Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

 

 

 

 

 

За пресконференция на Борисов ще кажа, че тя е олицетворение на началото на труден за него процес на самоопределяне. В края на този път ще разбере, че е загубил време и възможности. 
Прогнозата ми е, че ще продължава по инерция, което ще го доведе до най-лошия вариант - маргинализация. 
България се поляризира и идеята му за "балансиране" изглежда все по-абсурдна. Атакуват го от всички страни, а обичайните му похвати да го питат едно, а той да говори за друго вече не сработват.

Но ахилесовата му пета е управлеската му философия, която изключва възможността за радикални реформи. Това което максимално може да видим е полуреформи или медийно усилване на скромни, представени за реформаторски, усилия.

Това, че го атакуват тролове на Атака не е проблем - той винаги ще намери нужните отговори, защото атаките им да прекалено повърхностни и пропагандни, поради което относително безопасни. Не е изненада, че доста хора са се подготвили грижливо за да го атакуват по време на срещата с българите в посолството. Още по-видима и значима е медийната подготовка за отразяване на атаките по време на конференцията. Ще се съгласите, но ние веднага бяхме информирани и видеоинформациите от Лондон включваха подробните въпроси и подходящите интерпретации, но нито ред, нито секунда видеоматериал за отговорите. Това си е пар екселанс хибридна атака. Вижте отговорите на премиера на въпроса за Южен поток - напълно смислени и логични. Не съм сигурен какво прави девойката от Атака в Лондон и дали е вярно, че нарочно е "командирована". Ако влезете в нейния профил ще се убедите какво е равнище на грамотност и идейна поляризация. Не е просто фен, а идеен джихадист. Но това е второстепенно, а и няма особено значение. Всяко медийно чудо на Атака е за три минути, просто трябва да се отчитат за вложените средства.

Втората линия на атака е по темата Ирина Бокова - не се очудвайте защо студенти в Лондон питат за нейната кандидатура - много от онези, които могат да си позволят да изпратят децата си да учат в чужбина са представители на номенклатурата и мечтаят за нейната кариера на международен бюрократ. Тези "ценности" се предават по наследство. И цял живот да живеят на Запад, идейно все ще си останат на Изток. Това не е проблем - мнозина млади хора се увличат по чегеваризма, по леви и екоидеи. По-трудното за обяснение е, че се самоиндоктринират - поне да бяха се замислили защо правителството не бърза за номинира Бокова, да разберат, че тя не е нито единствен, нито гарантиран като подкрепа кандидат, а отгоре на всичко може да ни докара репутационни щети.

На този усилен от пропагандните медии фон смислените въпроси за реакциите на доклада на ЕК, за огледалото на Борисов - потъват, макар, че са най-свестните зададени на тази пресконференция. И това е естествено, защото не очаквайте нормалните и смислени въпроси да бъдат предварително организирани или агресивни, като атакистите и левите. 

Тази предварителна режисура свива полезността на конференцията, без да я отменя. Новото е, че разбрахме, кой е шеф на правителствения прес център, което е ненормално. Но обществеността няма полза от размяна на пропаганда и контрапропаганда - има нужда от отговори и действия по реалния дневен ред на обществото..

Най-лошото е, съдейки по казаното от шефката на неговия пресцентър, че най-накрая виновен ще се окаже посланик Димитров за това, че не е добре организирал срещата. Какво по-точно не е организирал - присъствието на правилните хора, или задаването на правилните въпроси или и двете? Всеки политик трябва да бъде готов да попадне в подобна ситуация. Това, че харизмата на Борисов и пословичните му медийни умения има своите граници, вероятно е изненада за някои. 
Питат за Пеевски и обкръжението му, а той като Мирча Кришан си говори за краставицата - колко контрабанда хванали. Истината е, че водеща причина за усилване на битката срещу контрабандата е интересът на Пеевски и партньори да се намали натиска върху вътрешния пазар на цигари и тютюневи изделия, за да продава повече от Булгартабак. За това беше лансирана и изместната рекламна кампания срещу контрабандата финансирана от Булгартабак, но под егидата на Министерството на финансите. Що се отнася да контрабандата за износ за която говорят в Турция и в която обвиняват пак същия Булгартабак - няма и дума. По същия начин стоят нещата и с битката срещу "контрабандата" с горивата - за да изместят темата от скандалните монополни цени и картела на други близки олигарси.

Времето е действително разделно и опитът на Борисов да остане балансьор на непримирими противоположности е обречен. Няма как да бъдеш политически десен, а в бизнеса да бъдеш с Пеевски. За това ще продължава да получава удари и от ляво и от дясно. Да не правиш реформи и да покровителстваш бизнес далавери с Доган и Пеевски не е приемливо за много от хората, които досега гласуваха за него..

В същност го атакуват по същата хибридна схема, по която Путин атакува Меркел - хибридните войници са навсякъде и Лавров няколко пъти организирано насочва стрелите. Вероятно у нас ще кажат, че българският премиер не е толкова важна цел, но не се заблуждавайте - за Кремъл няма малки цели - особено такива, които той смята за "меки".

Провалът на Борисов да се разграничи и противопостави на Пеевски е краят на неговата политическа кариера. Нищо повече, нищо по-малко. Затова не бива да се изненадва, че на официалните медии трябваха три дни докато "разберат", че конференцията в Лондон има и хибриден контекст. 

Срещата на Пеевски със собствениците на БТВ и Нова ТВ вече дава резултати.

 

Ключови думи

Коментари

или Ян или лаборант

Илияне, ставаш жалък като Радан! Виж внимателно видеото и ще разбереш, че Борисов първо отговаря, че много кратно е отговарял, че няма нищо общо с Пеевски и чак след това говори за контрабандата. Ама защо ти е да знаеш истината, нали е по-важно да удариш врага. Илияне ЛЪЖЕШ? Това ли научи докато беше в Москва?

хм

не само, че Борисов не се разграничава от Пеевски ами се уплаши дори името му да произнесе. След въпроса за Пеевски, Борисов започва да говори за някаква контралнада и подобни тинтири-минтири, които не са така(просто съдират по 10 кожи от данъци на българите и фирмите).

Радев

На бас, че Fucktor, които иначе винаги качват статиите на Василев от неговия блог, този път ще пропуснат да го направят.

Югозомби

Любопитен съм още колко години Илиян Василев ще обяснява всичко с фамозните хибридни атаки. Това понятие в текстовете му изглежда започва да придобива все по-призрачни измерения, побирайки на практика всичко, което в българския литературен език традиционно се нарича с думата пропаганда. Или, иначе казано, поради прекалено произволна употреба смисълът му започва да се размива и изчезва. Какво представлява хибридната война? Война, в която едновременно се използват класически военни средства в съчетание с масирани полувоенни и невоенни подривни операции. И тъй като никой не води класически военни действия срещу България, то (за щастие!) имаме не хибридна война, а само традиционна пропаганда. Предвид упоритото представяне на събитиято по превратен и пресилен начин писанията на Илиян Василев отдавна са престанали да бъдат анализи. И те са само... традиционна пропаганда.

Педизомби

За да ти бъде екстаза пълен,те съветвам,преди да си свалиш нозете,след челната,борисова стойка,да си засмучеш като гевендия-топките!Но,първо ги пообърши от прахоляка,че много са виснали и обраха на пода мръсотията!

Последното изречение "Срещата на Пеевски със собствениците на бТВ и Нова ТВ вече дава резултати." какво означава ? Имало е такава среща наистина ? Или има такава среща приписана от думите на Арнаудова ? Или нещо друго ?

:)

Прочетете пак думите на Арнаудова. Тя задава отговор, похват, присъщ обичайно за водещите. :) Вероятността да е вярно е много, много голяма, щото иначе засегнатите ще я разкостят.

Виктория Нюланд - 11

Опа, недоклатената разведка Сашо-11 отново избухва. Винаги когато замирише на екстременти изпълзява глист №1, Сашо -11. Срам нямате ей.

камъче

Защо клуб З започва да прилича на вишка, на която е струпано всякакво оръжие и куцо, кьораво и сакато се качва да посреля. Някак тук отчаянието може да се усети и даже помирише! Кой ги подлъга да се ебават с Борисов и къде им е акъла? България се била поляризирала? Между 1 милион гласували за ГЕРБ и 1000 кресльовци? Не знам за Борисов, но г-н Василев е напълно и безвъзвратно маргинализиран и сигурно му е самотно!

Защото

И такива ПИК ливи могат да пишат ,а това се нарича свобода на словото!! Аз лично смятам ,че ИДИОТИТЕ на БУДА и ШИШО си имат 20 саита и още толкова ввестника. Какъв чеп го дириш тук ?? Бягай при НЕДЯЛКУ ,там поне има цветя от СЛАВИ!

Соколов

Керкенез,камъчето ще ти приседне!

Обаче има разлика между "гласували" и "ще гласуват". Със сигурност моя бъдещ глас можеш да го извадиш от досегашната бройка гласували за ГЕРБ.

Южен Вятър

Гербавите се строяват за последен път Тиквата се уволнява, калинките реват Ах кога ли ще дойде деня пак да крадна държавна пара Ах кога ли ще дойде деня да се угоя.

Стоянов

АОНСУ по драгалевски След закриването на комунистическата идеологическа кочина АОНСУ през 1990-та, полит. подготовката на партийните кадри биде крайно занемарена! Докато позитанската шайка запази дъртите комунисти от времето на Живков като стратези и идеолози на "реформираната" БКП (БСП), и те задкулисно подготвяха младите кадри на това партийно крило, костовото БКП (ДСБ) нямаше как да се възползва от този безценен ресурс. Поради това драгалевският политикономист създаде цяла плеяда от пропагандни институции, маскирани зад гръмки имена на "институти", "центрове", "лаборатории" и всякакви подобни фантасмагории. Единствената задача на тези паразитиращи звена от клатик*рници беше и остава да бълват комунистическа пропаганда, маскирана зад псевдодясна реторика. И наистина, разликата между брътвежите на Смилов и тези на червения списувател Симов са само в това, че първият започва изложенията си с декларацията "язе съм десен". Инак, ако някой на тойзи свят може да ми посочи една "либерална стратегия", "дясна политика" или друг някакъв реално приложим продукт, излязъл от въпросните организации, съм готов да си посипя главата с пепел! Всвъзможните комунистически некадърници, наблъскани във въпросните НПО-та и финансирани с мръсни пари имат една единствена задача - да обслужват различни клонове на мафията и те успешно го правят от години. Дори в определени ситуации успяват да надминат доайените от БСП. До кога подобни агит-проп организацийки ще ни поучават и ще лъжат нацията, че били някакви "десни", "анализатори", "политолози", докато всъщност обслужват задкулисието и работят в ущърб на нацията? *Текстът е писан по повод статуса на Смилов, но важи с пълна сила и за ДС агент Сашо 11

Дъ Ге

О.р.Стоян Стоянов,Avatar,керкенез,свищовски роме...Нали помниш,че никога не си бил БЪЛГАРИН,банго!?

Мноо дълго, домързя ме да го чета.

BG

Вие наистина се осрахте, другари гербери. Вчера българите в лондон били провокатори на Путин, днес бТВ и Нова били анти-ГЕРБ телевизии, вижте се бе - насрахте се вече. Ще играе метлата, забравихте че сте там само защото ви се даде втори шанс и го профукахте и всички ви видяха какви смешни балкански тарикатчета сте. Айде да видим дали простите ви калинки тип Севда и Менда ще ви спасят сега хахаха.

Avatar

Незнайно що миризмата, както винаги, слазя откъм драгалевския баир. И туй се случва винаги, когато уж някои други се били поо**али? Що така бе, Миме?

северен вихър срещу южен вятър

Какво става днес? Смилов, Бедров, пак Смилов, Илиян Василев! Тримата тенори го тънят, а исото го държат с редакционни дописки и "пълни" записи! От понеделник ТВ7 спирала и явно сме в ситуация "всичко за фронта, всичко за победата"! Голям цирк, голяма драма, голяма мъка и голям резил! Аплодисменти!

сашо 12

"Мисия Лондон 2" е пълен провал и ще има "връщанката", както казва премиерът по друг повод!

Бойко Методиев в неизвестност (в Масква или на вилата в БарЦелона?!).

AC/DC-Who Made Who.............-Ain't nobody told you, who made who?

socialen

Какъв Пеевски!? Борисов е просто неграмотен и върши само глупости по цял ден. Държавата се "управлява" от случайни, хванати от улицата, неграмотни индивиди, защото умните, образованите, интелигентните имигрираха!

Николов

Във връзка с тезата на г-н Борисов в Лондон,че успешно бори контрабандата, ще приведа един факт в негова подкрепа. Педи няколко месеца хванаха с много пари ,като подкуп, шефа на Свиленградската митница- Тошо Пая, такъв му бил прякора , и го проснаха два часа да лежи в калт а с белезници. А само предния ден получи златна значка за супер принципна и професионална работа. Като го арестуваха, после го съдеха, после всичко утихна. И хоп-изведнъж го назначиха за в Митниците за шев на борбата с наркотиците. Ето ,уважаеми камънчета, мардафичета,аватарчета и други - реален пример как борим в България корупцията. Може би ако този пример беше привел премиерът, младите български момчета и момичета нямаше да го освиркат , а щяха да го аплодират!!! Всъщност това е нова тема за хумористичните разкази от сборника " Бутафории в страната Бутафория"

Avatar

Николов, да не мислиш, че живееш още във времената на "Работническо дело" и лъжите ви не могат да бъдат проверени? - 24.01.2016 "Разследваният за корупция бивш шеф на свиленградската митница Тодор Караиванов, известен с прозвището Тошо Пая, не е преназначен в наркоотдела на митницата в Бургас, каквито информации се появиха преди няколко дни. Това се подразбра от думите на директора на агенция "Митници" Ваньо Танов, казани в предаването „Тази неделя“ по Би Ти Ви. Според него не може да се назначи на такава длъжност човек, който е обвиняем по съдебно дело. „Всички лица, които са задържани и срещу които има повдигнати обвинения, те по настояване на прокуратурата, а и по Закона за държавния служител са отстранени от длъжност. Отстранените от длъжност вече са 50 човека при 120 щат на митницата. Тези длъжности не могат да бъдат обявени на конкурс, не могат да бъдат ползвани, докато не приключи съдебното дело и в края на краищата не се реши дали този човек остава или не“, заяви Ваньо Танов в отговор на въпрос на водещата дали наистина Тошо Пая е назначен за шеф на наркоотдела в бургаската митница.

камъче

Николов, Николов, "педи" няколко месеца.....Знаех си аз, че пееш от другата страна, ама да не те засегна. Нищо де, те и педалите разбират от митници, контрабанда и маркови слипове! Злобата те подведе, а подсъзнанието те издаде!

тука е така

Аватаре какъв драгалвски баир бе,тук сигурно всички са гласували поне веднъж за любимеца ти,аз два пъти,но дойде момента в който започнаха да разбират хората че просто Бойко е най-добрия демагог който сме имали до сега,докато Станишев трябваше да си много глупав за да не разбереш лъжите му,при Бойко беше друга работа,но се оказа в един момент друго!!!!

Avatar

Не ми обяснявай какъв бил Борисов - говори ми какво е направил и прави за България. Тъпотиите ви ad hominem могат да минават в сектата от малоумници, но извън нея са омръзнали на всички!

Абе

Ако са ти трябвали 6 години да го разбереш, това не говори много добре за теб....но по-добре късно,отколкото никога. Аватарчето примерно е неспасяем олигофрен.

Тъжно

Два вундеркинда са на път да бъдат опраскани. Единият - майстор каратист, пожарникар, шериф, генерал, доктор хонорис кауза, премиер, кмет дето три папи го галили по главата. Другия на 34 години си купи половин България.

socialen

Борисов забатачи страната в тежка икономическа депресия по време на едноличното 3.5 годишното еднолично, неграмотно, катастрофално "управление" на Борисов в периода август 2009-февруари 2013 година. Борисов предизвика масова безработица, масова бедност, масова безперспективност и остави над 200.000 българи без дом и на Улицата!

socialen

Борисов върна Икономиката с 14 години назад, на ниво 2001-2002 година с неграмотното си "управление".

socialen

След 2010 година са имигрирали над 360.000 българи, бягайки от Ада на Борисов и Цветанов.

socialen

Борисов няма 2 милиона избиратели! За Борисов гласуват едва 13% или има-няма 1/6 от всички български избиратели, което са около 800.000 неграмотника като Борисов. Останалите 87% или 5/6 от българските избиратели, Народът, не гласува за Борисов, защото не иска да го "управляват" неграмотници.

mardafi

Вие бугарите сте удивително тъпи - отивате гласувате избирате ги и после ми ревете тука

ПРАБАБА 73

ТАКИВА ЛОНДОНСКИ ВЪПРОСИ НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА ЗАДАВА ТУК В БГ.АМИ ХОРАТА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ЗА ВСИЧКО КОЕТО СТАВА В БЪЛГАРИЯ.НАЛИ Е ТЯХНАТА МИЛА РОДИНА.А И ВЪПРОСИТЕ НЕ БЯХА ЛОШИ .ГЛЕДАХ ВИДЕОТО ---НО НЯМАШЕ АДЕКВАТНИ ОТГОВОРИ.

СОЦИАЛЕН А ОТКЪДЕ СА ВИСОКИТЕ ПРОЦЕНТИ ПРИ ИЗБОРИТЕ.

socialen

Народът не гласува! Гласуват 40% от всички български избиратели! От там са му "високите" проценти на неграмотния Борисов. Аз като ви казвам, че сте прост, неграмотен електорат от бедни български пролетарии що се обиждате!

socialen

Зад Турлюгювеча на Борисов, незнайно защо наречен от някои "правителство" от 13 партии, тази 13 глава Ламя, стоят едва 25% или има-няма 1/4 от гласовете на всички български избиратели!

коко

Абе що не си направиш един блог /ако знаеш какво е/ и там да си пишеш на воля! Остави и някой друг да каже нещо, ти си ясен!

socialen

Олигархията тури неграмотния Борисов да "управлява" с 80 депутата и с 12, създадени от Олигархията, "партии", за да и раздаде 16 милиарда лева, взети като нов външен дълг от частни западни кредитори, които Народът ще плаща двойно и тройно!

socialen

Неграмотният Борисов е пълна гола вода! Има само 80 депутата! Довиждане, ГЕРП!

коко

Наблегни малко на правописа преди да пишеш глупости!

Мими Иванова

Като си спомня, с какво образование беше Тато, 4 клас, Джуров фелдфебел, Станко Тодоров шивач, Борис Велчев водопроводчик, и останалите от Полит бюро на ЦК на БКП не се чудя, защо ни оставиха в зестра 12, 000,000 дълг, да дванадесе милярден дълг, който доктор Бойко Борисов СЕ ЧУДИ КАК ДА НИ ОБЛЕКЧИ ЖИВОТА. Нека си спомним 1989 г, 1997, г, тоталният фалит на България, Ако си спомним как Попов ни призоваваше За Бога БЪЛГАРИ НЕ КОПУВАЙТЕ, а то нямаше изобщо какво да купиш, ако сме забравили Лукановата зима, ако не сме забравили Виденовата зима и инфлацията от 3860 лева за 1 долар, ако си помислим, че за Костов беше изгряването на звездата му, но пак в червено, ако мислим, че царо дойде на ни управи за 800 дни, горчивите спомени от най корумпитното правителство на Тройната коялиция, на чедото на един убиец, клел се в вярност на СССР, Сергей Станишев, ще разберем, че идването на правителствата на ГЕРБ бяха надежда за по добър живот, и че българина разбра, че има сърцати българи, Ето това не могат да преживеят комунистите и ДС, и започнаха новата Костинбродска афера. Запомете червени шамани, няма да позволим, дори ако си подаде оставката това правителство, да спечелите власта, всичките ярко кърваво червени, Костовската смесица от цветове, /червено с синио/, на тези с царска кръв, на децата на ужйците Станишев и Бокова и на ченгетата Митко Гестапото, Гоце, Бриго и кръжока Библиотекари, да загине България. И СЛЕД ОСТАВКА ГЕРБ ПАК ЩЕ УПРАВЛЯВА това е положението тези с царска кръв, децата на убйцирте Станишев и Бокова

:)

"Истината е, че водеща причина за усилване на битката срещу контрабандата е интересът на Пеевски и партньори да се намали натиска върху вътрешния пазар на цигари и тютюневи изделия, за да продава повече от "Булгартабак"." ИЛИ Истината е, че водеща причина за усилване на битката срещу контрабандата е интересът на правителството да напълни хазната. Този пирует със здравата мисъл горе само на мен ли ми прилича на евтина агитация? "По същия начин стоят нещата и с битката срещу "контрабандата" с горивата - за да изместят темата от скандалните монополни цени и картела на други близки олигарси." Да, по същия начин стоят доказателствата и в това твърдение - железни са.:) Начи борим контрабандата за да защитим "бялата" търговия, ама това видите ли е лошо щото тя, "бялата" търговия била картелирана. Да, и малко бла бла за финал: "Няма как да бъдеш политически десен, а в бизнеса да бъдеш с Пеевски." Писна ми от тая евтина мътилка. Я Таков да се задейства, да приватизира обвинението и "Прокопиев и ко" да си се разправя с "Пеевски и ко". :):):)

Смехурко

КАТО ТРЯБВА ДА ТЪРСИШ ОБВИНЕНИЯ СРЕЩУ бОРИСОВ, НАХВЪРЛЯШ НЯКОЛКО ИЗВСТНИ НА ОБЩЕСТВОТО НЕЩА ОТ ЗЕСТРАТА НИ ОТ КОМУНИСТИЕСКИЯТ РЕЖИМ, И С ТОВА СМЯТАШН ЧЕ СИ ОБЕКТИВЕН И ПОЛИТИЧЕСКИ ЗРЯЛ, КАКТО КАЗВАШЕ СТЕВАН САВОВ, ОТ ВЪН СИ ДЕМОКРАТ, ОТ ВЪТРЕ СИ КАФЯВОЧЕРВЕН. СПИРАТЕ С ОПОРНИТЕ ТОЧКИ, КОИТО ВИ Е СПУСНАЛА ДС, .. ПОВТРЯЙТЕ, ЧЕ ГЕРБ УПРАВЛЯВА С ДПС, ЧЕ Е ПРИЯТЕЛ С ПЕЕВСКИ, ЧЕ Е КУПИЛ ПАЛАТА НА КРАЛЯ ДОН ХУАН В ИСПАНИЯ ЗА ЛЮБОВНИЦА, ЧЕ Е НАПРАВИЛ ДЪЛГОВЕ, , ЧЕ НЕ ЯДЕМ АСФАЛТ, ЧЕ ХОРАТА УМРАТ ОТ ГЛАД, ВСИЧКИ ТЕЗИ НЕЩА, НИЕ ГИ КРЕЩЯХМЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ ПРЕЗ 1989 И 1997 Г, ТЕ СА ГИ ЗАПОМНИЛИ , ЗАЩОТО ТОВА КРЕЩЕШЕ РАЗЯРЕНИЯТ БЪЛГАРИН . НАЛИ ЗНАЕМ,, ЕДНА ЛЪЖА, ПОВТОРЕНА 100 ПЪТИ, СТАВА ИСТИНА, НО.... ЗА НЕОБРАЗОВАНИТЕ БЪЛГАРИ, НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА СКЛЕРОТИЦИ,

socialen

Плевнелиев беше избран 2011 за президент само с едва 25% или има-няма 1/4 от гласовете на всички български избиратели! С преднина в рамките на статистическата грешка и с масивни фалшификации от страна на "управляващите" Борисов и Цветанов.

socialen

Плевнелиев и неграмотните Борисов и Цветанов са кулминацията на деградиралата държавност и Символи на Фасадната демокрация.

socialen

Плевнелиев и неграмотните Борисов и Цветанов са кулминацията на деградиралата държавност и Символи на Фасадната демокрация.

socialen

Посланието на нашите сънародници от Лондон е, че образованите, интелигентните и умните не гласуват за неграмотните Борисов и Цветанов и за тумбата им тарикати.

Джон

Тоя Илиян Василев май на друга пресконференция е присъствал?! То не са заключения от последна инстанция, то не са коментари! Пази боже от такива "анализатори", амин!

socialen

Не може един уважаващ себе си човек да гласува за неграмотния Борисов! Добре е, че все по-малко го правят! От последните избори се видя, че това са едва 13% или има-няма 1/6 от всички български избиратели! Народът, останалите 87^ или над 5/6 от българските избиратели не искат и не гласуват за неграмотните Борисов и Цветанов.

:)

"Що се отнася да контрабандата за износ, за която говорят в Турция и в която обвиняват пак същия "Булгартабак", няма и дума." - Василев, преди теб го прочетох в Капитал. :) Само дето помня и аферата с цигарите-клонинги, които се произвеждали в две незаконни фабрики в Македония и Сърбия. Да не съм голословен, на прима виста "Бивш депутат участвал в мащабна схема за трафик на цигари" /Копирано от standartnews.com/ Взех, че го свързах с Бисеров заради преводите към Македония и допуснах, че ноу хауто може да е на Булгартабак, ама това само за себе си. Та контрабандата за износ сигурно ли е, че е от Б-я, а не от тези фабрики???

Самардала

Борбата с контрабандата е именно заради Пеевски и БТ, а да се изтъква положителния ефект от нея е прикритието и отчитане. Това е така защото няма отговор на въпроса: защо точно и само с това се захващате, а не например с борба с корупция и налагане върховенство на закона? ... Ами другия приоритет - магистралите? Сами по себе си тези неща не са лоши, разбира се, но други, и по-скоро липсата на развитие в други области издава стремеж да се крепи застоя на блатото. Дано повече вденат.

Николов

Виж камъче заоблено, не слизай толкова ниско, щото няма да си вече интересен. Ама ти като Недялчето-вие сте от едно тесто.Жалко ,че си такава гнус. А за правописа и пунктуацията, ако искаш курсове за ограмотяване, кажи, на теб без пари.

Avatar

Alexander Aleksiev Yesterday at 12:15pm · Sofia, Bulgaria РАЗВЕНЧАВАНЕТО НА МИТОВЕТЕ, ИЛИ МНОГО ШУМ ЗА НИЩО Някои медии обявиха състоялата се на 03.02.2016 г. среща на премиера Бойко Борисов с българите в Лондон за голям провал. Прави са, провали се митът, че в Лондон били изтекли нашите мозъци - едва ли не цветът на българската нация. Присъствието на жена с явни психически отклонения няма как да бъде превърната в знакова характеристика на срещата. Добре се чува, че истеричната й тирада без микрофон и без да й е дадена думата, предизвиква възмущението на цялата аудитория. За жълтите опозиционни медии тази истерия може и да е много важна, но за сериозни хора няма как да бъде. Част от зададените “въпроси” всъщност не са въпроси, а неверни твърдения, отдавна получили отговор у нас. "Мозъците" са изостанали много с информацията. Сори, братя полубългари, няма как да приема за качествен мозък този, който не може да направи разлика между твърдение и въпрос. Но чух много интересни претенции, на които мога да отговоря, без да ми се налага да спазвам дипломатическия протокол. Някои настояват българската държава да им издейства право да гласуват в референдума за оставане на Великобритания в ЕС. Били си купили къщи и плащали много високи данъци и здравни осигуровки там, но са с българско гражданство, защото още не са им дали британско. Ами искайте го от тези, на които плащате данъци, защо го искате от България? На нас нито ни пълните хазната, нито ни поддържате здравната и пенсионната системи, нито ние променяме английското законодателство. Питат защо като си дойдат в България ги карали да плащат за здравно обслужване, но не казват къде са им искали пари. Аз пък ги питам - защо не се лекуват там, където плащат високи здравни осигуровки? И хич да не се опитват да ми излизат с номера, че случайно се били разболели. Масово българските емигранти се връщат тук, за да се лекуват! Българите в Лондон били много разтревожени от демографската криза у нас. Те отишли да живеят и раждат в чужбина, а искат ние - останалите тук баби и дядовци, да раждаме? Е т’ва са мозъци, няма спор! От патриотизма на говорителката на Асоциацията на българските училища извън България разбрах, че България щяла да пребъде, но в чужбина! Само не разбрах - колко й е акъла да приравнява неделните български училища с редовните у нас? Един “висококвалифициран студент” пита какво правим, за да ги поощрим се върнат? Много жалим, момче, у нас висококвалифицирани студенти няма! Има само завършили университет и доказали се с работа висококвалифицирани специалисти! Но за всеки случай отидох да полея здравеца на балкона и казах на жената да купи мая и да се готви да му меси пита, за да го посрещнем. smile emoticon С твърдението, че България била васал на Турция, изобщо няма да си губя времето. През всичкото време премиерът е спокоен и владее ситуацията, дори се усмихва снизходително по време на скандала с истеричката. На неверните твърдения отговаря много спокойно “това не е вярно”. Няма и зрънце истина в това, че се бил “вбесил”. Убедете се сами: (следва линк към видеото)* __________________________ * Коментарът е от фейсбук профила на Александър Алексиев

socialen

Борисов пусна на неграмотния си електорат глупостта с "борбата против контрабандата". Досега нито са фанали нещо, нито са арестували някой. Неграмотният Борисов се чуди кви глупости да измисля, за да пунтира някаква дейност.

"

"Истината е, че водеща причина за усилване на битката срещу контрабандата е интересът на Пеевски и партньори да се намали натиска върху вътрешния пазар на цигари и тютюневи изделия, за да продава повече от "Булгартабак"."

socialen

Никой интелигентен човек с подобаващо образование не може да повярва, че неграмотният Борисов, който не знае 1 чужди дума, и е без образование, е премиерче.

Кога бе смешници настъпи това време разделно за Борисов? Преди Бисеров да му извади зъбите, или след това???

Внимание: атаките са само по линия на Южен поток и Бокова, нищо че първите видеоматериали бяха за логичните въпроси!

Внимание: смислените въпроси потъват. Никой не пише за реакциите на доклада и огледалото на Борисов.

Илиан Василев не знае ли колко пророка досега предричаха край на политическата кариера на Борисов, та се излага и той?

Щом ще е по Гьобелс, да бъде

Явлението "Пеевски", като Мултигруп. А Мултигруп като емблема и съдържание на т.н. преход. Да обереш банките е част от плана на Мултигруп, но само част. Да купиш с откраднатото активите на държавата - това вече наистина е Мултигруп. Да обереш банката и с откраднатото да и купиш активите, това вече наистина е Мултигруп. Казват, почнали с нарязването на една руска подводница. Излъгаха ни, не са я нарязали, сред акционерите на банката е. :) Казват, Мултигруп употребила родителите си - глупости, просто Мултигруп пази политическите си представители. Веднъж съм видял Мултигруп да се зъби от трибуната на НС - Бисеров вадеше зъби. :)Нататък продължете сами. :)

Schwanz

Добре в крайна сметка на кой му пука за Борисов - и той е като царя, мине замине и никой няма да се сети за него, поне не с добро. На всички е ясно че ГЕРБ загива като партия - далеч по-интересен е новия проект който ще го замести. Стига сте чекнали ББ и ГЕРБ - те си изпълниха функцията вече и искам да видя какъв нов цирков номер ще извадят ДС ченгетата на негово място.

"искам да видя какъв нов цирков номер ще извадят ДС ченгетата на негово място." - новият проект :)

Schwanz

"Избери си: "Лютви Местан с нов политически проект" ; "Новият десен проект на Радан Кънев"" Пффф нищо месианско няма и в двамата, аз бих хвърлил доста повече пари на варианта със Слави Трифонов.

Дудука няма да е сам. :)

Мммм, не знам. За Борисов може да не е "време разделно", но за Илиян Василев и подобните му - със сигурност!

Хахаха

Кво става пичове, ще има ли живот след герп? Може би не поставих въпроса добре, ще има ли папо след герп? Ох мъка...

аха

Ще има папа и след Борисов ,но няма да е Рамадан Кънев.Няма харизма момчето,пък и много залита по педе..щината.

Пеевски и злaтев-егaти мaгистрaлa!

Ахмед Юсеин: Депутатите ни са шампиони по корупция. Числата са шокиращи Клуб Z 6/2/2016 18:10

камъче

Николов, има и по-лесен начин. Чети написаното от мен и ще станеш и по-грамотен, и по-знаещ. Такава сделка не е за изпускане, признай! А Василев е от старата школа, то се вижда - "Време разделно", турци?, Путин, Пеевски, Меркел, край, харизма, Лондон, резултати, контрабанда, провал..... Ех, тя тая край няма. Доносниците са като сервитьорите - носят според поръчката!

Avatar

Мале, мале... завъдили сме нов "анализатор", борещ се за челно място в съревнованието "хвани единия, удари другия" - нЕкой си Schwanz (опашка на немски). Той пък ни пробутва учиндолското говедо и вече е отписал ГЕРБ ей тъй, дорде дремне човек... За другарята с акъл на панирани скариди е нужно да се изяснят следующите "малки разлики" между ГЕРБ и НДСВ, които преливащия чак из ушите им интелект очевидно е пропущил: 1. ГЕРБ управляват повече от успешно и това се вижда от избирателите. Врявата и недоволството на стотина трола в десетина медии на Прокопиев и компания са представителна извадка за електоралните нагласи толкова, колкото са и учиндолските баби, опикаващи памперсите при вида на Славча. 2. Мантрите за "едноличното управление" на Борисов, съчетани с коренно противоположните такива за "тъпия и необразован пожарникар", създават у избирателя усещането за тотална шизофрения, обзела опозиционните партии. В същото време ГЕРБ систематично изгражда млади, компетентни кадри и заема все повече позиции в държавната и общинската власт. Теорията, че ГЕРБ е Борисов и без него партията ще се разпадне със сигурност е удобна, но само толкова. Тя в никакъв случай не отразява обективната реалност. Поне десет души могат да поемат ръководството на партията, без да предизвикат някакви сериозни сътресения и отлив на поддръжници. 3. Взаимодействието с европейските и световните лидери е поставено на много по-широка основа от тази на всяка друга партия - почти всички висши партийни кадри на ГЕРБ са ясно разпознаваеми в Брюксел и нямат никакъв проблем сами да движат делата си, без да е необходимо Борисов да влиза в ролята на посредник. Цветанов и Павлова са на среща в САЩ, Цачева и Цветанов редовно участват в съвместни заседания на парламента на Бавария и т.н. Без да влизам в повече подробности - на другарята, които бързат да отписват ГЕРБ ще им се наложи да претърпят поредното си разочарование. Много жалим за тях.

:)

Колега, включете на усмивка. Опашката се хванала за опашката на "шъ съ опрайм". Местан се е хванал за опашката примерно на Касим Дал. Третият се е хванал за опашката на аха-аха разцепващия се СИК на червена и синя фракция. Ако нещо ми е интересно, то е хванал ли се е някой за опашката на Симо Сакса? Без такъв апендикс циркът няма да е пълен и ще ми е тъжно. :):):)

Има много лесен начин да се ориентира човек. Руската дружелюбност е капан за наивници. Руснаците просто не могат да бъдат партньор. Въртят, сучат, гледат да издърпат каквото могат и когато дойде ред те да се разплатят, изведнъж се отдръпват, дистнцират, обиждат и човек вижда лицето на Злото. Не напразно са Империята на Злото. Всякакъв опит за сътрудничество завършва с провал. Масираната атака по медиите означава само едно: България е на прицел Направи ми впечатление понятието "мека цел". Радостта с която "Българските" медиии атакуваха съзнанието на Българския читател, прови България мека цел за кремъл. Съдбата на Борисов не е от такова значение. Повтаря се варианта Февруари 2013 на нов глас. Огледайте се кои са вдясно и си помислете за Поп Кръстьовците в нашата история.

Ку-Ку

ТОЙ е! На НЕГО дали му пука? Не МУ пука. Завари България с 10 милиарда външен дълг, ще я остави с 30 милиарда(Евро) Познайте в ЧИИ джобове са дошли и от чии ще се връщат.

Ку-Ку

Всъщност, без да искам съм намалил сумата на дълга, който ТОЙ ще ни остави, с от 5 до 10 милиарда ойро... Между 35 и 40 милиарда ще е дължимата сума. След две НЕГОВИ правителства...

Avatar

А един мармот завива шоколада в станиол...

ИЛИЯНЕ ,повярва си много силно, че си и интелигинтен освен помияр-слуга!

ИЛИЯНЕ ,повярва си много силно, че си и интелигинтен освен помияр-слуга!

kukalajcho

Ти пък кой си, че да наричаш автора "помияр"! Той застава с името си зад написаното, което е верен анализ на ситуацията!

ozzy

"Да не правиш реформи и да покровителстваш бизнес далавери с Доган и Пеевски не е приемливо за много от хората, които досега гласуваха за него." - а сега квичете "аватарчови" пеевски ПИКпрасета!

ozzy

„Искам да ви попитам по повод в статията в „Шпигел“ дали имахте шанс да я прочетете? За всичко, което се случва последните години, свързано с Делян Пеевски, за когото ние не говорим. Искам да ви попитам, когато четете неговите медии, употребявате неговите бизнеси, вашите, или – как да ги нарека – общи на всички… „Шпигел“, интересно, означава огледало на немски. Искам да ви попитам започнахте ли да виждате в огледалото, когато се погледнете, Пеевски?“ozz

ozzy

"Бойко Пеевски" в огледалото на обществените поръчки Над 1 млрд. лева от Европа за фирми свързани с Делян Пеевски и Йордан Цонев

:)

"Истината е, че водеща причина за усилване на битката срещу контрабандата е интересът на Пеевски и партньори да се намали натиска върху вътрешния пазар на цигари и тютюневи изделия, за да продава повече от "Булгартабак". ... По същия начин стоят нещата и с битката срещу "контрабандата" с горивата - за да изместят темата от скандалните монополни цени и картела на други близки олигарси." - Браво Василев, така се води стадото ... овце. Също като при ДЗПО-то. Създадени са условия за картел. Сега се заемете да го регулирате. После се заемете да го докажете, ако си нямате друга работа де. :) Скалпел - сакън, недейте, че боли. Популацията на овцете намаля, Василев.

Пеевски и злaтев-егaти ,мaгистрaлa!

Седем индикатора за развитие на авторитарни черти у една партия и нейния лидер

кики

Основната причина за слабото представяне на Бойко Борисов в Лондон е това, че Нашият посланик не е подготвил срещата. Задължително е трябвало да уточни с пресцентъра на Борисов, как и какви въпроси ТОЧНО трябва да се зададат на Премиера Бойко Борисов, така че да не влиза в образа на Мирча Кришан и да разправя за краставицата. Може ли такова политическо късогледство?! Той Бойко че си е прост, това сам си го казва. Но посланика така направи, че стана износ навън. А това не трябва да става. Има неща, които само ние трябва да си ги знаем. В заключение Посланика трябва да бъде веднага отзован за това,че е създал условия за издаване на държавна тайна. Това си е чист шпионаж.

mardafi

Странно всички са нарочили Пеевски - а той притежава един автомобил на стойност 1700 лева и нищо друго

Жорко Зарубин

Ся, последно Сашо-11 какъв е точно? ЕнерГЕЙеен Експерт? Политически АНАЛ-Лизатор? Разведчик? или просто си е обикновен ... дизайнер от типа Иво Минджев?

Пеев

Единственият българин, който е в забранения списък на Кремъл да влиза в България. Виж кой друг е в този списък. Няма лошо заработваш, щом ти плащат, нямаш проблем. Проблем има този който ти плаща. АКо пък е проста злоба, пак няма лошо, тя първо разяжда отвътре.

Николов

Току що. Калин Терзийски " Докато Пеевски и Борисов смучат всичко, народът е беден и нещастен."

Роудс

Калин Терзийски и Бойко Борисов!!!Разликата е три вагона книги! Je suis,К.Терзийски!

Стоян Стоянов

Особености на комунистическата монархия в условията на парламентарна демокрация Ако някой още се чуди на какво отгоре костовата секта предявява претенции да упражнява всяка възможна власт в България, ако на някого не се е изяснило какво прозира зад безсилните опити на ДСБ да доведе на всяка цена на власт главатарите си Костов или Раданчо, това е отговорът, който им се губи - другарите се изживяват като монарси. Не като тоталитарни диктатори - нямат ресурса да предизвикат революция, не и като демократични лидери - нямат нужната електорална подкрепа, за да спечелят демократични избори, а именно като монарси, на които властта се полага по подразбиране, по право, по наследство или по някакви други, известни само на тях причини. Макар и никога неизказвана гласно, тази убеденост на ръководството на сините комунисти прозира от всички техни действия през годините - от опитите за съставяне на "програмни" или "експертни" правителства, пробутвани на обществото от Костов, до "коректива на властта", "извиването на ръце" и "пукането на кости" на джуджето (и в пряк, и в преносен смисъл) Раданчо. Монархическите уклони на сектата прозират още по-ясно през тоталната безидейност и безпочвеност на претенциите им - те де факто не са в състояние да предложат никакви алтернативни политики - такива не са в състояние да предложат дори колегите им от лявото крило на БКП. Претенциите са базирани изцяло на популистки КОНСТАТАЦИИ, без да се споменава какво по-различно биха направили другарите-монарси, ако някога се доберат до властта. Забележете реториката - "Делян Пеевски купи предприятието Х - у-у-у, ГЕРБ работят за Пеевски". Губи се втората част на изречението - например, ако ние бяхме в управлението, бихме отменили свободния пазар и бихме забранили на фирми на Пеевски да оперират на свободния пазар? Или щяхме да национализираме фирмите, в които Пеевски има дял? Какво по-различно биха направили ДСБ? - Отговорът е НИЩО! Разликата щеше да бъде единствено в това, че изданията на Прокопиев и присъдружие нямаше да надават воя, който надават в момента. И след като за всички е ясно, че ДСБ не може да предизвика революция, не може да спечели и избори, а в същото време непрекъснато предявява претенции да е единствения правоимащ да управлява, следва да приемем, че те са радетели на превръщането на България в наследствена монархия. Наследствена по партийна, а не по родова линия. И все пак - нали уж били демократи - поне така пише в заглавието им? Според мен най-безболезнения начин да се елиминира противоречието между етикета и съдържанието е партията на Костов да се преименува от ДСБ на КМПД - Комунистическа Монархия заД Парламентарната Демокрация.

Току що Калин Терзийски повърна!

върху теб.

Някой може ли дами каже как да се регистрира в този сайт и да получавам известиятаот него?

Калинтер Зийски

Те реално артистите от Гротескна Мрежа в Лондон бяха по-пияни и Калин тази вечер. И така от 2013-та.

Ева Попова

Само забележете, какви Заглавия се слагат за една среща, която показа голямата простащина на гостуващите.Не може, дори и с най убедителни аргументи, да предизвикаш някой да се смее, да иронизира. Заглавието, и всичките писания по повод на срещата, може да те натажът, и то не за Борисов, а за тези , както ги наричат, , комсомолски агтики,Това ни напомня на кадри от органозираните т,н, народни маси, пред съдебната Палата, по време на Народният съд.Ето го и врага, този, който е виновен за всичко, което е сполетяло нашата нация, от Аспарух, до днешни дни.Хайде да бъдем обективни, какво се случи там, Кой от така активно ангажиращи се да разпъват Борисов, е бил свидетел на случващото се, Гледал ли е записа, чул ли е истерическките крясаци на една активиска. Как можаха да станат сетивата им рудиментарни на журналисти медии анализатори,Ако целта е, да си подаде оставката правителството , това е най лесното, трудно ще е, да постигнат така желаното връщане към конунизъма. Какво виждат в огледалото, когато крещат, когато хулиганстват, дали отражението ги прави по щастливи. Не, важното е, оставката на Борисов,.... но после какво

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.