Когато чуете думата слушалки едва ли SoundMagic е първото име, които изниква в съзнанието ви, но брандът е пример за успеха на китайските компании в областта на персоналното аудио. През последното десетилетие китайските предприемачи и музикални ентусиасти решиха, че не е достатъчно само да произвеждат на ишлеме за западните марки, а създадоха собствени брандове, при това с много добро съотношение цена-качество.

SoundMagic E10S е типичният представител за слушалки, с които може да слушате музиката с по-добро качество на смартфон или плейър. Моделът е с микрофон, така че служи и като хендсфри. Но ако търсите слушалки за "10-20 лв.", не четете по-надолу.

Опаковката

 

Опаковката е доста внушителна и на нея са написани всички технически характеристики, за които може да се досетите. Ще забележите отстрани стикер с изтриваема част, чрез който може да проверите дали вашите слушалки са оригинални.

Интересно намигване към практиката на китайците да копират всичко, но все пак тук става дума за малко по-скъпи слушалки, които са на пазара от години и имат сравнително разпознаваем вид. А това е добър повод за копиране.

Какво има в кутията?

 

Слушалки са разположени в масивно блокче от плътна гумена пяна и са придружени от твърда кутийка с цип за съхранение. В нея има набор от аксесоари - пластмасова щипка за закрепването на слушалките към дрехите, за да не се получава микрофония, адаптерен кабел, с който може да ги свържете към компютър и да ги използвате за програми като скайп, както и комплект от 6 различни размера силиконови тапички. Като добавите и този, който е на самите слушалки, стават точно 7.


Ако ви се виждат твърде много, имайте предвид, че някои от тапичките са с по-тесни отвори, отколкото другите. С тях се получава известно засилване на басите.


Самите слушалки имат премиум вид. Направени са от алуминий, а двойният пресукан кабел е сравнително устойчив на заплитане. От лявата страна е разположен микрофонът с един единствен бутон, като така с напипване може да ги поставяте и на тъмно.

Дължината на кабела им е 1,15 м, което ги прави удобни за използване в движение и на бюро. Но са малко къси за работа с компютър, ако той е разположен на пода. Затова ще се наложи да използвате адаптера, който осигурява още 15 сантиметра.

На края кабелът им завършва с масивен L-образен жак. В него е разположен миниатюрен превключвател с две позиции. По този начин слушалките могат да се използват от най-различни мобилни телефони и устройства, включително и от много стари модели мобилни телефони.

За превключването не е необходим дълъг маникюр, то става много лесно с нокът.

Все пак към това решение има известна критика - жакът може да не влезе в отворите на някои масивни кейсове на смартфони.

Звукът

 

Тези слушалки дават балансиран звук с много добро качество, с чисти средни и открояващи се високи честоти. Неслучайно от 2011 г., когато на пазара излезе Е10 - същият модел, но без микрофон, те отмъкнаха доста призове от британските аудиоиздания в категорита на слушалки с цена под £40. Басите им са леко подсилени, но са "стегнати", така че са универсални за слушане на почти всички музикални жанрове.

Както стана дума в началото, това не са евтини китайски слушалки - струват €69, но цената им е изгодна спрямо качеството на звука, външния вид, универсалното приложение и добрият комплект аксесоари, с който се продават.

Предимства

Много добър звук

Стават за всякакви смартфони и телефони

Доста аксесоари, включени в комплекта

Недостатъци

Леко къс кабел

"Тапичките" са от тънък силикон и не защитават достатъчно срещу околните шумове