си за последен път.
1. Кандидатурата на госпожа Бокова не е обща, още по-малко консенсусна. Тя беше наложена от една група от номенклатурата, без да се постараят дори елементарно да убедят българската общественост, че си струва. Не в това, че ще е изключителен шанс българин да бъда генерален секретар - тук спор няма. А именно, че само и единствено госпожа Бокова трябва да бъде този кандидат и тя е най-добрата ни възможност.
Тя не отговори на легитимни въпроси относно качеството на нейните преценки в миналото по важни въпроси на глобалната и международна политика, които могат да предпоставят бъдещи нейни укорими действия и решения. Ето, аз се съмнявам в качествата на нейната лична дипломация. Да припомним визитата и на военния парад на 9 май в условията на отказ на българската държава, на ЕС и САЩ да изпратят свои представители в знак на протест срещу анексията на Крим и инвазията в Източна Украйна. За тези които не знаят - госпожа Меркел, като лидер на страна агресор в миналото срещу Русия, беше длъжна да положи венец и отдаде почести пред загиналите съветски войници и го стори, но без да присъства на парада. Отиде на 10 май, положи цветя и отлетя. Питам каква е мотивационната база на госпожа Бокова да избере да присъства в Москва, още повече, че постът й не го налага? Отговорът е: да натрупа червени точки и Путин да я припознае като своя кандидатура в предстоящото разиграване за най-високия пост на ООН.
2. Нормално и логично значителни части от българската общественост - които виждат в нейно лице въплъщение на преродената номенклатура, свързана с комунистическата власт и болезнената липса на справедлив равностоен шанс за кариерно и житейско развитие - са скептични. Именно те очакваха тя да се опита да намери път към тях, да проведе диалог и потърси възможности да бъде обща кандидатура на всички българи. Не съм наивник, със сигурност щяха да останат хора, които да не и вярват и да бъдат против номинацията й при всеки вариант. Но поне действията й щяха да посочат, че не е нито високомерна, нито арогантна в увереността си, че каквото и да прави ще бъде подкрепена - именно защото е кандидатура на "избраните". 
Нейната "кампания" в България бе проведена по каноните и с помощта на щампите на партийните предизборни кампании - срещи със симпатизанти и "трудови колективи". Нито един опит за контакт със съмняващите, още по-малко с несъгласните. 
Те не са ли част от България?
3. Нормално и логично у нас има достатъчно широки кръгове, които гледат много по-прагматично на перспективата госпожа Бокова да заеме най-високия пост в Организацията на обединените нации, защото това ще им даде възможност да намерят личния си път към някоя престижна позиция в системата на ООН. И това е нормално - доходи, престиж. Само призовавам да бъдат по-умерени с ползването на националното знаме при обосновка на личната си мотивация за подкрепа на кандидатурата на госпожа Бокова.
4. Същите хора, които заплашваха институциите от всички страни, че едва ли не извършваме национално предателство, защото се бави номинацията на госпожа Бокова, предприеха грозна и тотално непровокирана атака и срещу другата възможна кандидатура, като не се посвениха да мобилизират сили и ресурси в опит за дискредитиране на нейната работа като вицепрезидент на Европейската комисия. Което е сигнал, че кандидатурата на госпожа Бокова не е просто българската кандидатура, а част от международна акция. Не е трудно да се досетим откъде идват основните импулси. Образът на "троянския кон" продължава да тегне над България. Нали?
5. Темата е дълга, но тъй като повече няма да пиша по нея - на принципа или Цезар или нищо - питам: защо без да бъде осигурена подкрепата или поне мълчаливото съгласие на две от страните членките на СС на ООН, е взето решение за номинацията на госпожа Бокова? С какво юруш ултиматума на Първанов и сие и помага в тази обстановка, след като и във Вашингтон, и в Лондон се знае проводник на чии интереси е бившият ни президент? Кой ще поеме отговорност, ако поради огромния натиск, който не позволи изпълняване на пълноценна проучвателна работа и доведе до прибързани решения /тепърва ще се издигат сериозни кандидатури/, се окаже, че кандидатурата на госпожа Бокова не може да преодолее праговете на СС на ООН, а междувременно сме пропуснали да изберем по-печеливш вариант?
Какво се получава - или кандидатурата на БКП последователи или никой друг не може да представлява България?
Няма никакво съмнение, че кампанията, разгърнала се около номинацията на госпожа Бокова е генерална репетиция и мобилизация на един кръг от сили, които ще се опитат да диктуват процесите у нас и по време на президентските избори - в полза на посочен от тях кандидат. Силно се съмнявам, че тя ще предпочете да се върне в българската политика, дори ако загуби битката за поста генерален секретар. Но е сигурно, че Кой? ще се опита да използва набраната енергия и темпо, за да мобилизира ресурс извън естествените си граници на популярност.
Въпросът обаче остава към всички нас - това ли трябваше да роди прехода? В същност той е риторичен и опира в личната ни съдба и отговорност за процесите у нас.

Ключови думи

Коментари

Сия

Браво, Василев, право в десятката от първия до последния ред!

дебелян пеевский

Кандидатурата на Сталинка е точно толкова "подходяща" и "българска", колкото на Иринка, та не се учудвам, че зад нея е бившата агентурна номенклатура на БЗНС-Петър Танчев. Гнус отвсякъде.

Петър Танчев е починал през 1992 г.

мизансцен

Мнооого...ги... "разбираш нещата",кабак!Не се лигави,ДРУГАРЮ!!!Приятна вечер!

Че тия пишман партии кой ги създаде, Дебелянка? Не е ли любимата ти КПСС и нейният железен чекистки юмрук? Та БРП (к), та БКП, та БСП, та БЗНС (дето го наричаш Петър Танчев), та БЗНС (Ал. Стамболийски), та АБВ, та Атака, и т.н. Отвсякъде им стърчат червените книжки с изографисани щит и меч на корицата.

cos

Руските слуги няма какво да ги коментираме. Те се държат както винаги - нагло и арогантно. Но всички останали си говорим само, главно в нета.

Василев при цялата тая омраза към Русия защо въобще се е съгласил да го пратят посланик там? Или постфактум е обърнал палачинката?

Не ти ли минават сал две мисли в куфалницата: 1. Когато някой пише или говори за империализма на Русия, той има предвид рускиъе царе, генералните им секретари и тоже президенти. Което е фактология, а не емоция, сиреч някаква омраза. 2. Когато България изпраща свой посланик в чужда държава, не го избира само защото предпочита тази чужда държава пред своята.

Стършел...,

Днес плюете срещу комунизма но,утре цял народ ще плюе вас-деградирали неоатлантици.Вие трупате по-големи престъпления срещу народ и Родина и ще си платите за това.Вашето е-присмял се хърбел на щърбел.Вие сте туморът на България-дегенерати.....!!

ozzy

Абе болшевик ти, защо пишеш Родина с главна буква бе интернационалист болшевишки?

5koff

Много точно казано, защото само болни глави биха подкрепили Бокова.

ozzy

"Лидерът на АБВ Георги Първанов настоя кабинетът "незабавно" да номинира Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, или партията му ще оттегли подкрепата си за правителството. На пресконференция Първанов, чието протеже е Бокова, изрично подчерта, че подкрепата на АБВ отива за нея."

ozzy

А Мутрата къде да ходи, обратно в Банкя или при бай Ставри???

ОТАН

Тъй като в заглавието се споменава думата "диагноза", ето каква е диагнозата според мен: след 26 години преход (от комунизъм към ?), 12 години в НАТО и 9 години в ЕС, България излъчи като кандидат за поста генерален секретар на ООН една номенклатурна мумия - избраница на Коминтерна. Народе???

Хари

Ти ли ще ми се правиш на Левски? Ти, дето и една дума не обелваш срещу Турция и срещу потурчването на българите о, провеждано от герб-гроб? Имай поне малко от малко срама.

socialen

Доган, Гоце, Румбата, тяхната Кунева и неграмотният Борисов пак ги изтарикатиха!

..........

Да не забравяме и Цв.Цв който е със спортно образование

Диагнозата Илиян Василев

Проблема на нашето общество е че Диагноза не е единствено Илиян Василев. Явно още стотици хиляди са. Напомня ми на кукувичето което изхвърля всички останали и остава само в гнездото. Така Мутрата, както и цялата комунистическо-соцалистическата пасмина пребоядисала се в демократична от която ТОЙ Е ЧАСТ, изритаха всички за да останат и грабят къде какво останало...

Николов

Жили ,Стършел, жили и не спирай,докато им дойде акъл в главата!

Кой?

Кой е другия кандидат - лицето Н,Младенов? Раданчо? Може би сред купчина неизбираеми кандидати единствено Соломон Паси би могъл да се издигне, но и него никой няма да избере. А как е избрана Бокова за Юнеско? - с лекота. Затова не бъдете като ония раци в кофата - един да тръгне да излиза и другите се накачват отзад,докато не паднат всики...

Бокова беше избрана за ЮНЕСКО с лекотата на джоба на данъкоплатеца за пътувания и лобиране.

ddemi

Филип Димитров е далеч по-достоен кандидат на България - бивш посланик на България в САЩ и министър-председател на България, т.е. човек с опит в дипломация и обществен живот. Бих приел и преводачката на Тодор Живков, посланичката ни във Вашингтон Елена Поптодорова; поне нямаше да е дъщеря на сериен убиец, също добре приета в САЩ, т.е. САЩ щяха да са на нейна страна, а това означава и Великобритания. А Паси е смешник; плаче, че са ни приели в НАТО, все едно е Чарли Чаплин. А дали е Бокова или Пеевски, помията е еднакво унизителна за повечето българи.

denim58

Червената Бокова се самопредложи и тъй като нямаше други желаещи,беше избрана.Грешките,които допусна именно начело на Юнеско,ще я препънат за поста Ген.Секретар на ООН...Великобритания и САЩ, ще гласуват против.

ozzy

"Да припомним визитата и на военния парад на 9 май в условията на отказ на българската държава, на ЕС и САЩ да изпратят свои представители в знак на протест срещу анексията на Крим и инвазията в Източна Украйна." Стоянчо, ГЕРБаджийо,"аватарчо", изквичи над копанката!

ГЕРБ да не разчита повече на моя глас. Не само заради Бокова.

.....

На моят също..Бахти боклуците

Бивш

Търчах като луд по изборите заради Герб. Защо ме изпързаляхте ,приятели?

ozzy

С номинацията на Гоце, подкрепена от Тиквата, КОЙ да каже къде е сята, поливана и отглеждане Банкянската Кратуна? КОЙ???

кака-сврака

Хем си пита, хем си отговаря... Тъпи въпроси и глупави отговори. Но пък това е третият за деня материал в Клуб Z, пълен с плювни за Бокова. Айде спрете се! След като е определена госпожата, дайте да викаме за нашия си отбор!

Оня дето помни

Ами продължавай да си викаш за вашия отбор. Ти не си и спряла. Обаче не ни слагай и нас в отбора на свраките и безродните комунисти.

Това не е отбора на България како, това е отбора на Русия.

........

Ужасна ,зле изглеждаща комунистическа таратайка

Ей,вие..,

Продажни неоатлантици!!! Вие,които плюете комунизма.Вие,които унищожихте цялата държава и всичко изградено прес социализма.Няма нещо,което да не унищожихте.Унищожихте селското стопанство,фабрики,заводи,предприятия и културни институти,здравеопазване,образование,спорт,армия,корабостроене,въоръжението на бълг.армия,морал,българщината и още и още-мизерници!!! Покажете едно нещо,което съградихте,освен-мизерия,простотия,гей-паради,чалга,обезлюдени градове и села,убийства,педофилия,лесбийство,гей-бракове,разруха и болести и още и още....И сте седнали да си чешете отровните змийски езици-негодници.През социализма имахме всичко и живеехме спокойно.Бяхме силна и уважавана държава.Ония отвъд океана ви поставиха сиренцето в капана и вие се хванахте като риби на бастун.Употребиха ви за своите престъпни цели и успяха."Пази Боже сляпо да прогледа".Изтръгнаха ви мозъците и ви поробиха.Така заживяхме под американо-турско и еврогейско робство.Сега турчинът Рашидов закрива 8 театъра в България.Дано сте доволни-проклети да сте!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ей, бетонирана главо ! Икономиката след социализма се срути щото беше неконкуретноспособна. Ама с бетон и чугун вместо мозък, няма как да го проумееш.

ozzy

От кога до кога беше комунизма бе сенил???

Я, я пак! 90-та година, кой ни докара до купонна система? 97-ма кой ни докара хиперинфлацията? Колко ти беше тогава пенсийката? 3-4 долара, нали? В колко часа ставаше сутрин за да си купиш шпеков салама? С какво си бършеше задника - с "Вечерни новини"? Колко години чака за Москвича? Колко ти плащаха на лятната бригада? Колко време чака за изходна виза до ГДР? По колко долара ти даваха за екскурзия в чужбина? Не помниш? Да ти припомня - 35 долара? Крем "Нивеа" купуваше ли си от полякините на плажа, та да ти се смеята?

Ликвидатор

Ей, цървул, бегай да си изпиеш хапчетата,че ще те закрием и теб!

Развеселен

избягай в Русия като не ти харесва. За разлика от вашето, при еврогейското робство границите не са затворени. Ама сигурно и ти пишеш от Ню Йорк, като любимата ти Бокова.

Gogo

Аз не съм принуден да изразявам мнението си дипломатично, затова може да го напиша директно. България окончателно загуби шанса да представи избираем кандидат. Оше по-лошо с номинацията на Бокова дискредитира държавата и партньорите ни в НАТО и ЕС.Външнят натиск за кандидатурата на Бокова е ясен - Русия и рублажийте тук. Понеже решението е на правителството, въпроса е премиера Бойко от глупост ли го прави, от неграмотност или от някакви скрити зависимости? Каквото и да е - този избор показва липса на качества да защитава националния интерес в тези сложни времена.

Кабакчиев

Г-н Василев пише: "части от българската общественост - които виждат в нейно лице въплъщение на преродената номенклатура [...] очакваха тя да се опита да намери път към тях". Как пък не! То сега лошо, а хеле пък, ако си беше довлякла и физиономията, много по-лошо щеше да й се пише.

Оня дето помни

А, не! Съгласен съм с всичко казано от Илиян Василев, но не и с това, че след като държавата официално е номинирала г-жа Бокова е добре да се ограничим във вътрешните дебати. Когато държавата официално избра Делян Пеевски за шеф на ДАНС, ограничихме ли се в дебатите, или показахме (вкл. и г-н Василев), че тия, които в момента я управляват не са за там? Сега каква е разликата, освен че резилът е още по-голям?

Помнещ

Не съм съгласен вината да се хвърли към Борисов! Той знаеше, че втори българин няма шанс в този избор, не защото така грачеха жалките Гоце и Паси. Искаше обаче да очертае линийте на неговите притивници пред публиката. Сега Ирина е на пързалката и с нея заедно всичките путлеристи. Ако Борисов беше отказал, нямаше да има аргументи пред русифилите и те щяха да се бунтуват и да разбиват държавата.

ozzy

А Тиквата е Мутра. КОЙ не е съгласен???

Влaди

Боко откакто стана дядо може да праска и баби.

Христос Иванов - 11

Пак ли Сашко-11? Пак ли този глист изпълзя? Няма ли работа за тази издухана разведка някъде по лондон да навива червения килим. Няма ли къде да иде да ръси мозък това нещастно отроче на БКП/ДС? Скрий се бе, не те ли е срам!

ozzy

Драскай, драскай "христос", срам и страх от ГОРЕ нямате БОКЛУЦИ ЧЕРВЕНИ.

Антихрист

Злобата ще те задави. По случайонст бяхме в една БЗНС организация. Следователно няма как да е бил и член на БКП. Ако има нещо да кажеш по темата, иначе не завърсявай ефира

България просто трябва да скъса дипломатически отношения с Русия, защото никога няма да стане нормална държава.

Баце клекна на Гоце!

Ааааа не

Номинацията си е на боко пидораста!

Илюминат

Номинацията на библиотекарския институт вече е на лице. Пуснаха лелка Маргото Попова. Мозъкът й е като на кокошка, ама нали знаете "аз съм проста и вие сте прости....

висок

"Какво се получава - или кандидатурата на БКП последователи или никой друг не може да представлява България?" Това го разбира г-н Василев, но не се ли досеща, че същия сценарий беше изигран и при избора на Георгиева. Месец на небивал апотеоз как Станишев е най-високопоставения българин в Европа и никой не може да заеме по-висок пост? По 20 часа в денонощието по всички ТВ, медии, преса се рееше осанна за Станишко, и се плюеше по Георгиева, която според БКП-апологетите... ставала само за деловодителка или чистачка? Дано сега стане същото с тази червена зараза Бокова! Парите на Кремъл да отидат на вятъра... а се изливат мнооого пари за кандидатурата на Бокова-кандидата на Лавров!

Да ме прощаваш, ама шеф на социалисти е далеч от представата ми за високопоставен.

Мойлян

ами хубаво ги е наредил Василев нещата, ама КОЙ ДА ПРЕДЛОЖИМ?! - нали все пак тази кандидатура, за да е избираема, трябва да има поне неутрална подкрепа от Русия и Китай. Така че нормално е Източна Европа да играе с кандидати, които да се обсъжадт между Вашигтон-Москва и Пекин. Вече ДРУГИ РЕШАВАТ кой е подходящ. Щеше да бъде нелепо в очите на целия свят да имаме председател на Юнеско и да не номинираме кандидат за шеф на ООН(като в историята никога не сме издигали кандидат за подобен пост). Така че нещата са ясни и не разбирам защо Илиян Василев дълбае. На никой вдясно не е приятно, че точно Бокова е най-избираемия кандидат, но сме българи и трябва да гледаме по-широкоскроено на нещата. И да имаме повече вяра на нашите Западни партньори, че те знаят какво правят и кого да подкрепят. Така че българите нека сме съпричастни към успеха на Бокова и да го приемаме като свой успех.

Моля за подробности

Това "Вашигтон-Москва и Пекин" някаква линия за парфюм ли е? Или може би холивудски екшън със снимки из целия свят? Нещо не съм останал с впечатление, че отношенията между Москва и Вашингтон са толкова топли. А за Пекин направо нямам думи, как точно го пришихте към изказването Ви?

На това му се вика "Толкова си меркантилен, че си готов да опечеш майка си на шиш !". Какво ми пука, че е избираема (всъщност не е), след като е предварително компрометирана и ме е срам от нея ?

Мой

е какви подробности искаш - СС на ООН решава за шеф. Всяка страна от 5 в СС на ООН - САЩ, Русия, Англия, Франция и Китай може да наложи вето върху избора. Така че от тази гл. точка кандидатурата трябва да бъде подкрепена единодушно(няма гласуване в Общото събрания и мнозинство, а се търси подкрепа в СС на ООН единодушно). Така че нормално е да се играе с различен тип кандидати и вече преговорите между Кери-Лавров и тн ще решат нещата. В този смисъл Бокова има поне гласовете доколкото разбирам на Русия, Китай, Франция и Англия. Предполагам, че САЩ също ще подкрепят кандидата с по-голям авторитет и подкрепа, но това зависи от преговорите между страните. България свърши, това което се очакваше от нея - всичко друго се рашава на друго място, а не в София.

Топал

Доларджиите ще получат умствени колики, че Бокова е кандидат. То бива да мразиш и да плюеш безцелно при все, че подкрепяш една камара други отломки от БСП, но това родното "дясно" вече хептен стана за резил. Когато му изнася - демокрация ще види и в Ленин, когато не - комунист ще изкара и Маргарет Тачър...времената на циганина Костов и неговите "демократични" идеали отминаха, другари "десни"...доларите в джобовете ви шумят твърде много, че да ви вземе някой насериозно!

ПАРТИЯТА НА ОБАМА:

Бил Ричардсън е твърде авторитетна фигура в Демократическата партия на САЩ. В статията си „Следващият генерален секретар на ООН трябва да е жена“ в „Уошингтън Пост“ от октомври м.г. той формулира критериите, от които ще се ръководят САЩ при избора – ред е на източноевропейската регионална група да излъчи свой кандидат и това трябва да е висококвалифицирана жена, нуждата от което той много добре обосновава. Ричардсън изброява и основните кандидатки, като на първо място от тях и с най-много текст представя „Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО и официален кандидат на България“.. А гусин Василев, че не е прочел, че Бокова бе избрана за шеф на ЮНЕСКО с активната подкрепа на ХИЛЪРИ КЛИНТЪН си е негов проблем.. И не си е видял и съобщението от 11 февруари 2015-та - "Примиерът и Президента ПРЕПОТВЪРДИХА кандидатурата на Бокова."

попов

Прав е човека. Ама каво да правим като бойко се доверяваа. Нямва значение от Фамилията а то поведенитоо и Защити рли Българските културни ценности като Шеф нао ЮНЕСКО не Защити ли Българите в Западните Покрайнини МАкедония еие другаде като Мин на Външните работи като Външен министър Не ами тогава

Хари

Не е прав човекът, ами се излага. Нямало опити за организиране среща с несъгласните. Ами знаем, какво щеше да излезе от това, с тяхната полемична култура на общуване - щяха да я залеят с помия, без да ѝ дадат възможност да отговаря. По начало няма идеален човек, за политик пък да не говорим. В случая основното е, че тя има реален шанс да бъде избрана, защото най-вероятно е приемлива, консенсусна фигура за великите сили, които могат да наложат вето. Какво има да се човъркаме повече - тия протестъри досега толкова вреда са нанесли на страната. Истински безродници. Известно е, откъде им дърпат конците. Много и много думи, бълвоч срещу Русия, и нищо против Щатите, против Турция, против Израел.

Малчо

Мъмммммм да, нвма безгрешни хора, не са ангели небесни, но зависи от грешките им, дали засягат живота на други хора. ООН е Световна организацич в защита на човешките права. Даваш ли си сметка, че човешките права бяха нарушени и от фашизъма и от комунизъма, затова и тази организация беше основана. Човешките права на украинцие бяха ли натушени, бяха, а да си чул Ирина Бокова да се е изказвала и за комунистическият режим и за Украйна. Не си я чул, и няма да я чуеш, защото за нея всяко нечовешко отношение когато е извършено от Москва не е натушение,Ето за това, Ирина Бокова не е консенсусна личност за страни, с изградена демокрация. Бълвоч ли е че до сега Русия не осъди комунизъма а Германия се извини на всички страни потърпевши от фашизма.Меркел отиде на 10 май в Москва, и почете героичноста на руските войници.Ето, това е разликата, в ценосните системи. Към цивилизационият свят Русия не принадлежи, ,Най яркият пример в потвърждение на това е,ПОДЪРЖАНЕТО НА ПУТИН НА ЕДИН МАСООВ УБИЕЦ А С А Д . ИРИНА БОКОВА И ПО ТОЗИ БЪПРОС НЕ Е ИЗКАЗАЛА СВОЕТО МНЕНИЯ Не мога да бъда горда като българка, както искат да ме принудят да прима Бокова за достоен представител в ООН.

Един шегаджия

Симеон Мадридски предложи Бриго Аспарухов за НАТО Бойко Борисов предложи Ирина Бокова за ООН КОСТОВ Е ВИНОВЕН!

Една шегаджийка

Всеки носи сам и доблеста си и срама си. Споменаваш шегаджио Костов. Я си помисли, защо Иван Костов не направи лустрация, и ако я беше направил, щеше ли сега Митко Гестпото да раздава награди, щеше ли да се споменава изобщо името Ирина Бокова. Има двама основни виновници, България да се влачи вече 27 години в пост комунизъм. Това са Желио Желев и Иван Костов. Само си помисли, та и двамата са зкърмени в идеите на комунизъма, и до край ги отстояват с действията си, и двамата имаат грехове към България,

Д-р Менгеле

Номинацията на г-жа Бокова като диагноза -деменция, политическа щизофрения и тотално ибрикчийство на управляващите .Вероятността другарката Боко лай нарова да бъде избрана за престижната позиция в ООН практически равни на минус безкрайност.

Агент Ивайло

Браво, Сашо-11! :)

Югозомби

Общността около ДСБ очаквала Ирина Бокова да се опита да намери път към нея? А нима общността около ДСБ изяви желание за намиране на пътища? Черната й кампания срещу Бокова показа друго.

SeoKungFu

Завистта, казват, била много люта болест...

Вяра Николова

Гн Всилев, усилено ни убеждват, че трябва да сме горди, ако секретар на Световната организация за закрила на човешките права ООН е българин.Да приемем хипотетично, че беше номиниран Алексей Петров, пак ли трябваше да сме горди, нали и той е българин. Колкото до моралните цености и отнощението към човешките права, не намирам разлика между Ирина Бокова и Алексей Пертов. Тя не прие, че човешките права на украйнците са нарушени, и отиде да се кланя на Путин.Защо да не е и Алексей тогава

Югозомби

Вяра Николова, за правата на кои граждани на Украйна говорите? Мислите ли, че правата на руското и рускоезичното население в южните и източните й области са защитени в условия на управление на антируски ориентирано украинско националистическо управление? Да си припомним, за смъртта на десетките проруски активисти в Одеса почти две години по-късно все още няма осъдени. Ако проследите картите на активноста на последните избори в украйна, ще откриете, че докато в западните региони са гласували над 60%, то в южнте и източните активността спада под 50% и на места дори под 30%. Тъжната действителност е, че голяма част от руското и рускоезичното население на Украйна е изгубило възможността да има политическо представителство след началото на конфликта между проруски и прозападно ориентираните. Уви, вярно е и обратното, голяма част от украиноезичните и проукраински настроените напускат зоните под руски контрол. Честният дебат за човешките права в Украйна изисква отчитане на нарушаването им и от двете воюващи страни. Едностранчивостта би била пристрастност и проява на двоен стандарт.

Вяра Николова

Разбирам мъката Ви, не сте единственият, но сте по малко всеки Божи ден, отивате си лека полека в небитието. Ако ще си спорим за тъжни и смещни неща и до болка тъжн времена добре,но да ни уб еждавате, че в районите завзети от путиновата армия тритории изборите приотичат нормално и демократично е наивно смешно. Толкова вярно, колкото 1ебългарите по Татова вереме, гласувахме с 101 процента за единсствената партия у нас,Не ни поднасяйте прегорели истини, помним що е това комунизъм и има ли почва у нас.

Лин

Браво гос василев

7+4=11

Това не е гос василев. Това е др. сашо-11. Научете ги тия агентите най-после бе. Те верно не са малко и всички станха от десни по-десни, ама тоя е от най-активните wannabe-та в списка на фондацията.

Копирано:

„Десничарите” в България били против, ама някак си с половин уста, за пред хората. И в същото време почти година и половина от номинацията на Бокова от Орешарски не намериха една достойна кандидатура, която да противопоставят. А можеше, но „десничарите” никога не могат да се обединяват пред заплахите, каквито и да са те.

Сталинка

Коя кандидатура в България ще бъде консенсусна, г-н Василев, бивш посланик на България в Русия? Как мислите, дали Кристалина Георгиева е по- консенсусна след цялата си дейност в Световната банка и Европейския съюз ? Защо поне сега не млъкнете - Вие, кресльовците от Протестна мрежа, всичките там десебари и русофоби, поне сега ,когато България има шанс с доказан с двата си мандата в ЮНЕСКО кандидат дабъде избрана на този пост ? На народа му е все тая, господине - него не го питаха нито за ЕС, нито за НАТО, нито за базите, нито дори за президента или за Кунева, Георгиева, Фил, Мил и който е да било. Как всеки път, когато започнете някоя гнусна кампания, не си припомните оня виц за Ада, какъвто няма нито един народ -за българите, които сами се пазят край врящия казан. И стига с тия фалшиви антикомунистически дитирамби- все от бивши комунисти и лапачи, мислите си,че така си чистите съвестите !

Ленинка

Чакай ма другарко, та ти не си ли от нашите.подразбирам, че си и ти на пъти да ни напускаш. Оредняваме, а ти си тръгнала да се цепиш. Знаеш ли, натакива като теб другако Сталинке как гии наричахме г а д о в е.

UN

Не са много противниците на Бокова с публично мнение. Ще ги запомним и ще им се радваме когато тя евнтуално успее с този пост. От кои точно кладенци ще донесат вода за да заличат "компетентните" си писаници от февруари.... То и Радичков навремето от такива не можа да вземе Нобелова награда за литература....

анонимен

Една явна подръжка на агресора Путин от страна на Бокова я прави неизбираема.

mayska

Доневата аганция изтеряса от глупости - никога няма да вляза вече в този сайт~

...................

Ами не недей бе никои не те кара на сила

Ервин Шрьодингер - 11

Хората откриха гравитационните вълни, тука милиционера сашо-11 още се бори с комунизма. Понеже нещо явно е изпуснал раздаването на червените куфарчета, та сега му се налга да се прехранва списвайки нелепи статийки в този смешен сайт рамо до рамо с мазни екс-бтв репортерчета. Айде вече го преживей това бе сашенце. Не си бил в списъка и сега ще циклите заедно с другите измамени камилчета от твоята зоадия - алберт и ония нещастник ивайло-ивов-минжев. Намери си неква работа или просто се гръмни.

Bloodsucker

Илиян Василев - агентът на ДС „Сашо 11”, разкрит от Комисията по досиетата, говори срещу номенклатурата. Теб как те взеха да работиш в международния отдел на БЗНС-комунисти, при Виктор Вълков? Смешник нагъл. ГНУУУС !!!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.